Quarta edició d’Oliverart al passeig escultòric del mirador de les Terres de l’Ebre, Coll de Bovera de la Granadella.

Aquest any s’inauguraran dues obres dels artistes Josep M. Pastó i Susanna Malagón.

El proper dissabte, 6 d'agost, a les 20,30 h. l'Ajuntament de la Granadella inaugurarà dues noves obres al passeig escultòric a l'aire lliure al mirador de les Terres de l'Ebre (Coll de Bovera) que forma part del projecte del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) Oliverart 2022. Aquest any se celebra la quarta edició.

El desembre de 2021 el CCOC va obrir la convocatòria Oliverart 2022 per a la presentació de projectes amb la finalitat d'incentivar la creació artística contemporània i explorar el diàleg entre art i natura. La convocatòria, oberta a qualsevol disciplina, establia la temàtica enfocada en incidir en conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge, o la sostenibilitat del territori. El lloc d'exposició permanent a l'aire lliure és consensuat entre organització i artista en l'entorn del passeig del mirador de les Terres de l'Ebre (Coll de Bovera) del municipi.

Oliverart compta amb dues categories, la modalitat 1 és per a exposicions temporals a la sala d'exposicions del CCOC, i la modalitat 2 és per a obres per a ser instal·lades de manera permanent a l'exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera.

Respecte a la modalitat 2, passeig escultòric, el proper dissabte s'inauguraran les obres:

  • Josep M. Pastó, de Sant Pere de Ribes, amb l'obra "La Collita". Escultura de ferro massís que representa el rasclet clàssic i recorda les quatre barres catalanes.

  • Susana Malagón, de Barcelona, amb l'obra "Homo naturalis". Escultura composta de diferents materials que donen forma a la silueta d'una persona.

Els dos artistes explicaran el procés de la realització de les seves obres i a continuació hi haurà una debat amb els mateixos, es clourà l'acte amb una degustació de vins del celler Mas Blanch i Jové.

En l'edició anterior d'Oliverart es van inaugurar les obres "Escala al cel", de Jordi González i "Simbiosi", de Sergi Molina.

El CCOC ha posat en marxa amb Oliverart un projecte innovador amb l'ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent.

Pujar