Curs de la Universitat d’estiu de la UdL de construcció en pedra seca

En aquesta quarta edició del curs de pedra seca organitzat des del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya juntament amb el Centre d'Interpretació de la Pedra seca de Torrebesses, es presenta una proposta didàctica de construcció i manteniment de  diferents elements de pedra seca, integrada en el programa de cursos de la Universitat d'Estiu de la UdL. 

El dissabte i diumenge 2 i 3 de juny i 16 i 17 de juny s'impartirà a Torrebesses Centre d'Interpretació de la Pedra Seca) en jornada de dissabte i els diumenges respectius al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC), situat a La Granadella .

La finalitat del curs és l'estudi i el coneixement de les construccions de pedra seca i la seva tècnica constructiva. S'adquiriran eines per crear compromisos responsables amb el patrimoni i la seva conservació. El contacte directe amb els paisatges de pedra seca i la identificació de les seves construccions serà la clau per desenvolupar la part pràctica del curs, en què s'aprendran els diferents mètodes constructius i la talla de la pedra.

El curs s'adreça a tothom que vulgui descobrir les tècniques constructives tradicionals de pedra seca, als interessats a conèixer aquest patrimoni i que vulguin donar suport a la seva conservació i sostenibilitat.

Important és redescobrir als joves a mantenir viu el paisatge mil·lenari de Les Garrigues
sense que es perdi aquesta tradició heretada de generació en generació.

INSCRIPCIÓ CURS


-Presencial:
Oficina de la Universitat d'Estiu
C/ Jaume II, 71

-Correu:
estiu@estiu.udl.cat


-Telèfon
973 70 33 90


Places limitades a 20 inscrits
Preu: 25 € estudiants, PAS i PDI UdL, socis Club d’Amics de l’Oli i Club d’Amics de la Pedra Seca / 30 € la resta

Pujar