Sopar maridatge
Al CCOC a les 21h
Per aquesta edició tenim el plaer de comptar amb el Jaume Culleré i la Rosa Mònico, gerents i xefs del restaurant La Placeta d’Arbeca. Ens faran un sopar maridat amb safrà El Tossal, de l’Albagés. Preu: 25€. Places limitades.
Presentació oli Salvatge
Al CCOC a les 20h
Coneixerem el projecte de custòdia del territori desenvolupat per l’Associació Trenca al terme de Bovera i podrem degustar l’oli Salvatge, ecològic, amb valor social i ambiental i fruit d’un treball pacient i curós a unes finques amb encant emmarcades per un paisatge excepcional. Gratuït.
Visita a la finca de Trenca
Al Museu de l’Oli a les 10h
Visitarem la finca que l’associació Trenca té a la Vall Major, on treballa en la conservació i recuperació de la fauna autòctona i del patrimoni mediambiental.
Inauguració exposició de Ton Gorgues
A les 20h al CCOC
L’artista de Cervià de les Garrigues Ton Gorgues presentarà una exposició artística sobre el característic paisatge garriguenc. Hi haurà un petit maridatge amb productes de la terra per als assistents.
Jornades Europees del Patrimoni
Al CCOC a les 19h
Presentació de la plataforma “Salvem lo Montsià”, dins del marc de les jornades europees del patrimoni. La Mancomunitat del Sénia ens parlarà de les seues oliveres monumentals i comptarem amb la presència d’altres agents del territori com el GEPEC.
Taller d'inicació al gravat
Al museu de l’oli a les 10h
Carme Villafranca impartirà un taller de gravats a l’interior del molí de La Granadella. Emprarem les premses hidràuliques del 1920 per a fer les estampacions.
Cal inscripció prèvia a info@culturadeloli.cat. Preu: 10€, material inclòs.
Setmana bio: l'oli d'oliva biodinàmic
A les 19h al CCOC
Aquesta jornada tècnica consisteix en una introducció a la biodinàmica en l'oli d'oliva verge extra. Comptarem amb les vivències de productors i gaudirem d'una experiència gastronòmica. L'activitat s'emmarca en els actes de la Setmana BIO.
Jornada gratuïta. Inscripcions a agarrigues.daam@gencat.cat i al 973 142 082.
LA PRIMERA PREMSADA V EDICIÓ
Un any més, el primer cap de setmana de novembre ens trobem a La Granadella per celebrar la primera premsada i donar la benvinguda a l’oli nou.
Aquest any, com a novetat, hi haurà un dinar amb menú degustació “Oleum” per a tothom qui vulgui, així com diverses activitats com són la tercera cursa i marxa de la primera premsada, el concurs de gravat, una jornada tècnica i altres activitats relacionades amb el sector.
Per a més informació, podeu escriure a info@culturadeloli.cat o trucar al 973094101. Descarregueu els fitxers adjunts per a veure el cartell i el programa!
Us hi esperem!
Presentació llibre + debat
A les 20h al CCOC
Judit Manuel ens presentarà el seu llibre “Més enllà de l’agricultura ecològica: una recerca etnogràfica entre productors ecològics a La Conca de Barberà”. En acabar, tindrem un petit debat sobre aquesta manera de treballar la terra.
Inauguració exposició Carles Domènech
A les 20h al CCOC
L’artista de Bovera Carles Domènech ens presenta la seua obra “Paisatges Nocturns de la Vall de Bovera”. Racons màgics que tenen un toc diferent una vegada s'ha post el sol.
Tots els assistents que ho desitgin es podran fer una fotografia de light painting al photocall que organitzarem.
Presentació Cal Balcells
Al CCOC a les 20h
L’obrador familiar de productes artesans Cal Balcells, dels Torms, ens presentarà els seus productes. En acabar l’acte farem un petit maridatge per a tots els assistents.
