L’alberg municipal de joventut “Garrigues Altes” de la Granadella obre les portes.

L’equipament està adherit a la xarxa Xanascat, compta amb una capacitat de 17 places i està tematitzat amb motius de la cultura de l’oli.

Aquest mes d'abril l'alberg municipal de la Granadella ha obert les seves instal·lacions amb l'ús d'alberg de joventut i turisme. La finalitat de l'actuació és suplir la manca d'allotjament a la Granadella i a les Garrigues Altes.

Aquest alberg és el segon adherit a la xarxa Xanascat a Ponent, l'altre és l'alberg Sant Anastasi de Lleida ciutat, i l'únic a les Garrigues. L'Ajuntament de la Granadella i l'Agència Catalana de Joventut el passat mes de setembre van signar el conveni d'adhesió de l'alberg municipal a la xarxa pública d'albergs de Joventut.

El mes de novembre l'alberg "Garrigues Altes" ja va es va posar en funcionament amb l'ús d'alberg de temporers per la campanya de la collita de l'oliva, que va arrancar el novembre i es va allargar fins el gener.

La instal·lació juvenil, situada a la Plaça Joan Perucho, 2, està emplaçada al mateix edifici que antigament havien ocupat les Cases dels mestres, en una zona de La Granadella on també hi ha l'escola, l'institut, la cooperativa, el Museu de l'oli, i està molt proper al Centre de la Cultura de l'oli de Catalunya.

Amb les obres municipals de remodelació, consistents en reforçar l'edifici, millorar l'eficiència energètica i l'aïllament tèrmic i acústic, l'alberg reuneix les condicions òptimes per a acollir grups de joves i famílies.

En aquesta primera fase, la instal·lació té disponibilitat per a un total de 17 places repartides en sis habitacions de 2, 3 i 4 llits, situades majoritàriament al primer pis, on també hi ha dos lavabos. A la planta baixa hi ha la recepció, la bugaderia, la sala d'estar, que serveix de punt de trobada dels alberguistes, una cuina-menjador i una habitació adaptada.

Cada habitació de l'alberg te el nom d'un espai singular del territori i la seva decoració està tematitzada amb motius de la cultura de l'oli.

Pujar