Aquest cap de setmana també es realitza la cinquena jornada de collita d’olives per a turistes.

El CCOC de la Granadella organitza un taller per descobrir els secrets de la mel a les Garrigues

El Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) de La Granadella organitza el divendres dia 16 de novembre a les 20.00 hores el primer "Taller de la mel" per descobrir tots els secrets de les abelles amb un projecte singular per elaborar mels de proximitat Km0 al cor de Les Garrigues.


Dos joves apicultors de Juncosa ens explicaran el projecte BeeHappy al voltant de les abelles. Voleu saber com es fa la mel? Per què unes mels tenen un color i no un altre? Sabies que les abelles, i els seus apicultors, fan transhumància? Tots aquests detalls i molts més, els descobrirem de la mà de la Sílvia i el Jordi, que han decidit apostar per un projecte apícola de proximitat que reivindica el món rural com a projecte de vida.


El taller està dirigit un públic obert a la curiositat i interessats pels aliments naturals i per la gastronomia de proximitat, i mostrarà als participants al taller com s'elaboren diferents tipus de mels i com es poden maridar amb diferents tipus de productes, tant dolços com salats, com poden ser la xocolata, els formatges, la llimona,...oferint una experiència gustativa força diferent.


Aquest projecte compta amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Rural que persegueix la inserció laboral dels joves als nuclis rurals amb la finalitat d'assentar la població més jove al territori.


5ª jornada d’Oleoturisme a La Granadella
La Granadella organitza també el dissabte 17 de novembre de la mà de l'agència de turisme gastronòmic Olea Soul la 5à Jornada de l'Oleoturisme, oferint als visitants una experiència integral per viure la collita d'olives i la cultura de l'oli.

Els participants viuran la collita de les olives, el pas pel molí d'oli de la cooperativa, un tast d'oli verge extra verd, acompanyat d'un esmorzar de pagès, faran una visita al Museu de l'Oli i gaudiran de la gastronomia de les Garrigues amb un dinar gastronòmic al CCOC.
L'experiència de viure l'oleoturisme té un cost de 37 € pels adults i 15 € per menors fins a
12 anys.

Pujar