La Granadella aposta per la producció artística lligada als paisatges de l’oli

El CCOC de la Granadella impulsa el projecte Oliverart per crear un espai d’art a cel obert entre oliveres.

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella obre el termini per a la presentació de projectes artístics  de la segona convocatòria "Oliverart'19" que ompliran la sala d'exposicions temporals durant l'any 2019. Com a novetat la convocatòria obre una segona modalitat de participació amb la possibilitat de presentar obres d'art susceptibles de ser instal·lades de manera permanent al bell mig dels paisatges de la Granadella, com poden ser al Mirador del Coll de Bovera o altres espais naturals singulars.

Aquesta convocatòria pretén incentivar la creació contemporània així com la difusió de noves propostes que estableixen un diàleg entre art i natura.

Els projectes seleccionats per a la sala d'exposicions, rebran una aportació de 250 euros en concepte d'honoraris d'artista que hauran de cobrir qualsevol despesa que generi l'activitat expositiva. Pel que fa a les obres seleccionades per a ser instal·lades a l'exterior, rebran 400 euros en concepte de despeses de producció i/o instal·lació.

La presentació de projectes, que finalitza el 30 de novembre, està oberta a qualsevol  artista tant de manera individual com en col·lectiu i no podent fer-ho a través de galeries d'art o altres intermediaris.

Els projectes a presentar, podran ser de qualsevol disciplina artística com: la pintura, la il·lustració, l'escultura, la fotografia, el videoart o qualsevol forma de creació contemporània i sobretot incidir en conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge, o la sostenibilitat del territori.

En l'anterior convocatòria, es van presentar 14 projectes dels quals se'n van seleccionar 6. Tot un èxit tenint en compte que era la primera edició, i que van arribar propostes tant de Catalunya, l'Estat Espanyol i fins i tot de l'àmbit internacional.

El CCOC posa en marxa així un projecte singular amb l'ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent. És una iniciativa que omple de contingut la intensa campanya promocional que realitza la vila de la Granadella per fomentar l'oleoturisme; oferint un destí atractiu per al visitant, sense deixar de nodrir el substrat cultural que ajudi a fixar la comunitat local.

Pujar