Nous tallers escolars per descobrir els valors del cooperativisme i l’oli extra.

El CCOC de la Granadella promociona entre els escolars d’arreu de Catalunya les experiències de l’oli verge extra

Sota el lema "Experimenta la cultura de l'oli" el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella presenta el programa de tallers per promoure la cultura de l'oli verge extra per als centres educatius d'arreu de Catalunya.

Aquests tallers educatius per a escoles presenten enguany com a novetat el taller "Cooperem". El taller està pensat per donar a conèixer la raó de ser de les cooperatives, especialment les de caràcter agrícola. Els alumnes podran experimentar, mitjançant un senzill joc de rols, quins són els valors del cooperativisme i quin és el paper de cada membre.

Les activitats al Museu de l'oli de Catalunya, que té com a seu la Cooperativa de la Granadella, conviden a viure d'una manera divertida les experiències de l'oli a través de diferents personatges com poden ser una mula, el mateix pagès, els consumidors, o la particular visió del president de la cooperativa.

Aquesta divertida manera d'aprendre, que compta amb el suport de les noves tecnologies (utilitza tauletes i els mòbils com a eines didàctiques), representa una manera molt innovadora d'aprendre, la qual és molt valorada pels més dels 800 escolars i professors dels 20 col·legis que van participar-hi en el curs escolar passat (2016-2017).

El programa de 6 tallers, adreçats als cicles inicial, mitjà, superior i ESO reuneix un seguit d'experiències educatives amb propostes molt suggeridores amb experiències tan singulars com: fer de pagès per un dia (anar al camp a collir olives) que s'han consolidat com una de les activitats estrella del museu.

El taller "Hem Begut oli" inicia al jovent del cicle superior d'educació primària, ESO i educació post-obligatòria, a tastar l'oli per descobrir el gust i les olors dels diferents olis. Altres tallers com "Oli, pa i xocolata" i "Fem cuinetes", mostren als joves estudiants com s'elabora la xocolata i altres dolços fets amb oli, així com la manera de fer un bon allioli entre altres receptes típiques de la cuina de les Garrigues.

El CCOC és un espai innovador que treballa per ser un referent en la promoció de l'oleoturisme a Catalunya i impulsa un creatiu programa de formació per ajudar a les noves generacions a descobrir els valors de la cultura de l'oli i donar a conèixer així la història i les tradicions de les Garrigues.

 

Pujar