Agenda

23d’agost2019

Sopar maridatge

Al CCOC a les 21h

Per aquesta edició tenim el plaer de comptar amb el Jaume Culleré i la Rosa Mònico, gerents i xefs del restaurant La Placeta d’Arbeca. Ens faran un sopar maridat amb safrà El Tossal, de l’Albagés. Preu: 25€. Places limitades.

06de setembre2019

Presentació oli Salvatge

Al CCOC a les 20h

Coneixerem el projecte de custòdia del territori desenvolupat per l’Associació Trenca al terme de Bovera i podrem degustar l’oli Salvatge, ecològic, amb valor social i ambiental i fruit d’un treball pacient i curós a unes finques amb encant emmarcades per un paisatge excepcional. Gratuït.

07de setembre2019

Visita a la finca de Trenca

Al Museu de l’Oli a les 10h

Visitarem la finca que l’associació Trenca té a la Vall Major, on treballa en la conservació i recuperació de la fauna autòctona i del patrimoni mediambiental.

04d’octubre2019

Inauguració exposició de Ton Gorgues

A les 20h al CCOC

L’artista de Cervià de les Garrigues Ton Gorgues presentarà una exposició artística sobre el característic paisatge garriguenc. Hi haurà un petit maridatge amb productes de la terra per als assistents.

11d’octubre2019

Jornades Europees del Patrimoni

Al CCOC a les 19h

Presentació de la plataforma “Salvem lo Montsià”, dins del marc de les jornades europees del patrimoni. La Mancomunitat del Sénia ens parlarà de les seues oliveres monumentals i comptarem amb la presència d’altres agents del territori com el GEPEC.

19d’octubre2019

Taller d'inicació al gravat

Al museu de l’oli a les 10h

Carme Villafranca impartirà un taller de gravats a l’interior del molí de La Granadella. Emprarem les premses hidràuliques del 1920 per a fer les estampacions.

Cal inscripció prèvia a info@culturadeloli.cat. Preu: 10€, material inclòs.

24d’octubre2019

Setmana bio: l'oli d'oliva biodinàmic

A les 19h al CCOC

Aquesta jornada tècnica consisteix en una introducció a la biodinàmica en l'oli d'oliva verge extra. Comptarem amb les vivències de productors i gaudirem d'una experiència gastronòmica. L'activitat s'emmarca en els actes de la Setmana BIO.

Jornada gratuïta. Inscripcions a agarrigues.daam@gencat.cat i al 973 142 082.

03de novembre2019

LA PRIMERA PREMSADA V EDICIÓ

Un any més, el primer cap de setmana de novembre ens trobem a La Granadella per celebrar la primera premsada i donar la benvinguda a l’oli nou.

Aquest any, com a novetat, hi haurà un dinar amb menú degustació “Oleum” per a tothom qui vulgui, així com diverses activitats com són la tercera cursa i marxa de la primera premsada, el concurs de gravat, una jornada tècnica i altres activitats relacionades amb el sector.

Per a més informació, podeu escriure a info@culturadeloli.cat o trucar al 973094101. Descarregueu els fitxers adjunts per a veure el cartell i el programa!

Us hi esperem!

15de novembre2019

Presentació llibre + debat

A les 20h al CCOC

Judit Manuel ens presentarà el seu llibre “Més enllà de l’agricultura ecològica: una recerca etnogràfica entre productors ecològics a La Conca de Barberà”. En acabar, tindrem un petit debat sobre aquesta manera de treballar la terra.

06de desembre2019

Inauguració exposició Carles Domènech

A les 20h al CCOC

L’artista de Bovera Carles Domènech ens presenta la seua obra “Paisatges Nocturns de la Vall de Bovera”. Racons màgics que tenen un toc diferent una vegada s'ha post el sol.

Tots els assistents que ho desitgin es podran fer una fotografia de light painting al photocall que organitzarem.

21de desembre2019

Presentació Cal Balcells

Al CCOC a les 20h

L’obrador familiar de productes artesans Cal Balcells, dels Torms, ens presentarà els seus productes. En acabar l’acte farem un petit maridatge per a tots els assistents.

11de gener2020

Taller d'estampat de bosses

El dia 11 de gener a les 11 hores tindrà lloc un taller per a confeccionar les vostres pròpies bosses amb estampació botànica. Realitzarem l'estampació amb fulles d'olivera i altres plantes de l'entorn sobre cotó, llana i seda. Emprarem tints naturals i material 100% sostenibles.

