Agenda

23d’agost2019

Sopar maridatge

Al CCOC a les 21h

Per aquesta edició tenim el plaer de comptar amb el Jaume Culleré i la Rosa Mònico, gerents i xefs del restaurant La Placeta d’Arbeca. Ens faran un sopar maridat amb safrà El Tossal, de l’Albagés. Preu: 25€. Places limitades.

06de setembre2019

Presentació oli Salvatge

Al CCOC a les 20h

Coneixerem el projecte de custòdia del territori desenvolupat per l’Associació Trenca al terme de Bovera i podrem degustar l’oli Salvatge, ecològic, amb valor social i ambiental i fruit d’un treball pacient i curós a unes finques amb encant emmarcades per un paisatge excepcional. Gratuït.

07de setembre2019

Visita a la finca de Trenca

Al Museu de l’Oli a les 10h

Visitarem la finca que l’associació Trenca té a la Vall Major, on treballa en la conservació i recuperació de la fauna autòctona i del patrimoni mediambiental.

04d’octubre2019

Inauguració exposició de Ton Gorgues

A les 20h al CCOC

L’artista de Cervià de les Garrigues Ton Gorgues presentarà una exposició artística sobre el característic paisatge garriguenc. Hi haurà un petit maridatge amb productes de la terra per als assistents.

11d’octubre2019

Jornades Europees del Patrimoni

Al CCOC a les 19h

Presentació de la plataforma “Salvem lo Montsià”, dins del marc de les jornades europees del patrimoni. La Mancomunitat del Sénia ens parlarà de les seues oliveres monumentals i comptarem amb la presència d’altres agents del territori com el GEPEC.

19d’octubre2019

Taller d'inicació al gravat

Al museu de l’oli a les 10h

Carme Villafranca impartirà un taller de gravats a l’interior del molí de La Granadella. Emprarem les premses hidràuliques del 1920 per a fer les estampacions.

Cal inscripció prèvia a info@culturadeloli.cat. Preu: 10€, material inclòs.

24d’octubre2019

Setmana bio: l'oli d'oliva biodinàmic

A les 19h al CCOC

Aquesta jornada tècnica consisteix en una introducció a la biodinàmica en l'oli d'oliva verge extra. Comptarem amb les vivències de productors i gaudirem d'una experiència gastronòmica. L'activitat s'emmarca en els actes de la Setmana BIO.

Jornada gratuïta. Inscripcions a agarrigues.daam@gencat.cat i al 973 142 082.

03de novembre2019

LA PRIMERA PREMSADA V EDICIÓ

Un any més, el primer cap de setmana de novembre ens trobem a La Granadella per celebrar la primera premsada i donar la benvinguda a l’oli nou.

Aquest any, com a novetat, hi haurà un dinar amb menú degustació “Oleum” per a tothom qui vulgui, així com diverses activitats com són la tercera cursa i marxa de la primera premsada, el concurs de gravat, una jornada tècnica i altres activitats relacionades amb el sector.

Per a més informació, podeu escriure a info@culturadeloli.cat o trucar al 973094101. Descarregueu els fitxers adjunts per a veure el cartell i el programa!

Us hi esperem!

15de novembre2019

Presentació llibre + debat

A les 20h al CCOC

Judit Manuel ens presentarà el seu llibre “Més enllà de l’agricultura ecològica: una recerca etnogràfica entre productors ecològics a La Conca de Barberà”. En acabar, tindrem un petit debat sobre aquesta manera de treballar la terra.

06de desembre2019

Inauguració exposició Carles Domènech

A les 20h al CCOC

L’artista de Bovera Carles Domènech ens presenta la seua obra “Paisatges Nocturns de la Vall de Bovera”. Racons màgics que tenen un toc diferent una vegada s'ha post el sol.

Tots els assistents que ho desitgin es podran fer una fotografia de light painting al photocall que organitzarem.

21de desembre2019

Presentació Cal Balcells

Al CCOC a les 20h

L’obrador familiar de productes artesans Cal Balcells, dels Torms, ens presentarà els seus productes. En acabar l’acte farem un petit maridatge per a tots els assistents.

11de gener2020

Taller d'estampat de bosses

El dia 11 de gener a les 11 hores tindrà lloc un taller per a confeccionar les vostres pròpies bosses amb estampació botànica. Realitzarem l'estampació amb fulles d'olivera i altres plantes de l'entorn sobre cotó, llana i seda. Emprarem tints naturals i material 100% sostenibles.

Us podeu inscriure al CCOC escrivint a info@culturadeloli.cat. El preu del taller és de 10 euros amb tot el material inclòs.

25de gener2020

Taller infantil de cuina

Fem salses mediterranies

Ens aproximem a l'oli d'oliva i la dieta mediterrània de la millor manera: a través dels sentits! Mentre cuinen, els nens i nenes treballen el llenguatge, les matemàtiques, les formes i els colors.