Taller d'estampat de bosses
El dia 11 de gener a les 11 hores tindrà lloc un taller per a confeccionar les vostres pròpies bosses amb estampació botànica. Realitzarem l'estampació amb fulles d'olivera i altres plantes de l'entorn sobre cotó, llana i seda. Emprarem tints naturals i material 100% sostenibles.
Us podeu inscriure al CCOC escrivint a info@culturadeloli.cat. El preu del taller és de 10 euros amb tot el material inclòs.
Taller infantil de cuina
Fem salses mediterranies
Ens aproximem a l'oli d'oliva i la dieta mediterrània de la millor manera: a través dels sentits! Mentre cuinen, els nens i nenes treballen el llenguatge, les matemàtiques, les formes i els colors.
Llegirem les receptes, calcularem ingredients, cuinarem plegats i ho tastarem tot!
El taller es realitzarà el dissabte 25 a les 11.00 hores, és totalment gratuït. Només cal inscriure's a info@cultuardeloli.cat.
Inauguració "Retrospectiva"
20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
Del al
Jaume de Francisco presenta l’exposició “Retrospectiva”, que parla de com explicar històries amb fotografies de Lleida i La Granadella.
L’exposició es pot visitar a la sala d’exposicions del CCOC fins al 1 de març, de forma gratuïta.
Taller d'olis aromàtics
Podràs apendre a infusionar olis
El Parc de les Olors de l'Albi ens porta aquest taller on podrem infusionar el nostre oli amb herbes aromàtiques per donar-li propietats extra. Us podreu emportar els vostres propis olis infusionats.
El taller té un preu de 10 € i inclou tot el material. Les places són limitades, per aquest motiu cal inscripció prèvia. Podeu realitzar-la en el següent formulari: bit.ly/OlisAromatics
Entre ametller florits
Un dia al voltant de l'ametller.
Un altre any torna l'experiència entre ametllers florits en col·laboració amb Oleasoul. Realitzarem un esmorzar entre les flors dels ametllers, tot seguit un passeig guiat de la mà d'un pagès local, dinar i molt més!
El preu de l'activitat és de 37 euros, inclou l'esmorzar, el dinar, 2 visites guiades i un taller.
El lloc de trobada serà el CCOC, cal inscripció prèvia. Per a més informació podeu contactar amb nosaltres.
II Fòrum Verge Extra
Del al
Del 18 al 20 de març tindrà lloc el II Fòrum verge Extra: Oli i Territori. Aquest event, reunirà productors d'oli d'oliva Verge Extra, agents turístics i administracions públiques del Segrià Sec, les Garrigues i l'Urgell amb l'objectiu de crear un relat de territori conjunt que ajudi a potenciar la comercialització de l'Oli d'Oliva Verge Extra.
AJORNAT el Taller de burgers veganes
A causa de la situació actual del país i seguint les mesures preventives acordades per la Generalitat de Catalunya el dia 11 de març, el Taller de burgers veganes queda ajornat fins a nova convocatòria.
Disculpeu les molèsties, us mantindrem informats sobre la nova data i esdeveniments quan sigui possible.
Vídeo tast d'oli
El dimecres 15 d'abril a les 19.00 hores realitzarem un taller de tast d'oli d'oliva verge extra de forma virtual. Serà un taller interactiu amb el Josep Maria Audi, membre del panell de tast d'oli de Catalunya i professor del CFGM d'olis d'oliva i vins de l'Ins Josep Vallverdú de Les Borges Blanques. Podreu realitzar les preguntes que cregueu oportunes sobre l'oli i el seu sector.
En aquest taller es realitzarà el tast de l'oli d'oliva verge extra Gran Degustus i Degustus de la Cooperativa de La Granadella. Podeu adquirir aquests productes a la següent pàgina web: www.degustus.com. Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports seran GRATUÏTS.
Uns dies abans del taller rebreu un enllaç al correu on podreu connectar-vos per fer el vídeo tast d'oli. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris que tots tenim a casa.
Hi ha un màxim de 15 places establertes per ordre d'inscripció. INSCRIU-TE l’enllaç de sota.
