Actualitat


Organitzem un tast virtual d'oli d'oliva verge extra.

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dimecres, 15 d'abril a les 19h., un tast virtual d'oli verge extra amb l'expert Josep Maria Audí, membre del panell de tast d'olis de Catalunya i professor del CFGM d'olis d'oliva i vins de l'INS Josep Vallverdú de Les Borges Blanques. L'activitat és gratuïta. 

Els assistents al vídeo tast d'oli s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC. El nombre de places és limitat a 15 persones i per ordre d'inscripció. Els participants han d'adquirir prèviament els dos olis a utilitzar el dia del tast guiat. Una vegada inscrits els assistents rebran un correu amb l'enllaç on es realitzarà la videotrucada. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris que cal tenir preparats a casa i s'enviarà la documentació necessària per a interpretar el tast. 

Els dos olis d'oliva a tastar seran els verges extra Gran Degustus i Degustus de la Cooperativa de la Granadella. Es podran adquirir al web de l'entitat, qui els enviarà per missatgeria. La cooperativa ha habilitat un codi descompte per tal que els ports siguin gratuïts pels olis a tastar. 

Amb aquesta activitat el CCOC pretén continuar difonent la cultura de l'oli en aquests dies de confinament amb motiu del Covid-19. 

TANCAMENT DEL MuOC i CCOC fins el 14 d'Abril

A causa de la situació actual del país i les circumstàncies extraordinàries en les quals ens trobem ocasionades pel COVID-19, i d'acord amb les mesures de prevenció establertes per l'Estat Espanyol i la Generalitat de Catalunya, el Museu de l'Oli de Catalunya i el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya ROMANDRAN TANCATS, fins que finalitzi l'estat d'alarma.

Esperem poder reobrir el pròxim 15 d'abril amb tota normalitat. Fins aleshores les tècniques del Centre i el Museu realitzarem teletreball, per tant, podeu contactar amb nosaltres a: info@culturadeloli.cat.

El MuOC i el CCOC romandran tancats al públic fins el 29 març

A causa de la situació actual del país i les circumstàncies en les quals ens trobem ocasionades pel COVID-19, i d'acord amb les mesures de prevenció establertes per la Generalitat de Catalunya, el MuOC i el CCOC ROMANDREM TANCATS AL PÚBLIC, de moment, fins el dia 29 de març. A causa d'això, també queden ajornats la segona edició del Fòrum Verge Extra programat pel dia 20 de març i el taller de burgers veganes del dia 21 de març per més endavant. 
 

II Fòrum Verge Extra

Del 18 al 20 de març tindrà lloc el II Fòrum verge Extra: Oli i Territori. Aquest event, reunirà productors d'oli d'oliva Verge Extra, agents turístics i administracions públiques del Segrià Sec, les Garrigues i l'Urgell amb l'objectiu de crear un relat de territori conjunt que ajudi a potenciar la comercialització de l'Oli d'Oliva Verge Extra.

La nova edició comptarà amb la presència de diversos professionals màrqueting, la gastronomia i l'oleïturisme que ajudaran a descobrir i crear un relat comú que aporti valor afegit a la comercialització de l'oli i ajudi a dinamitzar l'economia del territori.

El programa d'aquest any inclou com a novetats les "dinàmiques de tarda", el dimecres dia 18 i el dijous 19 a partir de les 16:00. La primera consistirà en una presentació dels millors olis del territori realitzada pels seus productors en format "elevator pitch" i la segona serà una dinàmica de grup orientada a la creació de producte turístic "customer journey".

Podeu trobar més informació i les incripcions a: www.forumvergeextra.cat

Més notícies

Agenda


03d’abril2020

Vídeo tast d'oli

El dimecres 15 d'abril a les 19.00 hores realitzarem un taller de tast d'oli d'oliva verge extra de forma virtual. Serà un taller interactiu amb el Josep Maria Audi, membre del panell de tast d'oli de Catalunya i professor del CFGM d'olis d'oliva i vins de l'Ins Josep Vallverdú de Les Borges Blanques. Podreu realitzar les preguntes que cregueu oportunes sobre l'oli i el seu sector.

