Susana Malagón

Segona edició d’Oliverart 2020 al passeig escultòric del mirador de les Terres de l’Ebre de la Granadella.

· El proper dissabte, 8 d'agost, a les 19,30h. l'Ajuntament de la Granadella inaugurarà dues noves obres al passeig escultòric a l'aire lliure al mirador de les Terres de l'Ebre (Coll de Bovera) que forma part del projecte del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) Oliverart 2020. Aquest any se celebra la segona edició i s'inauguraran les obres: -Buida-ment de Marta Pruna. Treball amb radial i compressor de martell elèctric sobre pedra sorrenca del municipi de la Granadella. -El cor del mirador de Susana Malagon. Un cor amb materials naturals trobats a l'entorn natural del Coll de Bovera, branques i material orgànic, tot lligat amb corda de coco. Les dues artistes explicaran el procés de la realització de les seves obres i a continuació hi haurà una degustació de productes de km0.

Llegir Més
Cartell taller ioga

El CCOC organitza un taller de ioga entre oliveres

· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha organitzat pel proper diumenge, 26 de juliol, a les 9h. un taller de ioga entre oliveres. El taller serà realitzat per l'experta Desirée Gallart i el preu és de 10€.  Els assistents al vídeo taller s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC per tal de garantir les mesures de seguretat amb motiu de la Covid-19. A més a més,  el dijous 23 de juliol, a les 19h. el CCOC també ha programat un vídeo taller per aprendre a fer orelletes.

Llegir Més

Sortida fi de curs del club de tast

Els membres del Club de tast d'oli del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella han realitzat la darrera sessió visitant el projecte de producció ecològica d'oli del Molí dels Torms - Olicatessen i amb un tast d'oli entre oliveres.

Llegir Més

“Natura+pícnic”

· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha començat la promoció de les quatre rutes que te creades amb l'app de Natura Local conjuntament amb un pícnic per emportar. El municipi de la Granadella te 4 rutes a l'app de Natura Local: La ruta dels miradors de l'Ebre, La ruta del mirador de les 6 comarques, La ruta de les carenes i valls de la Granadella i la Ruta dels bombardejos de la Guerra Civil. Les tres primeres rutes són paisatgístiques i la darrera és urbana. Les rutes es poden fer a peu i/o en bicicleta, són gratuïtes i estan disponibles tan en les versions android com apple. Es poden descarregar des de google play i apple store. L'app permet fer rutes guiades amb GPS, a més, cada ruta compta amb punts d'interès que compten amb una explicació interpretativa en format d'audioguia. Cada setmana es promocionarà una de les rutes, començant per la "Ruta dels Miradors de l'Ebre". Aquesta és una ruta circular de 9 Km,  que es pot fer a peu i en bicicleta, i és de dificultat baixa. La ruta transcorre per còmodes i agradables pistes forestals, entre camps d'ametllers i oliveres a les parts baixes, i pinedes i matollars a les parts altes;  permet vistes als quatres punts cardinals, a la conca de l'Ebre, al meandre de Flix, a la Serra de Montsant al Priorat i a la Serra de Llaberia, a cavall de les comarques del Priorat, Baix Camp i la Ribera d'Ebre. Per complementar la ruta tres bars del municipi: el Sport, el Stop i el Centre Cívic ofereixen un pícnic per emportar. El preu oscil·la entre els 5 i 7 euros i cal reservar prèviament.

Llegir Més

Taller virtual d’aplicacions gastronòmiques d’arbequina amb Montse Freixa.

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dijous, 11 de juny a les 19h., un taller virtual d'aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d'arbequina del territori de les Garrigues. El taller serà realitzat per l'experta Montse Freixa, xef i sommelier d'olis, creadora del mètode Evòóeasy. Es podran realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'experta. Els assistents al vídeo taller s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC. 

Llegir Més

Taller virtual d’aplicacions gastronòmiques d’arbequina amb Montse Freixa.

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dijous, 11 de juny a les 19h., un taller virtual d'aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d'arbequina del territori de les Garrigues. El taller serà realitzat per l'experta Montse Freixa, xef i sommelier d'olis, creadora del mètode Evòóeasy. Es podran realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'experta. Els assistents al vídeo taller s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC. 

Llegir Més

El Centre de l’oli de la Granadella organitza un taller virtual de cuina saludable amb oli verge extra.

· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dijous, 21 de maig a les 19h., un taller virtual de cuina saludable amb oli d'oliva verge extra amb nutricionista Dra. Antonieta Barahona i amb Alexa Trilla, mare i filla que han unit les seves passions i professions durant aquest confinament.
El taller s'emetrà en directe per compte d'Instagram del Centre de l'oli @culturadeloli.
Antonieta Barahona és llicenciada en medicina per la Universitat de Lleida, màster en nutrició i ciències dels aliments, professora de la universitat de Lleida i directora de l'Aula de cuina de Clínica de Nutrició.
Alexa Trilla és arquitecta i cuinera. Va estudiar Food Design a Itàlia i els seus projectes l'han portat a Hong Kong, Macau, Londres, França, Itàlia i Istanbul. Ara té el seu propi estudi Archicookture on uneix cuina, disseny i art.
Amb aquesta activitat el CCOC pretén continuar difonent la cultura de l'oli en aquests dies de confinament amb motiu del Covid-19.

Llegir Més

Marta Pruna comença el treball escultòric “Buida-ment” a la Granadella.

· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella va seleccionar cinc obres d'art per a la tercera edició d'Oliverart 2020: tres per a la modalitat 1, exposicions temporals a la sala d'exposicions del CCOC; i dues per a la modalitat 2, obres per a ser instal·lades de manera permanent a l'exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera. Dins de la modalitat 2, una de les dues obres seleccionades va ser "Buida-ment" de l'escultora de Cervià de les Garrigues, Marta Pruna. "Buida-ment" és una tècnica que ve de temps ancestrals, amb la idea de buidar, per formar nous espais, formes per a transformar-se i buidar la ment. Segons Marta Pruna "després es dibuixa les pupil·les amb negre, perquè tots veiem, i no només mirem". És un treball amb radial i compressor de martell elèctric sobre pedra. Aquesta setmana l'artista ha començat l'actuació en una pedra sorrenca situada al seu lloc original de la Vall de les figueres de la Granadella. Durant quatre setmanes, un cop a la setmana, Pruna anirà actuant sobre la pedra en funció de la seva evolució i  integració en el paisatge. Aquesta idea de treballar sola en un espai natural, semblant al seu propi projecte @cami7sentits, la fa sentir-se com a casa, "amb el mateix públic, els ocells i les olors dels mil verds". Una vegada acabat el treball, previ a la inauguració, es traslladarà a la ubicació definitiva, al passeig escultòric del Coll de Bovera de la Granadella. Oliverart és un projecte innovador que te la finalitat de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent. Els projectes han de ser de qualsevol disciplina artística com: la pintura, la il·lustració, l'escultura, la fotografia, el videoart o qualsevol forma de creació contemporània, i la temàtica és referent a conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge o la sostenibilitat del territori.

Llegir Més