Marta Pruna comença el treball escultòric “Buida-ment” a la Granadella.

Aquest projecte, impulsat pel CCOC, ha estat un dels dos escollits per Oliverart 2020 per a ubicar-se al passeig escultòric del Coll de Bovera.

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella va seleccionar cinc obres d'art per a la tercera edició d'Oliverart 2020: tres per a la modalitat 1, exposicions temporals a la sala d'exposicions del CCOC; i dues per a la modalitat 2, obres per a ser instal·lades de manera permanent a l'exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera.

Dins de la modalitat 2, una de les dues obres seleccionades va ser "Buida-ment" de l'escultora de Cervià de les Garrigues, Marta Pruna. "Buida-ment" és una tècnica que ve de temps ancestrals, amb la idea de buidar, per formar nous espais, formes per a transformar-se i buidar la ment. Segons Marta Pruna "després es dibuixa les pupil·les amb negre, perquè tots veiem, i no només mirem". És un treball amb radial i compressor de martell elèctric sobre pedra.

Aquesta setmana l'artista ha començat l'actuació en una pedra sorrenca situada al seu lloc original de la Vall de les figueres de la Granadella. Durant quatre setmanes, un cop a la setmana, Pruna anirà actuant sobre la pedra en funció de la seva evolució i  integració en el paisatge. Aquesta idea de treballar sola en un espai natural, semblant al seu propi projecte @cami7sentits, la fa sentir-se com a casa, "amb el mateix públic, els ocells i les olors dels mil verds". Una vegada acabat el treball, previ a la inauguració, es traslladarà a la ubicació definitiva, al passeig escultòric del Coll de Bovera de la Granadella.

Oliverart és un projecte innovador que te la finalitat de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent. Els projectes han de ser de qualsevol disciplina artística com: la pintura, la il·lustració, l'escultura, la fotografia, el videoart o qualsevol forma de creació contemporània, i la temàtica és referent a conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge o la sostenibilitat del territori.

Pujar