Llegirem les receptes, calcularem ingredients, cuinarem plegats i ho tastarem tot!

El taller es realitzarà el dissabte 25 a les 11.00 hores, és totalment gratuït. Només cal inscriure's a info@cultuardeloli.cat.

31de gener2020

Inauguració "Retrospectiva"

20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

Del al

Jaume de Francisco presenta l’exposició “Retrospectiva”, que parla de com explicar històries amb fotografies de Lleida i La Granadella.

L’exposició es pot visitar a la sala d’exposicions del CCOC fins al 1 de març, de forma gratuïta.

22de febrer2020

Taller d'olis aromàtics

Podràs apendre a infusionar olis

El Parc de les Olors de l'Albi ens porta aquest taller on podrem infusionar el nostre oli amb herbes aromàtiques per donar-li propietats extra. Us podreu emportar els vostres propis olis infusionats.

El taller té un preu de 10 € i inclou tot el material. Les places són limitades, per aquest motiu cal inscripció prèvia. Podeu realitzar-la en el següent formulari: bit.ly/OlisAromatics

23de febrer2020

Entre ametller florits

Un dia al voltant de l'ametller.

Un altre any torna l'experiència entre ametllers florits en col·laboració amb Oleasoul. Realitzarem un esmorzar entre les flors dels ametllers, tot seguit un passeig guiat de la mà d'un pagès local, dinar i molt més!

El preu de l'activitat és de 37 euros, inclou l'esmorzar, el dinar, 2 visites guiades i un taller.

El lloc de trobada serà el CCOC, cal inscripció prèvia. Per a més informació podeu contactar amb nosaltres.

18de març2020

II Fòrum Verge Extra

Del al

Del 18 al 20 de març tindrà lloc el II Fòrum verge Extra: Oli i Territori. Aquest event, reunirà productors d'oli d'oliva Verge Extra, agents turístics i administracions públiques del Segrià Sec, les Garrigues i l'Urgell amb l'objectiu de crear un relat de territori conjunt que ajudi a potenciar la comercialització de l'Oli d'Oliva Verge Extra.

21de març2020

AJORNAT el Taller de burgers veganes

A causa de la situació actual del país i seguint les mesures preventives acordades per la Generalitat de Catalunya el dia 11 de març, el Taller de burgers veganes queda ajornat fins a nova convocatòria.

Disculpeu les molèsties, us mantindrem informats sobre la nova data i esdeveniments quan sigui possible.

03d’abril2020

Vídeo tast d'oli

El dimecres 15 d'abril a les 19.00 hores realitzarem un taller de tast d'oli d'oliva verge extra de forma virtual. Serà un taller interactiu amb el Josep Maria Audi, membre del panell de tast d'oli de Catalunya i professor del CFGM d'olis d'oliva i vins de l'Ins Josep Vallverdú de Les Borges Blanques. Podreu realitzar les preguntes que cregueu oportunes sobre l'oli i el seu sector.

En aquest taller es realitzarà el tast de l'oli d'oliva verge extra Gran Degustus i Degustus de la Cooperativa de La Granadella. Podeu adquirir aquests productes a la següent pàgina web: www.degustus.com. Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports seran GRATUÏTS.

Uns dies abans del taller rebreu un enllaç al correu on podreu connectar-vos per fer el vídeo tast d'oli. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris que tots tenim a casa.

Hi ha un màxim de 15 places establertes per ordre d'inscripció. INSCRIU-TE l’enllaç de sota.

07de maig2020

Vídeo taller de salses mediterrànies

Del al

El djous 7 de maig i el divendres 8 de maig a les 19.00 hores realitzarem un taller sobre l'elaboració i l'aplicació gastronòmica de dues salses típiques del mediterrani, per fer-ho ens acompanyarà el Xavier Benet. Xef amb una menció Michelin, propietari del Restaurant Hostal Benet situat a Les Borges Blanques i productor de l'oli d'oliva verge extra +ART. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'expert.   

Realitzarem un autèntic allioli amb l'oli d'oliva verge extra Degustus producció integrada que podeu comprar a www.degustus.com. Tot seguit, el xef ens ensenyarà els secrets d'una bona salsa de romesco preparada amb oli d'oliva verge extra +ART etiqueta negra, que podeu adquirir a www.olisbenetrebull.com 

Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports de l'oli Degustus seran gratuïts i amb el codi #Taller7-5+ART  obtindreu un descompte en el transport de l'oli +ART amb compres superiors a 30€.  

Trobareu el formulari d’iscripció a continuació.

21de maig2020

Vídeo taller de cuina saludable amb oli d'oliva verge extra.

