Actualitat


Segona edició d’Oliverart 2020 al passeig escultòric del mirador de les Terres de l’Ebre de la Granadella.

El proper dissabte, 8 d'agost, a les 19,30h. l'Ajuntament de la Granadella inaugurarà dues noves obres al passeig escultòric a l'aire lliure al mirador de les Terres de l'Ebre (Coll de Bovera) que forma part del projecte del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) Oliverart 2020. Aquest any se celebra la segona edició i s'inauguraran les obres:

-Buida-ment de Marta Pruna. Treball amb radial i compressor de martell elèctric sobre pedra sorrenca del municipi de la Granadella.

-El cor del mirador de Susana Malagon. Un cor amb materials naturals trobats a l'entorn natural del Coll de Bovera, branques i material orgànic, tot lligat amb corda de coco.

Les dues artistes explicaran el procés de la realització de les seves obres i a continuació hi haurà una degustació de productes de km0.

El CCOC organitza un taller de ioga entre oliveres

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha organitzat pel proper diumenge, 26 de juliol, a les 9h. un taller de ioga entre oliveres.

El taller serà realitzat per l'experta Desirée Gallart i el preu és de 10€.  Els assistents al vídeo taller s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC per tal de garantir les mesures de seguretat amb motiu de la Covid-19.

A més a més,  el dijous 23 de juliol, a les 19h. el CCOC també ha programat un vídeo taller per aprendre a fer orelletes.

“Natura+pícnic”

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha començat la promoció de les quatre rutes que te creades amb l'app de Natura Local conjuntament amb un pícnic per emportar.

El municipi de la Granadella te 4 rutes a l'app de Natura Local: La ruta dels miradors de l'Ebre, La ruta del mirador de les 6 comarques, La ruta de les carenes i valls de la Granadella i la Ruta dels bombardejos de la Guerra Civil. Les tres primeres rutes són paisatgístiques i la darrera és urbana.

Les rutes es poden fer a peu i/o en bicicleta, són gratuïtes i estan disponibles tan en les versions android com apple. Es poden descarregar des de google play i apple store.

L'app permet fer rutes guiades amb GPS, a més, cada ruta compta amb punts d'interès que compten amb una explicació interpretativa en format d'audioguia.

Cada setmana es promocionarà una de les rutes, començant per la "Ruta dels Miradors de l'Ebre". Aquesta és una ruta circular de 9 Km,  que es pot fer a peu i en bicicleta, i és de dificultat baixa.

La ruta transcorre per còmodes i agradables pistes forestals, entre camps d'ametllers i oliveres a les parts baixes, i pinedes i matollars a les parts altes;  permet vistes als quatres punts cardinals, a la conca de l'Ebre, al meandre de Flix, a la Serra de Montsant al Priorat i a la Serra de Llaberia, a cavall de les comarques del Priorat, Baix Camp i la Ribera d'Ebre.

Per complementar la ruta tres bars del municipi: el Sport, el Stop i el Centre Cívic ofereixen un pícnic per emportar. El preu oscil·la entre els 5 i 7 euros i cal reservar prèviament.

Més notícies

Agenda


08d’agost2020

Inauguració de les obres Oliverart 2020

A les 19:30h al passeig escultòric del Coll de Bovera

Comptarem amb la presència de les artistes Susana Malagón i Marta Pruna, que ens explicaran el procés de realització de les seves obres, seleccionades pel projecte Oliverart2020 i finalment gaudirem d'una degustació de productes km0.

Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció del COVID-19 és necessària la inscripció prèvia. Tot seguit, trobareu l’enllaç per fer-ho.

26de juliol2020

Ioga entre oliveres

Al pla de la Vila a les 9:00

Taller de ioga entre oliveres per començar el diumenge amb energia positiva. Forma't en aquesta pràctica ancestral beneficiosa per al cos i la ment.

Aportació: 10€ (grup de 15 persones). Places limitades.

És necessari realitzar inscripció prèvia, tot seguit trobareu on fer-ho.

