Noticias

L'art i la gastronomia presents en una festa única

"La Primera Premsada" de la Granadella obre amb èxit les festes de l'oli nou.

"La Primera Premsada" de la Granadella, tanca amb èxit de públic la presentació de l'oli verd d'aquesta campanya amb una afluència de més de 2.000 visitants, superant amb escreix els visitants de la passada edició.

Carmel Mòdol, director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, ha inaugurat la Primera Premsada, juntament amb l'Alcalde de la Granadella, Carles Gibert que han animat al sector a comercialitzar l'oli verge extra com a un producte de qualitat molt saludable i avançar amb la comercialització de la venda envasada que representa tant sols un 30 % de la producció.

Joan Morales, director de la revista "Descobrir Catalunya", que ha apadrinat aquesta 4a edició de la Festa de l'oli nou, ha incidit en apostar pel territori i reivindicar el valor del paisatge i de la cultura gastronòmica per impulsar l'oleoturisme amb l'oli de les garrigues com a protagonista.

S'ha atorgat el premi "Primera Premsada" a la Dra. Ma Isabel Covas per les seves investigacions al voltant de l'oli verge extra com aliment saludable preventiu de les malalties cardiovasculars.

Singular en aquesta edició ha estat fer viure als visitants l'experiència guiada de collir olives de forma tradicional i descobrir l'antic procés de com es produïa l'oli amb la maquinària original del molí que es troba al Museu de l'Oli de Catalunya, a l'edifici històric de 1920 de la Cooperativa de la Granadella.

Jornada tècnica sobre l'oli de collita avançada, salut i gastronomia.

La jornada tècnica "Oli de collita avançada. Salut i gastronomia", organitzada pel Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, ha comptat amb una bona presència de visitants que han pogut tastar l'oli verd d'aquesta campanya.  

En paraules del tastador i membre del Panell de Tast Josep Ma Audi les notes de tast de l'oli verd d'inici de campanya "és d'una qualitat excel·lent, te un gust fruitat amarg d'intensitat mitja alta amb aromes d'ametlla amarga, carxofa i tomàquet amb cert regust picant". 

La Dra. Maria Isabel Covas ha abordat la ponència "L'oli d'oliva verge extra i la prevenció de malalties cardiovasculars" tot destacant la riquesa dels polifenols i les qualitats antioxidants d'aquest oli verd. La jornada ha finalitzat amb la presentació del nou projecte de Sommelieria de l'oli "EvooEasy" de la xef i sommelier de l'oli, Montse Freixa.

Concurs de Gravat Ràpid i "Happening" artístic

La 3ª edició del "Concurs de Gravats Ràpid", ha reunit un total de 14 participants, als que cal afegir els participants al happening artístic que s'han apropat al món del gravat de la mà de l'artista Carme Vilafranca, professora de gravat de l'Escola Leandre Cristòfol i coordinadora del Centre d'Art de la Fundació Aspros, que ha dirigit el procés creatiu de gravats, els quals han estat subhastats en benefici de la Marató de TV3.

Mostra de productes artesans

Una fira de productes artesans de proximitat i una cursa i caminada popular han dinamitzat aquesta diada

on l'oli verd va estar protagonista i ha delectat la curiositat dels visitants.

Pujar