Taller en directe a l'instagram @culturadeloli

El dijous 21 de maig a les 19.00 hores tindrem en directe el nostre Instagram (@culturadeloli) la Dra. Antonieta Barahona del Centre mèdic d'assessorament nutricional, acompanyada d'Alexa Trilla d' Archi Cook Ture.

Ens ensenyaran com utilitzar l’oli d’oliva verge extra en plats saludables, les seves propietats i podreu realitzar preguntes s’obre l’oli i la nutrició.

11de juny2020

Vídeo taller gastronòmic

Aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d’arbequina del territori de Les Garrigues

Realitzarem el taller Aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d'arbequina del territori de Les Garrigues, utilitzant els olis d'oliva verge extra Degustus Premium i Degustus producció integrada, amb l'experta Montserrat Freixa Arenillas. Xef i sommelier d'olis. Creadora del mètode Evòóeasy. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'experta. 


Podeu adquirir els dos olis necessaris per al tast al web: www.degustus.com Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports seran gratuïts!                                                                                                                              
Ús podeu inscrire en el formulari que trobareu al peu d’aquesta pàgina. Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada.

Les places són limitades a 15 persones. 

DIJOUS 11 DE JUNY A LES 19.00 HORES 

25de juny2020

VÍDEO XERRADA PEDRA SECA

Pedra seca: Tradició Contemporània. Aplicació de la tècnica en l'arquitectura actual.

Realitzarem la xerrada de pedra seca amb l’expert Santiago Pujol Keller, arquitecte i especialista en la intervenció en patrimoni construït. Ha treballat en diversos projectes d’edificació a Espanya i el Brasil i des de ZercIO gestiona diversos projectes que difonen la pedra seca, patrimoni immaterial de la UNESCO. Podreu realitzar preguntes i dubtes amb l’expert durant la videotrucada. 

Us podeu inscrire al formulari que trobareu al peu d'aquesta pàgina. Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada.

03de juliol2020

Exposició "Textures"

20.00h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

El divendres 3 de juliol a les 20.00 hores tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Textures" de l'artista comarcal Ton Gorgues.

L'artista explicarà la seva obra i per grups reduïts o de forma individual es podrà accedir a la sala d'exposicions, com és costum acompanyarem de l'esdeveniment amb una copa de vi i pica-pica de Km0 a l'exterior del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya.

Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 demanem que per assistir a l'esdeveniment cal inscriure's el següent formulari: https://bitly.com/tongorgues

L'acte és obert i totalment gratuït.

23de juliol2020

Vídeo taller d'orelletes

Realitzarem un nou vídeo taller amb Ton Bundó i Carme Dalmau de la casa rural Can Pastor per aprendre a fer orelletes, són un dolç típic de la comarca de Les Garrigues. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb els experts.

Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris.


L'activitat és totalment gratuïta i limitada a 15 persones.

És necessari realitzar inscripció prèvia, tot seguit trobareu on fer les inscripcions

26de juliol2020

Ioga entre oliveres

Al pla de la Vila a les 9:00

Taller de ioga entre oliveres per començar el diumenge amb energia positiva. Forma't en aquesta pràctica ancestral beneficiosa per al cos i la ment.

Aportació: 10€ (grup de 15 persones). Places limitades.

És necessari realitzar inscripció prèvia, tot seguit trobareu on fer-ho.

08d’agost2020

Inauguració de les obres Oliverart 2020

A les 19:30h al passeig escultòric del Coll de Bovera

Comptarem amb la presència de les artistes Susana Malagón i Marta Pruna, que ens explicaran el procés de realització de les seves obres, seleccionades pel projecte Oliverart2020 i finalment gaudirem d'una degustació de productes km0.

Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció del COVID-19 és necessària la inscripció prèvia. Tot seguit, trobareu l’enllaç per fer-ho.

21d’agost2020

Inauguració de l'exposició "Cosmologies"

De l'artista Sergi Quiñonero

El divendres 21 d'agost a les 20.00 hores tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Cosmologies" de l'artista Sergi Quiñonero. Ens trobarem a la Plaça de la Vila a les 19:45h, des d'on l'artista realitzarà una acció fins arribar al Centre de la Cultura de l'Oli.

L'artista, guanyador del projecte Oliverart durant 3 anys consecutius, explicarà la seva obra i per grups reduïts o de forma individual es podrà accedir a la sala d'exposicions. Com és costum acompanyarem l'esdeveniment amb una copa de vi i pica-pica de Km0 a l'exterior del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya.

Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 demanem que per assistir a l'esdeveniment cal inscriure's el formulari que trobareu a continuació.

L'acte és obert i totalment gratuït.

03de setembre2020

Vídeo taller de sabó casolà

Arribem a casa vostra

El dijous 3 de setembre a les 19:30h realitzarem un vídeo taller amb Ton Bundó de la casa rural Can Pastor per aprendre a fer sabó casolà. Es podran realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'expert.

Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris.

L'activitat és totalment gratuïta i limitada a 15 persones.

Us podeu inscriure a l’enllaç que trobareu a continuació.

19de setembre2020

Tast de cervesa i presentació de l'Oliba Green Beer

El dissabte 19 de setembre a les 19:00h tindrà lloc la presentació de l'Oliba Green Beer. Ens trobarem tots a la plaça de l'exterior del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya, on Ivan Caelles ens explicarà com produeixen aquesta cervesa artesana,  ja que conté olives del Pallars Jussà, i les seves qualitats. Posteriorment farem un tast de la cervesa.

Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 demanem que per assistir a l'esdeveniment realitzeu el formulari d’inscripció.

Les places són limitades i el preu de l'activitat és de 3€. És imprescindible ser major de 18 anys.

10d’octubre2020

Inauguració de l'exposició "El paisatge de l'oli"

19.30 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

El dissabte 10 d'octubre a les 19:30h tindrà lloc la inauguració de l'exposició "El paisatge de l'oli" de l'artista Jordi González. Ens explicarà la seva obra, pintures amb tinta xinesa dels paisatges garriguencs.

Per grups reduïts o de forma individual es podrà accedir a la sala d'exposicions. Finalment, acompanyarem l'esdeveniment amb productes de Km0.

Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 és necessària inscripció prèvia a l’enllaç que trobareu a continuació. 

L'acte és gratuït.

12de desembre2020

Debat virtual Land Art

A la jornada es presentaran també les bases de la quarta convocatòria d’Oliverart 2021.

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha organitzat pel proper dissabte 12 de desembre a les 19h. un debat virtual sobre Land Art, amb el títol: "Land Art, per què?".

El debat comptarà amb Sergi Quiñonero i Susana Malagón, artistes seleccionats per Oliverart en la modalitat de passeig escultòric els anys 2019 i 2020 respectivament, i serà moderat per l'artista Sergi Gonzàlez, escollit per Oliverart 2020 en la secció d'exposicions temporals. A la jornada es debatrà la finalitat del Land Art, art a la natura, des de la perspectiva dels mateixos artistes.

En la mateixa sessió es presentaran també les base de la quarta edició d'Oliverart 2021, que compta amb dues categories: la modalitat 1, exposicions temporals a la sala d'exposicions del CCOC, i la modalitat 2, obres per a ser instal·lades de manera permanent a l'exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera.

01d’abril2021

Inauguració de l'exposició La Vall de Bovera

El dijous 1 d'abril a les 19:00h tindrà lloc la inauguració de l'exposició "La Vall de Bovera" de l'associació Trenca.

Per grups reduïts o de forma individual es podrà accedir a la sala d'exposicions.

L'acte és totalment gratuït i serà acompanyat d'una degustació de vi.

Inscripció necessària a http://bit.ly/lavalldebovera

25d’abril2021

Presentació del llibre Terra de dones. Pageses de Catalunya.

Us convidem a la presentació del llibre Terra de dones. Pageses de Catalunya.

L'autora i periodista, Laura Saula i Tañà, conversarà amb Ester Gomis, una de les protagonistes del llibre, i les pageses Anna Gibert i Mercè Masip.

L'acte tindrà lloc el diumenge 25 d'abril a les 12h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya.

En acabar l'acte, hi haurà un tast guiat d'avellana amb degustació de productes de Cal Rosset i una copa de vi.

L'aforament és limitat. Cal inscripció prèvia a: http://bit.ly/terrapageses

15de maig2021

Tast virtual de vins del Celler Matallonga

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya, conjuntament amb el Celler Matallonga, organitza pel dissabte 15 de maig a les 19h00 un tast de vins virtuals.

El Celler Matallonga es troba a Fulleda, a la comarca de Les Garrigues i forma part de la D.O. Costers del Segre. És un projecte familiar, que neix fruit d'una llarga tradició com a pagesos i viticultors i d'un gran respecte per la terra i l'entorn. Els seus vins provenen de vinyes pròpies situades entre els 500 i 650 metres d'altitud sobre el nivell del mar.

La Rosa i el Joan, els propietaris, ens presentaran el seu celler i d'una forma molt amena ens guiaran en el tast de dos dels seus vins: el vi Escorça, un vi blanc de vinyes velles macabeu 100%, i el vi Selecció, una selecció dels millors vins negres Matallonga amb una criança de 12 mesos en bota de roure francès. Durant el tast, es podrà participar activament, preguntant i comentant tot el que us interessi.

Per participar a l'activitat cal:

1 – Inscriure’s aquí: bit.ly/TastMatallonga

      El dia abans de l'activitat rebreu un correu amb l'enllaç per accedir al tast virtual.

