El Centre de l’oli de la Granadella ofereix quatre tallers educatius per al curs escolar de 2021-22

Sota el lema "Experimenta la cultura de l'oli" el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella presenta el nou programa de tallers per promoure la cultura de l'oli verge extra per als centres educatius d'arreu de Catalunya.

Aquest any s'ha reduït el nombre de tallers de sis a quatre, prioritzant les activitats a l'aire lliure, i el Centre ha adaptat els tallers a les mesures corresponents a la Covid-19.

Els tallers estan dirigits a alumnes de Primària, ESO i Educació post-obligatòria. Les escoles poden fer el seu programa a mida seleccionant un o varis tallers, tots es poden realitzar tot l'any a excepció de "Pagesos per un dia", que s'ha de realitzar els mesos d'octubre a desembre, els de la collita de l'oliva. El tallers oferts pel curs 2021-22 són:

"Pagesos per un dia", els i les assistents podran veure i experimentar la recol·lecció de les olives, visitaran el molí d'oli per tal de comprendre tot el procés que es produeix fins a la comercialització i a la tarda realitzaran una visita guiada al Museu de l'oli.

"Visita Guiada al Museu", es visitarà l'antic molí d'oli de la cooperativa de la Granadella, que va estar actiu des del 1920 fins a la dècada de 1980, durant la visita s'introduiran les eines necessàries en la recol·lecció de les olives i s'explicarà el procés que es duia a terme per a la producció de l'oli.

"Les feines del camp", a partir de la línia del temps aprendran les feines del camp que ha de realitzar un/a pagès/a cada any per cuidar les seves oliveres, descobriran totes les eines necessàries i l'estació de l'any idònia per realitzar cada tasca, es tracta també del procés de mecanització del treball al camp.

"Hem begut oli", s'aprendrà sobre els diferents tipus d'olis d'oliva, identificant les principals varietats d'olives catalanes i espanyoles, es tastarà una mostra de diversos tipus d'olis diferenciant les característiques pròpies de cadascun i s'explicaran les pautes a seguir pel bon ús i conservació de l'oli d'oliva.

Els tallers es poden complementar amb activitats com: itineraris culturals pel nucli històric del municipi, visites a camps de conreu, rutes als miradors, etc...; a més es compta amb zona de pícnic i esbarjo a l'entorn de l'Ermita de Sant Antoni de la Granadella.

El CCOC és un espai innovador que treballa per ser un referent en la promoció de l'oleoturisme a Catalunya i impulsa un creatiu programa de formació per ajudar a les noves generacions a descobrir els valors de la cultura de l'oli i donar a conèixer així la història i les tradicions de les Garrigues.

Pujar