Actualitat


El Centre de l’oli de la Granadella organitza un taller virtual de cuina saludable amb oli verge extra.

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dijous, 21 de maig a les 19h., un taller virtual de cuina saludable amb oli d'oliva verge extra amb nutricionista Dra. Antonieta Barahona i amb Alexa Trilla, mare i filla que han unit les seves passions i professions durant aquest confinament.


El taller s'emetrà en directe per compte d'Instagram del Centre de l'oli @culturadeloli.


Antonieta Barahona és llicenciada en medicina per la Universitat de Lleida, màster en nutrició i ciències dels aliments, professora de la universitat de Lleida i directora de l'Aula de cuina de Clínica de Nutrició.


Alexa Trilla és arquitecta i cuinera. Va estudiar Food Design a Itàlia i els seus projectes l'han portat a Hong Kong, Macau, Londres, França, Itàlia i Istanbul. Ara té el seu propi estudi Archicookture on uneix cuina, disseny i art.


Amb aquesta activitat el CCOC pretén continuar difonent la cultura de l'oli en aquests dies de confinament amb motiu del Covid-19.

Marta Pruna comença el treball escultòric “Buida-ment” a la Granadella.

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella va seleccionar cinc obres d'art per a la tercera edició d'Oliverart 2020: tres per a la modalitat 1, exposicions temporals a la sala d'exposicions del CCOC; i dues per a la modalitat 2, obres per a ser instal·lades de manera permanent a l'exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera.

Dins de la modalitat 2, una de les dues obres seleccionades va ser "Buida-ment" de l'escultora de Cervià de les Garrigues, Marta Pruna. "Buida-ment" és una tècnica que ve de temps ancestrals, amb la idea de buidar, per formar nous espais, formes per a transformar-se i buidar la ment. Segons Marta Pruna "després es dibuixa les pupil·les amb negre, perquè tots veiem, i no només mirem". És un treball amb radial i compressor de martell elèctric sobre pedra.

Aquesta setmana l'artista ha començat l'actuació en una pedra sorrenca situada al seu lloc original de la Vall de les figueres de la Granadella. Durant quatre setmanes, un cop a la setmana, Pruna anirà actuant sobre la pedra en funció de la seva evolució i  integració en el paisatge. Aquesta idea de treballar sola en un espai natural, semblant al seu propi projecte @cami7sentits, la fa sentir-se com a casa, "amb el mateix públic, els ocells i les olors dels mil verds". Una vegada acabat el treball, previ a la inauguració, es traslladarà a la ubicació definitiva, al passeig escultòric del Coll de Bovera de la Granadella.

Oliverart és un projecte innovador que te la finalitat de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent. Els projectes han de ser de qualsevol disciplina artística com: la pintura, la il·lustració, l'escultura, la fotografia, el videoart o qualsevol forma de creació contemporània, i la temàtica és referent a conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge o la sostenibilitat del territori.

Èxit al taller virtual de salses amb oli verge extra organitzat pel Centre de l'oli de la Granadella amb el xef Xavier Benet.

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dijous 7 i divendres 8 de maig a les 19h., dos tallers virtual de salses mediterrànies amb oli d'oliva verge extra que consistiran en l'explicació de l'elaboració i l'aplicació gastronòmica de dues salses típiques del mediterrani, allioli i salsa de romesco.

Els assistents als vídeo tallers s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC. El nombre de places és limitat a 15 persones i per ordre d'inscripció. L'activitat és gratuïta.

La iniciativa ha estat un èxit ja que en poques hores s'han esgotat les places del primer taller, fet que ha obligat a l'organització a programar una segona edició del taller per el dia següent.

Els tallers comptaran amb el xef Xavier Benet, que compta amb una menció Michelin. És propietari del Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques i productor de l'oli d'oliva verge extra +ART. Es podran realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'expert.

Una vegada inscrits els assistents rebran un correu amb l'enllaç on es realitzarà la videotrucada. En aquest mail també s'especificaran el llistat d'ingredients i els materials necessaris que cal tenir preparats a casa per fer el taller.

Els dos olis verge extra que s'utilitzaran seran: el Degustus producció integrada de la Cooperativa de la Granadella per a l'allioli, i el  +ART etiqueta negra per a la salsa de romesco. Es podran adquirir al web de cada productor. Els participants al vídeo taller gaudiran de bonificació en els ports.

Amb aquesta activitat el CCOC pretén continuar difonent la cultura de l'oli en aquests dies de confinament amb motiu del Covid-19.

Organitzem un tast virtual d'oli d'oliva verge extra.

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) ha organitzat pel dimecres, 15 d'abril a les 19h., un tast virtual d'oli verge extra amb l'expert Josep Maria Audí, membre del panell de tast d'olis de Catalunya i professor del CFGM d'olis d'oliva i vins de l'INS Josep Vallverdú de Les Borges Blanques. L'activitat és gratuïta. 

Els assistents al vídeo tast d'oli s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC. El nombre de places és limitat a 15 persones i per ordre d'inscripció. Els participants han d'adquirir prèviament els dos olis a utilitzar el dia del tast guiat. Una vegada inscrits els assistents rebran un correu amb l'enllaç on es realitzarà la videotrucada. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris que cal tenir preparats a casa i s'enviarà la documentació necessària per a interpretar el tast. 

