Noticias

El CCOC, el Museu de l’Oli i OleaSoul presents a un projecte internacional capdavanter a Europa

L'experiència "Immersió al Món de l'Oli", que co-organitza cada any durant la campanya de l'oli l'agència de viatges Olea Soul i el Museu i Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya, ha estat seleccionada per representar l'oleoturisme i l'oli d'oliva verge extra a Catalunya en el projecte europeu MEDFEST.

MEDFEST-Culinary Heritage Experiences és un projecte europeu que promou les destinacions turístiques sostenibles a partir del patrimoni culinari i agroalimentari a l'àrea mediterrània i amb l'objectiu de diversificar l'oferta turística de la zona.

Els països participants al projecte són 8: Eslovènia, Itàlia, França, Portugal, Grècia, Xipre, Croàcia i l'Estat Espanyol, representat per Catalunya. MEDFEST recull iniciatives relacionades amb el patrimoni gastronòmic que van des de l'oferta museística, rutes, serveis turístics i fires i esdeveniments.

La col·laboració público-privada és un dels valors afegits de les iniciatives que es promocionen des del projecte. L'entitat que l'ha portat a terme a Catalunya és l'Observatori de l'Alimentació (ODELA) de la Universitat de Barcelona.

L'experiència d'Immersió al Món de l'Oli  és una col·laboració público-privada que inclou un esmorzar de brasa, la collita tradicional d'olives, tasts d'olis, dinar d'homenatge a l'oli verge extra i a la cuina local de la mà del restaurant El Castell de la Floresta i la visita a la cooperativa i al Museu de l'Oli. S'ofereix durant la temporada de collita, al novembre i desembre, i és obert a tot tipus de públic.

Al web del projecte (http://www.ub.edu/medfest/) es pot visualitzar un mapa amb tota la informació de l'Experiència d'Immersió al Món de l'Oli així com la resta d'esdeveniments i activitats dels altres països participants. Aquest web està confeccionat perquè el visitant es pugui organitzar una ruta a partir de totes les activitats seleccionades.

Pujar