Primera premsada 2020

El certamen inclourà jornades tècniques i tallers on-line, l'activitat "Troba el tresor", l'apadrinament de l'oli nou i l'entrega del premi "Primera premsada".

"La Primera Premsada" de la Granadella aquest any serà virtual i es realitzarà durant quatre dies, del 12 al 15 de novembre.

Els dies 12 a 15 de novembre la Granadella celebrarà la sisena edició de la Fira de l'Oli "La Primera premsada. Edició virtual. En aquesta edició l'organització ha reinventat l'esdeveniment amb la finalitat d'adaptar-lo a la Covid-19 i serà virtual.

S'han suspès algunes activitats clàssiques presencials com el Concurs de Gravat Ràpid i "Happening" artístic, i la Cursa i marxa "La Primera Premsada"; es manté l'apadrinament i presentació de l'oli nou, el Premi "Primera Premsada" i les jornades tècniques, entre altres, que seran virtuals.

Premi "Primera Premsada 2020"

L'esdeveniment servirà també per entregar, com cada any, un reconeixement a la labor d'investigació o divulgació de l'oli d'oliva verge extra. El premi "Primera Premsada" d'aquest any recaurà en el membre de Panell de Tast d'olis de Catalunya, Josep Mª Audí.

Josep M Audí, nascut al Baix Ebre i garriguenc d'adopció, és llicenciat en ciències químiques. És professor del CFGM d'olis i vins de l'INS Les Borges Blanques, membre del Panell de Tast d'Olis Verges d'Oliva del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació de la Generalitat de Catalunya i col·labora amb Museu i Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya com a dinamitzador del Club de tast d'oli.

Apadrinament de l'oli nou

Teresa Sanfeliu, concursat de Masterchef 8, realitzarà l'apadrinament de l'oli nou i explicarà una vídeo-recepta amb el verge extra d'aquesta collita. La sessió serà en directe des del seu perfil d'Instagram.

Jornades tècniques virtuals

Aquest any es realitzaran dues jornades tècniques virtuals, a les quals caldrà fer inscripció prèvia; una consistirà en un taller virtual amb el títol: "Aplicacions gastronòmiques de l'oli de collita avançada" que anirà a càrrec de Montse Freixa, sommelier i xef experta en gastronomia de l'oli; i la segona serà una jornada virtual sobre nutrició i salut amb el títol "Perquè oli verge extra?" a càrrec de la Dra.  Antonieta Barahona, nutricionista. 

Novetat: "Troba el tresor"

Una de les novetats d'aquest any serà l'activitat "Troba el tresor". Durant els quatre dies del certamen a les xarxes socials de l'organització es publicaran pistes de llocs on es troben amagats vals regal. Els vals es podran bescanviar per lots d'oli i descomptes a l'Agrobotiga de la Cooperativa de la Granadella.

Pujar