23de juliol2020

Vídeo taller d'orelletes

Realitzarem un nou vídeo taller amb Ton Bundó i Carme Dalmau de la casa rural Can Pastor per aprendre a fer orelletes, són un dolç típic de la comarca de Les Garrigues. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb els experts.

Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris.


L'activitat és totalment gratuïta i limitada a 15 persones.

És necessari realitzar inscripció prèvia, tot seguit trobareu on fer les inscripcions

03de juliol2020

Exposició "Textures"

20.00h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

El divendres 3 de juliol a les 20.00 hores tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Textures" de l'artista comarcal Ton Gorgues.

L'artista explicarà la seva obra i per grups reduïts o de forma individual es podrà accedir a la sala d'exposicions, com és costum acompanyarem de l'esdeveniment amb una copa de vi i pica-pica de Km0 a l'exterior del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya.

Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 demanem que per assistir a l'esdeveniment cal inscriure's el següent formulari: https://bitly.com/tongorgues

L'acte és obert i totalment gratuït.

25de juny2020

VÍDEO XERRADA PEDRA SECA

Pedra seca: Tradició Contemporània. Aplicació de la tècnica en l'arquitectura actual.

Realitzarem la xerrada de pedra seca amb l’expert Santiago Pujol Keller, arquitecte i especialista en la intervenció en patrimoni construït. Ha treballat en diversos projectes d’edificació a Espanya i el Brasil i des de ZercIO gestiona diversos projectes que difonen la pedra seca, patrimoni immaterial de la UNESCO. Podreu realitzar preguntes i dubtes amb l’expert durant la videotrucada. 

Us podeu inscrire al formulari que trobareu al peu d'aquesta pàgina. Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada.

11de juny2020

Vídeo taller gastronòmic

Aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d’arbequina del territori de Les Garrigues

Realitzarem el taller Aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d'arbequina del territori de Les Garrigues, utilitzant els olis d'oliva verge extra Degustus Premium i Degustus producció integrada, amb l'experta Montserrat Freixa Arenillas. Xef i sommelier d'olis. Creadora del mètode Evòóeasy. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'experta. 


Podeu adquirir els dos olis necessaris per al tast al web: www.degustus.com Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports seran gratuïts!                                                                                                                              
Ús podeu inscrire en el formulari que trobareu al peu d’aquesta pàgina. Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada.

Les places són limitades a 15 persones. 

DIJOUS 11 DE JUNY A LES 19.00 HORES 

21de maig2020

Vídeo taller de cuina saludable amb oli d'oliva verge extra.

Taller en directe a l'instagram @culturadeloli

El dijous 21 de maig a les 19.00 hores tindrem en directe el nostre Instagram (@culturadeloli) la Dra. Antonieta Barahona del Centre mèdic d'assessorament nutricional, acompanyada d'Alexa Trilla d' Archi Cook Ture.

Ens ensenyaran com utilitzar l’oli d’oliva verge extra en plats saludables, les seves propietats i podreu realitzar preguntes s’obre l’oli i la nutrició.

07de maig2020

Vídeo taller de salses mediterrànies

El djous 7 de maig i el divendres 8 de maig a les 19.00 hores realitzarem un taller sobre l'elaboració i l'aplicació gastronòmica de dues salses típiques del mediterrani, per fer-ho ens acompanyarà el Xavier Benet. Xef amb una menció Michelin, propietari del Restaurant Hostal Benet situat a Les Borges Blanques i productor de l'oli d'oliva verge extra +ART. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'expert.   

Realitzarem un autèntic allioli amb l'oli d'oliva verge extra Degustus producció integrada que podeu comprar a www.degustus.com. Tot seguit, el xef ens ensenyarà els secrets d'una bona salsa de romesco preparada amb oli d'oliva verge extra +ART etiqueta negra, que podeu adquirir a www.olisbenetrebull.com 

Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports de l'oli Degustus seran gratuïts i amb el codi #Taller7-5+ART  obtindreu un descompte en el transport de l'oli +ART amb compres superiors a 30€.  

Trobareu el formulari d’iscripció a continuació.

Més actes

Instagram

Segueix-nos a Instagram, som @culturadeloli i etiqueta les teves fotos sobre la cultura de l'oli amb el hashtag #culturadeloli