2 – Comprar els vins necessaris: Escorça i Selecció

      Podeu comprar-los a través de Mengem Garrigues: bit.ly/MengemGarrigues

      Recordeu fer-ho abans del dia 12 per rebre la comanda el dia abans del tast.

L'activitat és completament gratuïta i entre tots els participants es sortejarà una visita i un tast de vi per a 6 persones al Celler Matallonga.

06de juny2021

Caminada i visita a Trenca

Amb motiu de la setmana de la natura, us convidem el dia 6 de juny a les 09h30 a una caminada des del Coll de Bovera, a La Granadella, fins a l'Associació Trenca, a Bovera. Junts descobrirem o redescobrirem racons del nostre entorn i coneixerem l'important paper que l'associació Trenca juga en la conservació i recuperació de la fauna autòctona i el patrimoni mediambiental.

Si només voleu venir a la visita de la finca Trenca, ens trobarem a les 10h30 a la Plaça Major de Bovera. I si teniu ganes de conèixer l'Associació Trenca però no podeu assistir el dia 6 a la visita presencial, @olisalvatgetrenca organitza tres directes via el seu Instagram per donar a conèixer la seva feina. Els directes es faran el dilluns 31 de maig i dijous 3 i divendres 4 de juny.

Per a més informació ens podeu contactar via les nostres xarxes socials, via el correu info(ELIMINAR)@culturadeloli.cat o podeu consultar el perfil Instagram de @olisalvatgetrenca.

Per assistir a l'activitat presencial és necessària una inscripció prèvia que podeu fer mitjançant el següent formulari: https://forms.gle/RdCpLfmY6XDhs6T9A

Us hi esperem!

26de juny2021

5a edició Oleaterra, escenaris d'art

Oleaterra, escenaris d’Art, és una proposta artística que uneix patrimoni, paisatge, llenguatges artístics, cultura de l’oli i gastronomia.

i

Aquesta 5a edició tenim un programa que no et deixarà indiferent:

Dissabte, 26 de juny - 20h00

El Josep Martí ens oferirà una visita guiada de la sumptuosa església Santa Maria de Gràcia. Tot seguit, també a l'església, la soprano Victorina Pérez i el pianista i aquafonista Pau Elias ens delectaran amb un concert líric titulat "Brava", on interpretaran àries d'òpera força conegudes. Per acabar, gaudirem d'una copa de vi.

Dissabte, 17 de juliol - 20h30

A l'antic dipòsit d'aigua coneixerem la cervesa artesana Margalef Beer, que podrem tastar mentre gaudim amb la música del cantautor irlandès Brian Caffrey, acompanyat de Jean Paul a la guitarra i Alex Gaspa a la percussió.

Les entrades es poden comprar a l'Ajuntament de la Granadella, al CCOC o al següent enllaç: http://bit.ly/oleaterra2021

T'hi esperem!

02de juliol2021

Inauguració de l'exposició La Permanència de l'Efímer

El dissabte 10 de juliol, a les 20h, tindrà lloc al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya la inauguració de l'exposició La Permanència de l'Efímer, de l'artista Susana Malagón, premiada al concurs Oliverart 2021. Serà una exposició participativa i anirà acompanyada d'una copa de vi.

La Permanència de l'Efímer és una proposta que busca ajuntar les paraules perdudes amb les fulles que cauen dels arbres. En utilitzar aquests dos elements fa que l'un sigui  el suport de l'altre i es complementin, tot resistint-se a la desaparició. En aquest cas, la natura morta, deixa d'estar-ho per complir la funció de llenç i tenir així una segona funció. D'aquesta manera, la fulla segueix estant viva per comunicar-nos la paraula que ha estat estampada al seu damunt. Al mateix temps, la llengua és orgànica i és també  un motiu pel qual les paraules reposen escrites sobre les fulles. Unint la fragilitat dels dos elements aconseguim la permanència d'aquests. 

El projecte és un treball de memòria col·lectiva, que pretén rescatar algunes paraules de l'oblit. Es tracta de mots que no trobem a faltar perquè ja no ens serveixen, però que sí que coneixem i hem escoltat en alguna etapa de la nostra vida. En evocar-les, ens transporten al record de temps passat en el qual es  feien servir. D'aquesta manera no les deixem anar del tot, sustentem la riquesa del  nostre vocabulari i mantenim la identitat. En prendre'n consciència i tornar a utilizar-les, les protegim. Així provoquem que no desapareguin, com si es tractés d'una espècie  en extinció, i això depèn únicament de nosaltres, dels parlants.

31de juliol2021

Vine a passar un matí diferent!

Dissabte, 31 de juliol a les 9h

Sabies que antigament les escombres es fabricaven amb plantes que podem trobar al nostre entorn?

Si vols aprendre'n més sobre com es feien i passar un matí ben entretingut, t'esperem el dissabte 31 de juliol a les 9h al CCOC.

