La festa “La Primera Premsada” omplirà la Granadella d’oli, art i gastronomia.

El CCOC subhastarà les obres d’art creades en aquest “Happening Artístic” en benefici de la Marató de TV3

L'artista Carme Vilafranca, professora de gravat de l'Escola Leandre Cristòfol i encarregada del Centre d'Art de la Fundació Aspros, dirigirà el procés creatiu d'aquestes obres artístiques úniques de gran format que seran subhastades entre particulars i empreses per contribuir a la recollida de fons en benefici de la Marató de TV3.

Al voltant d'aquest espectacular esdeveniment, no hi faltaran els tastos de l'oli nou i degustacions de productes de la Terra: es podrà assaborir la tradicional sopa de timó (farigola), a càrrec del "Parc de les Olors" de l'Albi.

Un seguit d'activitats paral·leles complementaran la festa. Per part del CCOC es realitzarà la presentació del "Club d'Amics de l'Oli", s'entregaran els carnets personalitzats als nous membres del Club i entre els assistents es realitzarà un sorteig de productes de la terra. També es presentarà el "Club de Tast d'Oli d'Oliva", que naix de la col·laboració entre el Cicle formatiu d'Olis i Vins de l'INS "Josep Vallverdú" de les Borges Blanques i el CCOC, i té per finalitat reunir persones de diferents perfils (moliners, pagesos, empreses del sector del turisme i qualsevol persona interessada en la cultura de l'oli) per tal de tastar dife­rents olis, comentar i debatre les darreres novetats en el tast d'oli, els maridatges, etc...

Nou portal web de turisme de l'oli

En aquesta jornada es presentarà a les 12,30 h. el nou portal web http://www.lesgarrigues.cat/. Aquest portal naix amb l'objectiu de promocionar tot un seguit d'experiències turístiques i gastronòmiques al voltant de l'oli verge extra i alhora difondre els principals actius de la comarca de les Garrigues, tant patrimonials com culturals, socials i paisatgístics, així com els seus equipaments, els seus productes i l'oferta d'establiments d'ús turístic. El seu àmbit territorial abasta també les anomenades Garrigues històriques (nou municipis que actualment pertanyen administrativament al Segrià). A part del portal web, els continguts es dinamitzaran també a través de les xarxes socials, i hi haurà un bloc de notícies i una agenda d'actes.

La primera edició d'aquest esdeveniment, que té com finalitat celebrar l'arribada de l'oli nou, clourà amb un dinar popular al Centre Cívic, que  contribuirà  també a la recollida de fons per a la Marató de TV3. Per participar-hi es recomana fer la inscripció abans del 4 de desembre a l'Ajuntament de la Granadella.

Pujar