Botiga

Oli d'Oliva Verge Extra

Venta d'Oli OOVE

Un cop l'oliva ha assolit el punt òptim de maduració, es recol·lecta i moltura en un termini de 24 hores per evitar-ne l'oxidació. La pasta resultant se sotmet a la batuda en fred per aconseguir l'aglutinació de les molècules grasses. Posteriorment passa al decanter, on se separa l'oli de la part sòlida (sansa) i de l'aquosa de manera que s'obté el suc de l'oliva, sense cap altra intervenció ni l'addició de cap altre producte.

Es deixa reposar uns dies per decantar les petites impureses i es guarda en cubs soterrats de ceràmica vitrificada, que mantenen l'oli a una temperatura constant, protegit de l'aire i de la llum, fins al moment de envasar-lo.

www.olidegustus.com

OOVE amb olis essencials

Olicatessen &

Oli d’oliva verge extra i oli essencial d’herbes aromàtiques (farigola, menta, romaní, estragó i alfàbrega), tot d’agricultura ecològica.

Un oli, que aromatitza els plats d’una manera sublim, gustosa, natural, discreta i sorprenent.

Per plats tradicionals o innovadors, dolços i salts, carns o peixos, pasta i arròs… fins on la imaginació us arribi!

Més informació, trucs i receptes a: www.olicatessen.com

Les arbequines de sempre

Olives arbequines i olivada en aigua de mar

L’aigua de mar és l’element diferenciador d’aquest productes, augmentant la qualitat del producte amb propietats, minerals i oligoelements, al mateix temps que ajuda a conservar les olives.

www.olisoleil.com

Olives arbequines i pate d’olives

Aquestes olives verdes són recollides manualment de l’oliver i són depositades en trulls subterranis juntament amb aigua, sal i herbes aromàtiques.

Són excel·lents per aperitius i amanides.

Productes de la cooperativa de la Granadella: www.aceitedegustus.es

Conserves amb OOVE

Tupina de porc

Antigament es matava el porc un cop a l’any, però aquest s’havia de conservar amb oli per menjar ‘ne tot l’any. Aquesta conserva derivada de la matança del porc que fins fa ben poc es feia només a l'àmbit domèstic i no se'n produïa per vendre.

Es feia amb llom de porc sencer, costelles de porc, botifarres crues, llard, oli i sal. I a Xolís d’Adons encara l’elaboren tradicionalment.

www.xolisdadons.com

Salses tradicionals

Almadroc

Emulsió d'all i formatge. Recepta del segle XIV.

Salsa emulsionada de formatge amb all i oli d’oli que era molt popular a la epoca medieval ( antecedent de l'allioli o del pesto) En l'època medieval l'almadroc se servia amb les carns. Nosaltres el podem posar a una amanida, farcir-ne un tomàquet, en un entrepà, damunt una torrada...

Aquest Almadroc ha estat fet amb formatge d’ovella de Mas d’Eroles i oli VE OleumFlumen.

www.oleumflumen.com

Tapenade

Oli d’oliva verge extra, tàperes, anxoves, olives, suc de llimona, pebre molt i vinagre de vi. Aquests son els ingredients que conformen aquesta salsa tradicional al sur de França que es diu que va ser inventada al 1880.

Es pot servir com aperitiu untada en torrades o per acompanyar amanides, pasta o verdures a la brasa.

www.oleumflumen.com

Cosmètica d'oli

Carícies d'Oli

L'oli d'oliva de primera premsada en fred constitueix la base de la cosmètica de Carícies d'oli. És ric en àcids grassos essencials i polifenols, molt hidratant i amb infinitat de propietats beneficioses per la pell. L'oli d'oliva és antioxidant, suavitza, impregna, conserva, aromatitza i conté vitamina E. També té propietats impermeabilitzants i no bloqueja les funcions naturals de la pell.

http://www.caricies.com/

Productes del territori

Safrà de les Garrigues

La flor del safrà floreix cada dia i al llarg del mes d’octubre cal anar a collir la flor cada matí a primera hora sense excepció, perquè si no la flor es passa. És una feina totalment manual que fan alguns agricultors de les Garrigues.

www.safradelesgarrigues.com

Llibres

Llibres

La botiga del CCOC també és un espai de venda de publicacions i llibres referents al món de l’oli, la seva cultura i la seva gastronomia.

També disposa d’un gran nombre d’exemplars de llibres de col·lecció local i comarcal.

Tematica del món de l’oli

 • Oli en un llum. Ignasi Ravés. Editorial Fonoll
 • Cuina per a no professionals. Lourdes Martínez Solé. Editorial Fonoll
 • Història d’una cuinera. Memòries de Maria Badia. Carme Martí. Editorial Fonoll.
 • Evolució del treball de la terra a Catalunya. Rogeli Montalá Magriñà
 • El olivo, la aceituna y el aceite. Josep Ramon Mayoral Quintana.

Temàtica comarcal i local

 • Lèxic de meteorologia popular a les Garrigues. Editorial Fonoll
 • Lo lleidatà és fàcil. Txarra’l, sisquere! Robert Masip i Vallès; Ferran Montardit i Asènsio i David Prenafeta i Agelet (autors de Lo nou diccionari lleidatà-català). Editorial Fonoll
 • Trobades d’estudisos de les Garrigues
 • Els forns de calç a la comarca de les Garrigues
 • La nova cuina de les Garrigues.
 • Sóc de l’oest
 • El càtar de la Granadella

Pujar