Al programa:

- Passejada pels voltants de La Granadella.

- Visita de l'exposició "Plantes i gent, etnobotànica garriguenca", del Centre d'Estudis de les Garrigues.

- Esmorzar saludable: macedònia de fruites marinada amb oli d'oliva verge extra Degustus.

- Taller d'elaboració d'escombres a càrrec del Centre d'Estudis de les Garrigues i el grup de recerca en etnobotànica.

L'activitat té un preu de 2€ excepte per als menors de 12 anys, que és gratuïta. Cal inscripció prèvia abans del 29 de juliol, a l'Ajuntament de La Granadella o via el següent enllaç: bit.ly/dissabte31 Atenció, les places són limitades.

Es complirà amb totes les mesures Covid.

28d’agost2021

Inauguració de les obres guanyadores a Oliverart 2021

El dissabte 28 d'agost a les 19h30 al Passeig Escultòric del Mirador de les Terres de l'Ebre tindrà lloc la inauguració de les obres premiades a Oliverart 2021 en la modalitat Land Art. La inauguració comptarà amb la presència dels artistes guardonats, Jordi Gonzàlez i Sergi Molina.

01d’octubre2021

Inauguració de l'exposició Males Herbes, de Digna Gros

El divendres 1 d'octubre a les 20h tindrà lloc al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya la inauguració de l'exposició Males Herbes, de la dissenyadora i artista Digna Gros, premiada al concurs Oliverart 2021. L'entrada és gratuïta i l'acte anirà acompanyat d'una copa de vi.

Males Herbes és una col·lecció de peces d'indumentària estampades amb il·lustracions que representen les considerades "males herbes" del nostre entorn.

L'artista descriu la seva obra com una col·lecció càpsula de caràcter reivindicatiu amb la que, per una banda, es dona valor a la vegetació autòctona a través d'una mirada artística i, per altra banda, en un sentit més personal, plasma les "males herbes" interiors a través les característiques de les mateixes plantes juntament amb la simbologia dels colors i les formes.

23d’octubre2021

Xerrada/taller "Etiquetatge nutricional i ecològic: aprenem a llegir-lo"

Dins del marc de la Setmana Bio, el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya organitza el dissabte, 23 d'octubre de 2021, a les 10h30, una xerrada/taller sobre l'etiquetatge nutricional i ecològic.

Es tractarà d'una activitat amena per aprendre a llegir i interpretar la llista d'ingredients, informació nutricional, etiquetatge de productes ecològics i reclams nutricionals i publicitaris dels aliments que formen part del nostre rebost.

La xerrada/taller anirà a càrrec de Maria Pes Mateu, dietista i nutricionista, i es durà a terme al CCOC: Pl de la Independència 1, La Granadella.

L'activitat és gratuïta i les places son limitades. Cal inscripció prèvia mitjançant el següent formulari: www.bit.ly/setbio2021

28d’octubre2021

Fira de l'oli de La Granadella. La primera premsada entre oliveres. Vol. 7

Del al

Del 28 al 31 d'octubre es celebrarà a La Granadella la Fira de l'Oli de la Primera Premsada. Aquest any s'ha apostat per un format mixt adaptat a la situació actual: les jornades tècniques seran en format virtual i les activitats presencials es realitzaran a l'aire lliure.

A continuació us presentem el programa detallat:


DIJOUS, 28 D'OCTUBRE DE 2021

19h00 Jornada tècnica en línia. Presentació dels resultats del projecte "Increment de polifenols en Oli d'Oliva Verge Extra produït a les terres de Lleida", desenvolupat per la Cooperativa de La Granadella, L'Olivera i Simbionatur.

Tradicionalment els olis varietats d'Arbequina presenten una marcada suavitat degut al baix contingut fenòlic (els polifenols són els responsables de l'amargor i picant dels olis). Diferents estudis posen de manifest que els olis d'Arbequina produïts a Lleida tenen un major potencial de producció per arribar al contingut fenòlic que els permeti aplicar l'al·legació de salut.

Per arribar-hi és necessari un procés d'adaptació de les condicions de la matèria primera i una optimització del procés d'extracció que permeti transferir en major proporció els fenols del fruit a l'oli.  

Programa de la jornada: 

19h00. Presentació de la jornada. Sr. Josep M. Barrufet Olivart, enginyer agrònom.

19h10. Els polifenols i l'al·legació de salut. Sra. M. Paz Romero Fabregat. Universitat de Lleida.

19h40 El maneig i la maduració als polifenols de l'oli. Sra. Antonia Ninot Cort. IRTA.

20h10. Oli del raig i oli filtrat. Sra. M. Paz Romero Fabregat. Universitat de Lleida.

20h50. Precs i preguntes.

