El Museu

QUI SOM

El Museu de l'Oli de Catalunya, ubicat al cor de la seu de la Cooperativa de La Granadella, conté les instal·lacions i la maquinària originals del molí fundat el 1920, que va quedar en desús des de la dècada de 1986.

L'adequació museogràfica d'aquest conjunt patrimonial, afegeix una funció cultural, i vincula l'activitat productiva i comercial de la Cooperativa amb els projectes de desenvolupament territorial relacionats amb l'oleoturisme.

Patrimoni cultural excepcional.

És un molí de referència del sector agroindustrial de l'oli de Catalunya. Hi destaquen, en aquest sentit, el bon estat de conservació del conjunt, tant de la maquinària (en condicions òptimes de funcionament), com del recinte i de les instal·lacions originals de començament del segle XX.

Terra d'oli.

La seva ubicació a Les Garrigues, zona emblemàtica de producció de l'oleïcultura a Catalunya, permet reivindicar per aquest equipament cultural el seu paper de referència per a tot el país.

Cooperativa agrícola activa i productora d'oove.

El molí representa una concepció del treball i de l'economia agrària i és un exemple de continuïtat en la producció en el sector de la indústria agroalimentària, així com de versatilitat de la fórmula cooperativa per adaptar-se als canvis econòmics i socials.

Actualment s'elabora un oli de la màxima qualitat, en busca de la singularitat del producte.

El Museu de l’oli de Catalunya és la conseqüència dels nostres orígens agrícoles i la materialització d'un desig de recuperar aquest edifici per poder explicar allò que des de sempre ha esdevingut l'epicentre de l'activitat de la comarca: el procés d'elaboració de l'oli d'oliva verge extra.

QUÈ FEM

El Museu s'endreça a través d'un recorregut que transcorre per cinc espais que sempre giren al voltant de l'oli i el procés per obtenir-lo:

El Museu de l'Oli de Catalunya concentra en un únic espai la història oleícola de les nostres comarques

Pujar