El Centre de l'oli de la Granadella inaugura l'exposició "Paisatges de l'oli" de l'artista Jordi Gonzàlez amb la tècnica Sumi-e.

Aquesta és una de les tres exposicions seleccionades per a Oliverart 2020 en la modalitat de "Projectes expositius".

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha organitzat pel proper dissabte, 10 d'octubre a les 19,30h. la inauguració de l'exposició "Paisatges de l'oli" de l'artista Jordi González.

Aquesta és una de les tres exposicions seleccionades per a Oliverart 2020 en la modalitat 1: "Projectes expositius". Les altres dues escollides van estar: "Cosmologies" de Sergi Quiñonero, que es va inaugurar el passat 21 d'agost,  i "La Vall Major de Bovera des d'un altre punt de vista" d'Alba Lorenzo, que es preveu inaugurar el proper mes de desembre.

Jordi González, nascut el 1975 a Barcelona, ha estudiat disseny, cinema i filosofia. Ha exposat tan a Catalunya com a Polònia on va residir 10 anys. L'any 2015 es va iniciar en el Land Art. Durant els últims deu anys ha desenvolupat una considerable tasca docent en l'àrea audiovisual a varies universitats de Barcelona. Actualment, viu i treballa al Masnou on té el seu estudi alhora que investiga.

Durant l'estiu l'artista ha recorregut la comarca de les Garrigues a la recerca d'indrets que li han generat afectació visual i transmès l'esperit del paisatge. Els indrets han estat pintats amb tinta xinesa sobre paper japonès captant l'essencial del paisatge tal com defineixen els cànons de la tècnica Sumi-e però adaptada a la realitat actual i a les necessitats de l'artista-caminant (walking art). El Sumi-e és una tècnica mil·lenària de la Xina i el Japó en la que amb la menor quantitat de traços l'artista intenta plasmar l'essència d'un objecte o escena.

Per grups reduïts o de forma individual es podrà accedir a la sala d'exposicions. Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 és necessària inscripció prèvia a l'enllaç: bit.ly/elpaisatgedeloli. Finalment s'acompanyarà l'esdeveniment amb degustació de productes de Km0. L'acte és gratuït.

Pujar