Us podeu inscriure al CCOC escrivint a info@culturadeloli.cat. El preu del taller és de 10 euros amb tot el material inclòs.

25de gener2020

Taller infantil de cuina

Fem salses mediterranies

Ens aproximem a l'oli d'oliva i la dieta mediterrània de la millor manera: a través dels sentits! Mentre cuinen, els nens i nenes treballen el llenguatge, les matemàtiques, les formes i els colors.

Llegirem les receptes, calcularem ingredients, cuinarem plegats i ho tastarem tot!

El taller es realitzarà el dissabte 25 a les 11.00 hores, és totalment gratuït. Només cal inscriure's a info@cultuardeloli.cat.

31de gener2020

Inauguració "Retrospectiva"

20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

Del al

Jaume de Francisco presenta l’exposició “Retrospectiva”, que parla de com explicar històries amb fotografies de Lleida i La Granadella.

L’exposició es pot visitar a la sala d’exposicions del CCOC fins al 1 de març, de forma gratuïta.

22de febrer2020

Taller d'olis aromàtics

Podràs apendre a infusionar olis

El Parc de les Olors de l'Albi ens porta aquest taller on podrem infusionar el nostre oli amb herbes aromàtiques per donar-li propietats extra. Us podreu emportar els vostres propis olis infusionats.

El taller té un preu de 10 € i inclou tot el material. Les places són limitades, per aquest motiu cal inscripció prèvia. Podeu realitzar-la en el següent formulari: bit.ly/OlisAromatics

23de febrer2020

Entre ametller florits

Un dia al voltant de l'ametller.

Un altre any torna l'experiència entre ametllers florits en col·laboració amb Oleasoul. Realitzarem un esmorzar entre les flors dels ametllers, tot seguit un passeig guiat de la mà d'un pagès local, dinar i molt més!

El preu de l'activitat és de 37 euros, inclou l'esmorzar, el dinar, 2 visites guiades i un taller.

El lloc de trobada serà el CCOC, cal inscripció prèvia. Per a més informació podeu contactar amb nosaltres.

18de març2020

II Fòrum Verge Extra

Del al

Del 18 al 20 de març tindrà lloc el II Fòrum verge Extra: Oli i Territori. Aquest event, reunirà productors d'oli d'oliva Verge Extra, agents turístics i administracions públiques del Segrià Sec, les Garrigues i l'Urgell amb l'objectiu de crear un relat de territori conjunt que ajudi a potenciar la comercialització de l'Oli d'Oliva Verge Extra.

21de març2020

AJORNAT el Taller de burgers veganes

A causa de la situació actual del país i seguint les mesures preventives acordades per la Generalitat de Catalunya el dia 11 de març, el Taller de burgers veganes queda ajornat fins a nova convocatòria.

Disculpeu les molèsties, us mantindrem informats sobre la nova data i esdeveniments quan sigui possible.

03d’abril2020

Vídeo tast d'oli

El dimecres 15 d'abril a les 19.00 hores realitzarem un taller de tast d'oli d'oliva verge extra de forma virtual. Serà un taller interactiu amb el Josep Maria Audi, membre del panell de tast d'oli de Catalunya i professor del CFGM d'olis d'oliva i vins de l'Ins Josep Vallverdú de Les Borges Blanques. Podreu realitzar les preguntes que cregueu oportunes sobre l'oli i el seu sector.

En aquest taller es realitzarà el tast de l'oli d'oliva verge extra Gran Degustus i Degustus de la Cooperativa de La Granadella. Podeu adquirir aquests productes a la següent pàgina web: www.degustus.com. Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports seran GRATUÏTS.

Uns dies abans del taller rebreu un enllaç al correu on podreu connectar-vos per fer el vídeo tast d'oli. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris que tots tenim a casa.

Hi ha un màxim de 15 places establertes per ordre d'inscripció. INSCRIU-TE l’enllaç de sota.

07de maig2020

Vídeo taller de salses mediterrànies

Del al

El djous 7 de maig i el divendres 8 de maig a les 19.00 hores realitzarem un taller sobre l'elaboració i l'aplicació gastronòmica de dues salses típiques del mediterrani, per fer-ho ens acompanyarà el Xavier Benet. Xef amb una menció Michelin, propietari del Restaurant Hostal Benet situat a Les Borges Blanques i productor de l'oli d'oliva verge extra +ART. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'expert.   

