Sopar maridatge
Al CCOC a les 21h
Per aquesta edició tenim el plaer de comptar amb el Jaume Culleré i la Rosa Mònico, gerents i xefs del restaurant La Placeta d’Arbeca. Ens faran un sopar maridat amb safrà El Tossal, de l’Albagés. Preu: 25€. Places limitades.
Presentació oli Salvatge
Al CCOC a les 20h
Coneixerem el projecte de custòdia del territori desenvolupat per l’Associació Trenca al terme de Bovera i podrem degustar l’oli Salvatge, ecològic, amb valor social i ambiental i fruit d’un treball pacient i curós a unes finques amb encant emmarcades per un paisatge excepcional. Gratuït.
Visita a la finca de Trenca
Al Museu de l’Oli a les 10h
Visitarem la finca que l’associació Trenca té a la Vall Major, on treballa en la conservació i recuperació de la fauna autòctona i del patrimoni mediambiental.
Inauguració exposició de Ton Gorgues
A les 20h al CCOC
L’artista de Cervià de les Garrigues Ton Gorgues presentarà una exposició artística sobre el característic paisatge garriguenc. Hi haurà un petit maridatge amb productes de la terra per als assistents.
Jornades Europees del Patrimoni
Al CCOC a les 19h
Presentació de la plataforma “Salvem lo Montsià”, dins del marc de les jornades europees del patrimoni. La Mancomunitat del Sénia ens parlarà de les seues oliveres monumentals i comptarem amb la presència d’altres agents del territori com el GEPEC.
Taller d'inicació al gravat
Al museu de l’oli a les 10h
Carme Villafranca impartirà un taller de gravats a l’interior del molí de La Granadella. Emprarem les premses hidràuliques del 1920 per a fer les estampacions.
Cal inscripció prèvia a info@culturadeloli.cat. Preu: 10€, material inclòs.
Setmana bio: l'oli d'oliva biodinàmic
A les 19h al CCOC
Aquesta jornada tècnica consisteix en una introducció a la biodinàmica en l'oli d'oliva verge extra. Comptarem amb les vivències de productors i gaudirem d'una experiència gastronòmica. L'activitat s'emmarca en els actes de la Setmana BIO.
Jornada gratuïta. Inscripcions a agarrigues.daam@gencat.cat i al 973 142 082.
LA PRIMERA PREMSADA V EDICIÓ
Un any més, el primer cap de setmana de novembre ens trobem a La Granadella per celebrar la primera premsada i donar la benvinguda a l’oli nou.
Aquest any, com a novetat, hi haurà un dinar amb menú degustació “Oleum” per a tothom qui vulgui, així com diverses activitats com són la tercera cursa i marxa de la primera premsada, el concurs de gravat, una jornada tècnica i altres activitats relacionades amb el sector.
Per a més informació, podeu escriure a info@culturadeloli.cat o trucar al 973094101. Descarregueu els fitxers adjunts per a veure el cartell i el programa!
Us hi esperem!
Presentació llibre + debat
A les 20h al CCOC
Judit Manuel ens presentarà el seu llibre “Més enllà de l’agricultura ecològica: una recerca etnogràfica entre productors ecològics a La Conca de Barberà”. En acabar, tindrem un petit debat sobre aquesta manera de treballar la terra.
Inauguració exposició Carles Domènech
A les 20h al CCOC
L’artista de Bovera Carles Domènech ens presenta la seua obra “Paisatges Nocturns de la Vall de Bovera”. Racons màgics que tenen un toc diferent una vegada s'ha post el sol.
Tots els assistents que ho desitgin es podran fer una fotografia de light painting al photocall que organitzarem.