Noticias

El Centre de l'oli de la Granadella organitza un xerrada on-line per explicar les novetats del nou decret de turisme.

· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha organitzat pel proper dijous, 26 de novembre, a les 19,30h. una jornada vidual per explicar les novetats del nou decret de turisme, que es va publicar el passat 6 d'agost. El xerrada serà impartida per Jaume Dalmau, Cap de Servei d'Empresa a Lleida del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, després de la ponència els assistents podran fer preguntes al conferenciant. Entre les novetats del nou decret de turisme hi ha la nova normativa sobre els allotjaments singulars, que obre possibilitats per utilitzar les cabanes de pedra seca per a aquesta finalitat. L'activitat s'emmarca dins els actes de la Setmana de la Pedra Seca que es realitza als Països Catalans del 23 al 29 de novembre. L'activitat és gratuïta i cal realitzar inscripció prèvia. Una vegada realitzada la inscripció s'enviarà un mail amb l'enllaç on es farà la vídeo-xerrada.

Llegir Més

Èxit digital de la 6a. Fira de l'oli "La Primera Premsada" en la seva edició virtual.

· Els dies 12 a 15 de novembre la Granadella va celebrar la sisena edició de la Fira de l'Oli "La Primera premsada. Edició virtual. En aquesta edició, l'esdeveniment, amb la finalitat d'adaptar-lo a la Covid-19, ha estat virtual. Les dades digitals han superat les expectatives de l'organització, les més rellevant són les següents: el programa interactiu de l'esdeveniment editat en pdf ha rebut 2.500 clics per a consultes, els vídeos publicats han tingut 3.200 visualitzacions i hi ha hagut 1.200 participacions als sortejos realitzats durant els quatre dies de la Fira. D'altra banda, referent a la participació en les activitats en directe (live), també han comptat amb nombrosa participació, destacant que el tast d'oli virtual realitzat pel membre de Panell de Tast d'olis de Catalunya, Josep Mª Audí, va tenir assistents d'Àustria i Suïssa; i que a la vídeo recepta a través d'Instagram live de Teresa Sanfeliu, concursat de Masterchef 8, hi van intervenir en directe tres concursants de Masterchef. Teresa Sanfeliu, a banda d'apadrinar l'oli nou, va explicar la recepta de com elaborar un culant de xocolate amb oli d'oliva verge extra de la nova collita; i Josep Mª Audí va rebre de manera virtual el premi "Primera Premsada 2020" pel seu treball en la divulgació de la cultura de l'oli tan des del Cicle d'olis i vins de l'INS "Josep Vallverdú" de les Borges Blanques com per la seva labor de dinamitzador del Club de tast d'olis del Centre de la Cultura de l'oli de Catalunya.

Llegir Més

Primera premsada 2020

· "La Primera Premsada" de la Granadella aquest any serà virtual i es realitzarà durant quatre dies, del 12 al 15 de novembre. Els dies 12 a 15 de novembre la Granadella celebrarà la sisena edició de la Fira de l'Oli "La Primera premsada. Edició virtual. En aquesta edició l'organització ha reinventat l'esdeveniment amb la finalitat d'adaptar-lo a la Covid-19 i serà virtual. S'han suspès algunes activitats clàssiques presencials com el Concurs de Gravat Ràpid i "Happening" artístic, i la Cursa i marxa "La Primera Premsada"; es manté l'apadrinament i presentació de l'oli nou, el Premi "Primera Premsada" i les jornades tècniques, entre altres, que seran virtuals.

Llegir Més

El Centre de l'oli de la Granadella inaugura l'exposició "Paisatges de l'oli" de l'artista Jordi Gonzàlez amb la tècnica Sumi-e.

· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha organitzat pel proper dissabte, 10 d'octubre a les 19,30h. la inauguració de l'exposició "Paisatges de l'oli" de l'artista Jordi González. Aquesta és una de les tres exposicions seleccionades per a Oliverart 2020 en la modalitat 1: "Projectes expositius". Les altres dues escollides van estar: "Cosmologies" de Sergi Quiñonero, que es va inaugurar el passat 21 d'agost,  i "La Vall Major de Bovera des d'un altre punt de vista" d'Alba Lorenzo, que es preveu inaugurar el proper mes de desembre.

Llegir Més

Els experts van coincidir que cal vincular producte i territori. La propera edició es preveu celebrar a la primavera del 2021.

· El passat divendres, 25 de setembre, es va realitzar el II Fòrum Verge Extra. L'esdeveniment s'havia de realitzar a la primavera de 2020 però es va aplaçar fins a la tardor amb motiu de la Covid-19. La jornada va ser organitzada pels ajuntaments de Torrebesses i la Granadella, l'Escola Agrària de les Borges Blanques i la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, amb la col·laboració del DARP, l'Associació Leader de Ponent i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, així com nombroses empreses privades que integrades a la iniciativa. L'organització va acordar que la segona edició es realitzés de manera virtual, fet que va representar un èxit pel que fa a la participació de públic, a la qual van assistir 127 persones.

Llegir Més
Susana Malagón

Segona edició d’Oliverart 2020 al passeig escultòric del mirador de les Terres de l’Ebre de la Granadella.

· El proper dissabte, 8 d'agost, a les 19,30h. l'Ajuntament de la Granadella inaugurarà dues noves obres al passeig escultòric a l'aire lliure al mirador de les Terres de l'Ebre (Coll de Bovera) que forma part del projecte del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) Oliverart 2020. Aquest any se celebra la segona edició i s'inauguraran les obres: -Buida-ment de Marta Pruna. Treball amb radial i compressor de martell elèctric sobre pedra sorrenca del municipi de la Granadella. -El cor del mirador de Susana Malagon. Un cor amb materials naturals trobats a l'entorn natural del Coll de Bovera, branques i material orgànic, tot lligat amb corda de coco. Les dues artistes explicaran el procés de la realització de les seves obres i a continuació hi haurà una degustació de productes de km0.

Llegir Més
Cartell taller ioga

El CCOC organitza un taller de ioga entre oliveres

· El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha organitzat pel proper diumenge, 26 de juliol, a les 9h. un taller de ioga entre oliveres. El taller serà realitzat per l'experta Desirée Gallart i el preu és de 10€.  Els assistents al vídeo taller s'han d'inscriure al formulari habilitat pel CCOC per tal de garantir les mesures de seguretat amb motiu de la Covid-19. A més a més,  el dijous 23 de juliol, a les 19h. el CCOC també ha programat un vídeo taller per aprendre a fer orelletes.

Llegir Més

Sortida fi de curs del club de tast

Els membres del Club de tast d'oli del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella han realitzat la darrera sessió visitant el projecte de producció ecològica d'oli del Molí dels Torms - Olicatessen i amb un tast d'oli entre oliveres.

Llegir Més