Vídeo taller de salses mediterrànies
Del al
El djous 7 de maig i el divendres 8 de maig a les 19.00 hores realitzarem un taller sobre l'elaboració i l'aplicació gastronòmica de dues salses típiques del mediterrani, per fer-ho ens acompanyarà el Xavier Benet. Xef amb una menció Michelin, propietari del Restaurant Hostal Benet situat a Les Borges Blanques i productor de l'oli d'oliva verge extra +ART. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'expert.
Realitzarem un autèntic allioli amb l'oli d'oliva verge extra Degustus producció integrada que podeu comprar a www.degustus.com. Tot seguit, el xef ens ensenyarà els secrets d'una bona salsa de romesco preparada amb oli d'oliva verge extra +ART etiqueta negra, que podeu adquirir a www.olisbenetrebull.com
Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports de l'oli Degustus seran gratuïts i amb el codi #Taller7-5+ART obtindreu un descompte en el transport de l'oli +ART amb compres superiors a 30€.
Trobareu el formulari d’iscripció a continuació.
Vídeo taller de cuina saludable amb oli d'oliva verge extra.
Taller en directe a l'instagram @culturadeloli
El dijous 21 de maig a les 19.00 hores tindrem en directe el nostre Instagram (@culturadeloli) la Dra. Antonieta Barahona del Centre mèdic d'assessorament nutricional, acompanyada d'Alexa Trilla d' Archi Cook Ture.
Ens ensenyaran com utilitzar l’oli d’oliva verge extra en plats saludables, les seves propietats i podreu realitzar preguntes s’obre l’oli i la nutrició.
Vídeo taller gastronòmic
Aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d’arbequina del territori de Les Garrigues
Realitzarem el taller Aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d'arbequina del territori de Les Garrigues, utilitzant els olis d'oliva verge extra Degustus Premium i Degustus producció integrada, amb l'experta Montserrat Freixa Arenillas. Xef i sommelier d'olis. Creadora del mètode Evòóeasy. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'experta.
Podeu adquirir els dos olis necessaris per al tast al web: www.degustus.com Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports seran gratuïts!
Ús podeu inscrire en el formulari que trobareu al peu d’aquesta pàgina. Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada.
Les places són limitades a 15 persones.
DIJOUS 11 DE JUNY A LES 19.00 HORES
VÍDEO XERRADA PEDRA SECA
Pedra seca: Tradició Contemporània. Aplicació de la tècnica en l'arquitectura actual.
Realitzarem la xerrada de pedra seca amb l’expert Santiago Pujol Keller, arquitecte i especialista en la intervenció en patrimoni construït. Ha treballat en diversos projectes d’edificació a Espanya i el Brasil i des de ZercIO gestiona diversos projectes que difonen la pedra seca, patrimoni immaterial de la UNESCO. Podreu realitzar preguntes i dubtes amb l’expert durant la videotrucada.
Us podeu inscrire al formulari que trobareu al peu d'aquesta pàgina. Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada.
Exposició "Textures"
20.00h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
El divendres 3 de juliol a les 20.00 hores tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Textures" de l'artista comarcal Ton Gorgues.
L'artista explicarà la seva obra i per grups reduïts o de forma individual es podrà accedir a la sala d'exposicions, com és costum acompanyarem de l'esdeveniment amb una copa de vi i pica-pica de Km0 a l'exterior del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya.
Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 demanem que per assistir a l'esdeveniment cal inscriure's el següent formulari: https://bitly.com/tongorgues
L'acte és obert i totalment gratuït.
Vídeo taller d'orelletes
Realitzarem un nou vídeo taller amb Ton Bundó i Carme Dalmau de la casa rural Can Pastor per aprendre a fer orelletes, són un dolç típic de la comarca de Les Garrigues. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb els experts.
Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris.
L'activitat és totalment gratuïta i limitada a 15 persones.
És necessari realitzar inscripció prèvia, tot seguit trobareu on fer les inscripcions
Ioga entre oliveres
Al pla de la Vila a les 9:00
Taller de ioga entre oliveres per començar el diumenge amb energia positiva. Forma't en aquesta pràctica ancestral beneficiosa per al cos i la ment.
