L’oleoturisme del CCOC atreu més de 5.000 visitants a les Garrigues durant l’any 2017

El CCOC i el Museu de l’Oli impulsen amb èxit l’oleoturisme a les Garrigues

El projecte d'oleoturisme impulsat pel Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) i el Museu de l'Oli de Catalunya (MuOC), situats a la Granadella (Les Garrigues), ha tancat l'any 2017 amb una xifra de 5.135 visitants.


Per procedència: el 67% dels visitants són de les Terres de Lleida, un 30% que prové d'arreu de Catalunya i un 3% d'altres destinacions. Les franges de visitants majoritàries són: de 35 a 50 anys amb un 26%, i de 3 a 16 anys amb un 32%, que són principalment grups d'escolars.


Destaca l'intens programa d'activitats organitzat pel CCOC basat en el tast d'oli, maridatges gastronòmics, jornades tècniques, festes de l'oli, festivals musicals, happenings artístics al voltant de l'oli verge extra, la pedra seca i les experiències de collir olives; també han estat rellevants els tallers educatius que han despertat l'interès de diferents escoles, principalment de Catalunya.


Enguany el CCOC ha posat en marxa una prova pilot de paquet turístic, combinat amb la restauració de la comarca per impulsar el turisme gastronòmic, on es combinen el tast d'oli, els maridatges, les visites al museu i la cuina garriguenca. Aquest paquet oleo-gastronòmic, que es comercialitza a través d'agències de viatge, està tenint una molt bona acollida.

Pujar