Realitzarem un autèntic allioli amb l'oli d'oliva verge extra Degustus producció integrada que podeu comprar a www.degustus.com. Tot seguit, el xef ens ensenyarà els secrets d'una bona salsa de romesco preparada amb oli d'oliva verge extra +ART etiqueta negra, que podeu adquirir a www.olisbenetrebull.com 

Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports de l'oli Degustus seran gratuïts i amb el codi #Taller7-5+ART  obtindreu un descompte en el transport de l'oli +ART amb compres superiors a 30€.  

Trobareu el formulari d’iscripció a continuació.

21de maig2020

Vídeo taller de cuina saludable amb oli d'oliva verge extra.

Taller en directe a l'instagram @culturadeloli

El dijous 21 de maig a les 19.00 hores tindrem en directe el nostre Instagram (@culturadeloli) la Dra. Antonieta Barahona del Centre mèdic d'assessorament nutricional, acompanyada d'Alexa Trilla d' Archi Cook Ture.

Ens ensenyaran com utilitzar l’oli d’oliva verge extra en plats saludables, les seves propietats i podreu realitzar preguntes s’obre l’oli i la nutrició.

11de juny2020

Vídeo taller gastronòmic

Aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d’arbequina del territori de Les Garrigues

Realitzarem el taller Aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d'arbequina del territori de Les Garrigues, utilitzant els olis d'oliva verge extra Degustus Premium i Degustus producció integrada, amb l'experta Montserrat Freixa Arenillas. Xef i sommelier d'olis. Creadora del mètode Evòóeasy. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'experta. 


Podeu adquirir els dos olis necessaris per al tast al web: www.degustus.com Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports seran gratuïts!                                                                                                                              
Ús podeu inscrire en el formulari que trobareu al peu d’aquesta pàgina. Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada.

Les places són limitades a 15 persones. 

DIJOUS 11 DE JUNY A LES 19.00 HORES 

25de juny2020

VÍDEO XERRADA PEDRA SECA

Pedra seca: Tradició Contemporània. Aplicació de la tècnica en l'arquitectura actual.

Realitzarem la xerrada de pedra seca amb l’expert Santiago Pujol Keller, arquitecte i especialista en la intervenció en patrimoni construït. Ha treballat en diversos projectes d’edificació a Espanya i el Brasil i des de ZercIO gestiona diversos projectes que difonen la pedra seca, patrimoni immaterial de la UNESCO. Podreu realitzar preguntes i dubtes amb l’expert durant la videotrucada. 

Us podeu inscrire al formulari que trobareu al peu d'aquesta pàgina. Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada.

03de juliol2020

Exposició "Textures"

20.00h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

El divendres 3 de juliol a les 20.00 hores tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Textures" de l'artista comarcal Ton Gorgues.

L'artista explicarà la seva obra i per grups reduïts o de forma individual es podrà accedir a la sala d'exposicions, com és costum acompanyarem de l'esdeveniment amb una copa de vi i pica-pica de Km0 a l'exterior del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya.

Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 demanem que per assistir a l'esdeveniment cal inscriure's el següent formulari: https://bitly.com/tongorgues

L'acte és obert i totalment gratuït.

23de juliol2020

Vídeo taller d'orelletes

Realitzarem un nou vídeo taller amb Ton Bundó i Carme Dalmau de la casa rural Can Pastor per aprendre a fer orelletes, són un dolç típic de la comarca de Les Garrigues. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb els experts.

Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris.


L'activitat és totalment gratuïta i limitada a 15 persones.

És necessari realitzar inscripció prèvia, tot seguit trobareu on fer les inscripcions

26de juliol2020

Ioga entre oliveres

Al pla de la Vila a les 9:00

Taller de ioga entre oliveres per començar el diumenge amb energia positiva. Forma't en aquesta pràctica ancestral beneficiosa per al cos i la ment.

Aportació: 10€ (grup de 15 persones). Places limitades.

És necessari realitzar inscripció prèvia, tot seguit trobareu on fer-ho.

08d’agost2020

Inauguració de les obres Oliverart 2020

A les 19:30h al passeig escultòric del Coll de Bovera

Comptarem amb la presència de les artistes Susana Malagón i Marta Pruna, que ens explicaran el procés de realització de les seves obres, seleccionades pel projecte Oliverart2020 i finalment gaudirem d'una degustació de productes km0.

Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció del COVID-19 és necessària la inscripció prèvia. Tot seguit, trobareu l’enllaç per fer-ho.

Veure esdeveniments propers