21h15. Cloenda de la jornada.

Inscripció gratuïta a: www.ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt 

Per a més informació: Escola Agrària de Les Borges Blanques 973 14 31 88 - aecabor.daam(ELIMINAR)@gencat.cat


DIVENDRES, 29 D'OCTUBRE DE 2021

12h00 Jornada tècnica en línia. Oleomàrqueting digital.

L'oli d'oliva verge extra és un producte de màxima qualitat. Els darrers mesos amb motiu de la Covid-19 ha augmentat la consciència per l'alimentació saludable i també la comercialització de productes on-line. Tenir una bona estratègia digital és clau per accedir i posicionar-se en el mercat digital.

Programa de la jornada: 

12h00. Presentació de la jornada. Sr. Llorens Canela Martí, cap de l'Oficina Comarcal de Les Garrigues del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

12h05. Oleomàrqueting digital. Com augmentar les vendes d'oli on-line. Sra. Gemma Capell Dalmau, directora de l'agència de gastromàrketing Red Peppers.

13h10. Torn de preguntes.

13h30. Cloenda de la jornada.

Inscripció gratuïta a: www.ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt 

Per a més informació: Escola Agrària de Les Borges Blanques 973 14 31 88 - aecabor.daam(ELIMINAR)@gencat.cat


DIUMENGE, 31 D'OCTUBRE DE 2021

MUSEU DE L'OLI

9h30 Sortida 4a caminada popular entre oliveres "La Primera Premsada".

Ruta de 9km de dificultat baixa pel terme de La Granadella organitzada pel Club Excursionista Garrigues Altes.

Inscripcions gratuïtes i fins el 30 d'octubre a: www.bit.ly/caminada3110 

De 10h00 a 13h30 Portes obertes del Museu de l'Oli de Catalunya.

Aforament limitat i entrada amb grups reduïts.

FINCA D'OLIVERES

A partir de les 11h30.

- Benvinguda a càrrec d'Atzara Noguera, alcaldessa de La Granadella, i Ramon Barrull, president de la Cooperativa de La Granadella.

- Presentació de l'oli nou a càrrec d'Àngels Calvo, cap del Panell de Tast d'Olis de Catalunya.

- Presentació de línia d'envasos d'oli de plàstic reciclat de la Cooperativa de La Granadella.

- Apadrinament de l'oli nou a càrrec de Ferran Casas, periodista i subdirector de Nació Digital.

- Entrega del premi "La Primera Premsada" al projecte: Grup operatiu Inccrement de polifenols en oli d'oliva verge extra.

- Presentació i degustació de tapes elaborades amb l'oli nou.

- Cloenda a càrrec de Joan Gòdia, Director General d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gasgtronomia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Inscripcions a: www.bit.ly/primerapremsada2021 
Preu: 3€
 

19de novembre2021

Presentació del llibre "L'ignot oest. Una geografia viscuda." d'Ingasi Aldomà

El divendres, 19 de novembre, a les 19h30, tindrà lloc al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya la presentació del llibre "L'Ignot Oest. Una Geografia viscuda", d'Ignasi Aldomà, professor de Geografia i Ordenació del Territori a la Universitat de Lleida.

La presentació anirà a càrrec de l'autor i inclourà un debat i una copa de vi en acabar.

L'activitat és gratuïta. Cal inscripció prèvia a: www.bit.ly/ignotoest

04de desembre2021

Inauguració de l'exposició "Caos", de Sissi Salinas

Dissabte, 4 de desembre, a les 18h30, tindrà lloc al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya la inauguració de l'exposició "Caos", de l'artista Sissi Salinas, premiada al concurs Oliverart 2021. Serà una inauguració molt especial, amb performance, copa de vi i pica-pica. L'activitat és gratuïta. Cal inscripció prèvia via l’enllaç: https://bit.ly/sissisalinas

05de febrer2022

Presentació del llibre "Repoblem. L'any que vam tornar al poble" i taula rodona

Dissabte 5 de febrer, a les 18h30, tindrà lloc al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya la presentació del llibre "Repoblem. L'any que vam tornar al poble", amb Ton Lloret, l'autor, Eduard Trepat, coordinador tècnic d'Arca i taula rodona amb veïns i veïnes del nostre municipi.

L'activitat és gratuïta. Cal inscripció prèvia a l'Ajuntament de La Granadella, al CCOC o via l'enllaç: https://bit.ly/repoblem

17de febrer2022

Presentació de l'associació Veïns del Món Solidaris

Dissabte, 26 de febrer, a les 12h, acollim al CCOC l'associació lleidatana Veïns del Món Solidaris. Una entitat que promou iniciatives de solidaritat, educació i cooperació per al desenvolupament.

Hi haurà una presentació de l'associació, a càrrec de membres de la mateixa, una exposició fotogràfica de les seves actuacions i una caixa solidària.