Els dos olis d'oliva a tastar seran els verges extra Gran Degustus i Degustus de la Cooperativa de la Granadella. Es podran adquirir al web de l'entitat, qui els enviarà per missatgeria. La cooperativa ha habilitat un codi descompte per tal que els ports siguin gratuïts pels olis a tastar. 

Amb aquesta activitat el CCOC pretén continuar difonent la cultura de l'oli en aquests dies de confinament amb motiu del Covid-19. 

Més notícies

Agenda


21de maig2020

Vídeo taller de cuina saludable amb oli d'oliva verge extra.

Taller en directe a l'instagram @culturadeloli

El dijous 21 de maig a les 19.00 hores tindrem en directe el nostre Instagram (@culturadeloli) la Dra. Antonieta Barahona del Centre mèdic d'assessorament nutricional, acompanyada d'Alexa Trilla d' Archi Cook Ture.

Ens ensenyaran com utilitzar l’oli d’oliva verge extra en plats saludables, les seves propietats i podreu realitzar preguntes s’obre l’oli i la nutrició.

07de maig2020

Vídeo taller de salses mediterrànies

El djous 7 de maig i el divendres 8 de maig a les 19.00 hores realitzarem un taller sobre l'elaboració i l'aplicació gastronòmica de dues salses típiques del mediterrani, per fer-ho ens acompanyarà el Xavier Benet. Xef amb una menció Michelin, propietari del Restaurant Hostal Benet situat a Les Borges Blanques i productor de l'oli d'oliva verge extra +ART. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'expert.   

Realitzarem un autèntic allioli amb l'oli d'oliva verge extra Degustus producció integrada que podeu comprar a www.degustus.com. Tot seguit, el xef ens ensenyarà els secrets d'una bona salsa de romesco preparada amb oli d'oliva verge extra +ART etiqueta negra, que podeu adquirir a www.olisbenetrebull.com 

Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports de l'oli Degustus seran gratuïts i amb el codi #Taller7-5+ART  obtindreu un descompte en el transport de l'oli +ART amb compres superiors a 30€.  

Trobareu el formulari d’iscripció a continuació.

03d’abril2020

Vídeo tast d'oli

El dimecres 15 d'abril a les 19.00 hores realitzarem un taller de tast d'oli d'oliva verge extra de forma virtual. Serà un taller interactiu amb el Josep Maria Audi, membre del panell de tast d'oli de Catalunya i professor del CFGM d'olis d'oliva i vins de l'Ins Josep Vallverdú de Les Borges Blanques. Podreu realitzar les preguntes que cregueu oportunes sobre l'oli i el seu sector.

En aquest taller es realitzarà el tast de l'oli d'oliva verge extra Gran Degustus i Degustus de la Cooperativa de La Granadella. Podeu adquirir aquests productes a la següent pàgina web: www.degustus.com. Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports seran GRATUÏTS.

Uns dies abans del taller rebreu un enllaç al correu on podreu connectar-vos per fer el vídeo tast d'oli. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris que tots tenim a casa.

Hi ha un màxim de 15 places establertes per ordre d'inscripció. INSCRIU-TE l’enllaç de sota.

21de març2020

AJORNAT el Taller de burgers veganes

A causa de la situació actual del país i seguint les mesures preventives acordades per la Generalitat de Catalunya el dia 11 de març, el Taller de burgers veganes queda ajornat fins a nova convocatòria.

Disculpeu les molèsties, us mantindrem informats sobre la nova data i esdeveniments quan sigui possible.

18de març2020

II Fòrum Verge Extra

Del 18 al 20 de març tindrà lloc el II Fòrum verge Extra: Oli i Territori. Aquest event, reunirà productors d'oli d'oliva Verge Extra, agents turístics i administracions públiques del Segrià Sec, les Garrigues i l'Urgell amb l'objectiu de crear un relat de territori conjunt que ajudi a potenciar la comercialització de l'Oli d'Oliva Verge Extra.

23de febrer2020

Entre ametller florits

Un dia al voltant de l'ametller.

Un altre any torna l'experiència entre ametllers florits en col·laboració amb Oleasoul. Realitzarem un esmorzar entre les flors dels ametllers, tot seguit un passeig guiat de la mà d'un pagès local, dinar i molt més!

El preu de l'activitat és de 37 euros, inclou l'esmorzar, el dinar, 2 visites guiades i un taller.

El lloc de trobada serà el CCOC, cal inscripció prèvia. Per a més informació podeu contactar amb nosaltres.

22de febrer2020

Taller d'olis aromàtics

Podràs apendre a infusionar olis

El Parc de les Olors de l'Albi ens porta aquest taller on podrem infusionar el nostre oli amb herbes aromàtiques per donar-li propietats extra. Us podreu emportar els vostres propis olis infusionats.

El taller té un preu de 10 € i inclou tot el material. Les places són limitades, per aquest motiu cal inscripció prèvia. Podeu realitzar-la en el següent formulari: bit.ly/OlisAromatics

31de gener2020

Inauguració "Retrospectiva"

20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

Jaume de Francisco presenta l’exposició “Retrospectiva”, que parla de com explicar històries amb fotografies de Lleida i La Granadella.

L’exposició es pot visitar a la sala d’exposicions del CCOC fins al 1 de març, de forma gratuïta.

Més actes

Instagram

Segueix-nos a Instagram, som @culturadeloli i etiqueta les teves fotos sobre la cultura de l'oli amb el hashtag #culturadeloli