En aquest taller es realitzarà el tast de l'oli d'oliva verge extra Gran Degustus i Degustus de la Cooperativa de La Granadella. Podeu adquirir aquests productes a la següent pàgina web: www.degustus.com. Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports seran GRATUÏTS.

Uns dies abans del taller rebreu un enllaç al correu on podreu connectar-vos per fer el vídeo tast d'oli. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris que tots tenim a casa.

Hi ha un màxim de 15 places establertes per ordre d'inscripció. INSCRIU-TE l’enllaç de sota.

21de març2020

AJORNAT el Taller de burgers veganes

A causa de la situació actual del país i seguint les mesures preventives acordades per la Generalitat de Catalunya el dia 11 de març, el Taller de burgers veganes queda ajornat fins a nova convocatòria.

Disculpeu les molèsties, us mantindrem informats sobre la nova data i esdeveniments quan sigui possible.

18de març2020

II Fòrum Verge Extra

Del 18 al 20 de març tindrà lloc el II Fòrum verge Extra: Oli i Territori. Aquest event, reunirà productors d'oli d'oliva Verge Extra, agents turístics i administracions públiques del Segrià Sec, les Garrigues i l'Urgell amb l'objectiu de crear un relat de territori conjunt que ajudi a potenciar la comercialització de l'Oli d'Oliva Verge Extra.

23de febrer2020

Entre ametller florits

Un dia al voltant de l'ametller.

Un altre any torna l'experiència entre ametllers florits en col·laboració amb Oleasoul. Realitzarem un esmorzar entre les flors dels ametllers, tot seguit un passeig guiat de la mà d'un pagès local, dinar i molt més!

El preu de l'activitat és de 37 euros, inclou l'esmorzar, el dinar, 2 visites guiades i un taller.

El lloc de trobada serà el CCOC, cal inscripció prèvia. Per a més informació podeu contactar amb nosaltres.

22de febrer2020

Taller d'olis aromàtics

Podràs apendre a infusionar olis

El Parc de les Olors de l'Albi ens porta aquest taller on podrem infusionar el nostre oli amb herbes aromàtiques per donar-li propietats extra. Us podreu emportar els vostres propis olis infusionats.

El taller té un preu de 10 € i inclou tot el material. Les places són limitades, per aquest motiu cal inscripció prèvia. Podeu realitzar-la en el següent formulari: bit.ly/OlisAromatics

31de gener2020

Inauguració "Retrospectiva"

20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

Jaume de Francisco presenta l’exposició “Retrospectiva”, que parla de com explicar històries amb fotografies de Lleida i La Granadella.

L’exposició es pot visitar a la sala d’exposicions del CCOC fins al 1 de març, de forma gratuïta.

25de gener2020

Taller infantil de cuina

Fem salses mediterranies

Ens aproximem a l'oli d'oliva i la dieta mediterrània de la millor manera: a través dels sentits! Mentre cuinen, els nens i nenes treballen el llenguatge, les matemàtiques, les formes i els colors.

Llegirem les receptes, calcularem ingredients, cuinarem plegats i ho tastarem tot!

El taller es realitzarà el dissabte 25 a les 11.00 hores, és totalment gratuït. Només cal inscriure's a info@cultuardeloli.cat.

11de gener2020

Taller d'estampat de bosses

El dia 11 de gener a les 11 hores tindrà lloc un taller per a confeccionar les vostres pròpies bosses amb estampació botànica. Realitzarem l'estampació amb fulles d'olivera i altres plantes de l'entorn sobre cotó, llana i seda. Emprarem tints naturals i material 100% sostenibles.

Us podeu inscriure al CCOC escrivint a info@culturadeloli.cat. El preu del taller és de 10 euros amb tot el material inclòs.

Més actes

Instagram

Segueix-nos a Instagram, som @culturadeloli i etiqueta les teves fotos sobre la cultura de l'oli amb el hashtag #culturadeloli