Cal inscripció prèvia a l'Ajuntament de La Granadella, al CCOC o via el següent enllaç: https://bit.ly/veinssolidaris

09d’abril2022

Inauguració de l'exposició "Els nostres pobles, la nostra història"

Del al

Dissabte, 9 d'abril, a les 12h, inaugurarem l'exposició "Els nostres pobles, la nostra història".

Amb aquesta exposició, premiada a Oliverart 2022, el Centre de Serveis Integrals per a la Gent Gran de les Garrigues ens endinsa en el passat de la comarca a través de vivències, experiències, costums i records de la gent gran.

Degustació de productes de proximitat i copa de vi en acabar.

Cal inscripció prèvia a l'Ajuntament de La Granadella, al CCOC o via el següent enllaç: https://bit.ly/csighistoria

L'exposició estarà disponible al Centre de la Cultura de l'Oli fins al dia 25 de juny, divendres i dissabtes, de 10h a 14h, sempre amb reserva prèvia.

23d’abril2022

Presentació del llibre "Arrelats. Les famílies més antigues de Catalunya"

Dissabte, 23 d'abril, a les 18:30h, es realitzarà al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya la presentació del llibre "Arrelats. Les famílies més antigues de Catalunya". Un llibre que ens endinsa en la història de diverses famílies d'arreu de Catalunya que han viscut a la mateixa casa des de fa molts segles.

La presentació anirà a càrrec d'Ignasi Revés, coautor, i s'acompanyarà d'una tertúlia oberta a tot el públic.

L'activitat és gratuïta. Cal inscripció prèvia a l'Ajuntament, al CCOC o via el següent enllaç: https://bit.ly/arrelats

30d’abril2022

Caminada etnobotànica

Dissabte, 30 d'abril, a les 10:30h, et convidem a una caminada guiada pel terme de La Granadella per descobrir les plantes que hi creixen així com els seus usos.

Una caminada en homenatge a Candido Farrús Pinyol, veí dels Torms, expert en flora garriguenca, que vam tenir el plaer de conèixer l'any passat.

L'activitat és gratuïta. Cal inscripció prèvia a l'Ajuntament, al CCOC o via el següent enllaç: https://bit.ly/caminadaccoc

21de maig2022

Visita teatralitzada al Museu de l'Oli de Catalunya

El dissabte, 21 de maig, vine a descobrir el Museu de l'Oli de Catalunya amb el Siscu!

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Museu de l'Oli de Catalunya obre les portes i ofereix l'oportunitat de visitar-lo d'una forma ben diferent.

Hi haurà dues sessions, a les 11:30h i a les 17h.

L'activitat és gratuïta. Cal inscripció prèvia a l'Ajuntament, al CCOC o via el següent enllaç: https://bit.ly/dimoli Recorda concretar l'hora a la qual vols venir.

T'hi esperem !

04de juny2022

6a edició d'OleaTerra

OleaTerra, escenaris d’Art, és una proposta artística que uneix patrimoni, paisatge, llenguatges artístics, cultura de l’oli i gastronomia.

Del al

Ja tenim aquí una nova edició d'Oleaterra! Ja és la sisena, sis anys d'art, de cultura, de gastronomia, de paisatge i de patrimoni.

Aquest any us portem un tastet d'Andalusia, licors bellaguardins i molta música catalana.

Doneu un cop d'ull al programa:

Dissabte, 4 de juny - 20h30: A l'antic dipòsit d'aigua, començarem el vespre amb una degustació i beguda andalusa, que acompanyarem de l'espectacle de flamenc fusió "Aqua", de la companyia IDAE, d'Alexandra Jiménez. I, per acabar, ens oferirà una actuació el veí Luciano Carmona.

Dissabte, 23 de juliol - 20h00: Ens retrobarem al Coll de Bovera, al "camp del Castelló", per conèixer i tastar els licors Ramonetto, elaborats a Bellaguarda, que acompanyarem de boleros i música catalana amb el trio Julio, Roger i Lidia.

Podeu comprar les entrades a l'Ajuntament de La Granadella, al CCOC o via el següent enllaç: https://bit.ly/oleaterra2022

T'hi esperem!

25de juny2022

Buc(òli)ca

A Olicatessen i al Centre de la Cultura de l’Oli creiem que l’estima pel nostre territori ha de ser compartida. 

Per això us proposem una vesprada on compartir una posta de sol maridada amb oli, productes de proximitat, bon ambient i les ganes de gaudir del territori!

Quan: Dissabte, 25 de juny a les 21h

On: Passeig Escultòric del Coll de Bovera, La Granadella

Es poden adquirir les entrades a l’Ajuntament de La Granadella, al CCOC o al Molí dels Torms

Veure esdeveniments propers