Aportació: 10€ (grup de 15 persones). Places limitades.
És necessari realitzar inscripció prèvia, tot seguit trobareu on fer-ho.
Inauguració de les obres Oliverart 2020
A les 19:30h al passeig escultòric del Coll de Bovera
Comptarem amb la presència de les artistes Susana Malagón i Marta Pruna, que ens explicaran el procés de realització de les seves obres, seleccionades pel projecte Oliverart2020 i finalment gaudirem d'una degustació de productes km0.
Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció del COVID-19 és necessària la inscripció prèvia. Tot seguit, trobareu l’enllaç per fer-ho.
Inauguració de l'exposició "Cosmologies"
De l'artista Sergi Quiñonero
El divendres 21 d'agost a les 20.00 hores tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Cosmologies" de l'artista Sergi Quiñonero. Ens trobarem a la Plaça de la Vila a les 19:45h, des d'on l'artista realitzarà una acció fins arribar al Centre de la Cultura de l'Oli.
L'artista, guanyador del projecte Oliverart durant 3 anys consecutius, explicarà la seva obra i per grups reduïts o de forma individual es podrà accedir a la sala d'exposicions. Com és costum acompanyarem l'esdeveniment amb una copa de vi i pica-pica de Km0 a l'exterior del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya.
Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 demanem que per assistir a l'esdeveniment cal inscriure's el formulari que trobareu a continuació.
L'acte és obert i totalment gratuït.
Vídeo taller de sabó casolà
Arribem a casa vostra
El dijous 3 de setembre a les 19:30h realitzarem un vídeo taller amb Ton Bundó de la casa rural Can Pastor per aprendre a fer sabó casolà. Es podran realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'expert.
Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris.
L'activitat és totalment gratuïta i limitada a 15 persones.
Us podeu inscriure a l’enllaç que trobareu a continuació.
Tast de cervesa i presentació de l'Oliba Green Beer
El dissabte 19 de setembre a les 19:00h tindrà lloc la presentació de l'Oliba Green Beer. Ens trobarem tots a la plaça de l'exterior del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya, on Ivan Caelles ens explicarà com produeixen aquesta cervesa artesana, ja que conté olives del Pallars Jussà, i les seves qualitats. Posteriorment farem un tast de la cervesa.
Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 demanem que per assistir a l'esdeveniment realitzeu el formulari d’inscripció.
Les places són limitades i el preu de l'activitat és de 3€. És imprescindible ser major de 18 anys.
Inauguració de l'exposició "El paisatge de l'oli"
19.30 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
El dissabte 10 d'octubre a les 19:30h tindrà lloc la inauguració de l'exposició "El paisatge de l'oli" de l'artista Jordi González. Ens explicarà la seva obra, pintures amb tinta xinesa dels paisatges garriguencs.
Per grups reduïts o de forma individual es podrà accedir a la sala d'exposicions. Finalment, acompanyarem l'esdeveniment amb productes de Km0.
Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 és necessària inscripció prèvia a l’enllaç que trobareu a continuació.
L'acte és gratuït.
Debat virtual Land Art
A la jornada es presentaran també les bases de la quarta convocatòria d’Oliverart 2021.
El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha organitzat pel proper dissabte 12 de desembre a les 19h. un debat virtual sobre Land Art, amb el títol: "Land Art, per què?".
El debat comptarà amb Sergi Quiñonero i Susana Malagón, artistes seleccionats per Oliverart en la modalitat de passeig escultòric els anys 2019 i 2020 respectivament, i serà moderat per l'artista Sergi Gonzàlez, escollit per Oliverart 2020 en la secció d'exposicions temporals. A la jornada es debatrà la finalitat del Land Art, art a la natura, des de la perspectiva dels mateixos artistes.
En la mateixa sessió es presentaran també les base de la quarta edició d'Oliverart 2021, que compta amb dues categories: la modalitat 1, exposicions temporals a la sala d'exposicions del CCOC, i la modalitat 2, obres per a ser instal·lades de manera permanent a l'exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera.