“La Primera Premsada” de la Granadella, que obre les fires de l’oli a Catalunya, aquest any serà virtual i entre oliveres.

Es faran públics els resultats d’un estudi sobre polifenols en l’oli d’arbequina a Lleida i l’apadrinament de l’oli nou anirà a càrrec del periodista Ferran Casas.

Del dijous 28 d'octubre al diumenge 31 d'octubre La Granadella celebrarà la setena edició de la Fira de l'Oli "La Primera premsada. Entre oliveres". Aquesta Fira dona el tret de sortida a les fires i festes dedicades a l'oli nou a Catalunya.

En aquesta edició l'organització ha reinventat l'esdeveniment amb la finalitat d'apartar-lo a la Covid-19. La passada edició de la Fira va ser íntegrament en format virtual, enguany serà en un format híbrid: les  jornades  tècniques es realitzaran on-line i les activitats presencials es realitzaran a l'aire lliure "entre oliveres" i més reduïdes.  Aquest any tampoc es realitzaran algunes activitats clàssiques com el Concurs de Gravat Ràpid i "Happening" artístic.

Jornades tècniques virtuals sobre: polifenols i màrqueting digital.

La Fira de l'oli començarà el dijous 28 d'octubre a les 19h amb la jornada tècnica: "Presentació dels resultats del projecte: Increment de polifenols en oli d'oliva verge extra produït a les terres de Lleida". La jornada serà presentada i moderada per Josep Mª Barrufet, enginyer agrònom, i comptarà amb les ponències: "Els polifenols i l'al·legació de salut de l'EFSA" i "Oli del raig i oli filtrat: influència del filtrat en el contingut de polifenols dels olis", de la professora i investigadora de la UdL, M Paz Romero, i "Influència del maneig i de la maduració de les olives en els polifenols de l'oli", a càrrec d'Antònia Ninot, investigadora de l'IRTA.

La segona jornada tècnica es realitzarà el divendres 29 d'octubre a les 12h. amb el títol "Oleomàrqueting digital" i anirà a càrrec de Gemma Capell, directora de l'agència de gastromarketing Red Peppers. Tractarà de com treballar professionalment la presència digital d'un negoci del sector de l'oli i els aspectes que són importants a l'hora d'abordar un projecte on-line.

Apadrinament de l'oli nou

Diumenge al matí, en una finca de la Granadella, "entre oliveres", es realitzaran els actes de la Fira entre els quals l'apadrinament de l'oli nou, que anirà a càrrec del subdirector de Nació Digital, Ferran Casas.

Ferran Casas, vinculat familiarment al municipi garriguenc de l'Albi, és periodista. Ha treballat a la secció de política del diari Avui, va estar implicat en el naixement de Público, on s'encarregava de la informació política catalana, i de l'Ara, on va ser cap de política i delegat a Madrid, també va ser president del Grup de Periodistes Ramon Barnils. Actualment és subdirector a Nació Digital. Ha escrit varis llibres i col·labora regularment a TV3, la Sexta, Catalunya Ràdio, Onda Cero i Radio Euskadi.
 

Pujar