Noticias

Viure l’espectacle dels ametllers florits tot assaborint la gastronomia de les Garrigues

El diumenge 25 de febrer comencen a la Granadella les rutes gastronòmiques entre ametllers florits

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) a través de l'agència de viatges Olea Soul incorpora les visites entre els ametllers florits de les Garrigues com a nova experiència turística per gaudir del turisme rural de la comarca amb la col·laboració del restaurant el Castell de la Floresta i l'empresa trencadora d'ametlles Sosa, situada a la Granadella.

El diumenge 25 de febrer els visitants més curiosos podran gaudir d'una nova "Experiència entre Ametllers Florits". Una jornada adreçada a grups familiars i amants de la gastronomia per a endinsar-se en el fascinant món del cultiu, els paisatges i la gastronomia de l'ametlla a les Garrigues.

Els camps d'ametllers florits ens oferiran un espectable fascinant per descobrir  els paisatges de les Garrigues i començar el dia amb un bon esmorzar de pagès entre ametllers amb embotits i formatges de proximitat i un bon raig d'oli d'oliva verge extra del molí d'oli local.

Gaudir de la natura i de l'espectacle dels ametllers en flor tot descobrint els secrets de les diferents tipus d'ametlla de la mà d'un pagès: una passejada guiada entre ametllers permetrà assaborir també autèntics productes Km 0 en una jornada gastronòmica singular al bell mig de les Garrigues.

També aquesta experiència turística ens obrirà les portes de la trencadora d'ametlles Sosa de la Granadella on els visitants descobriran el procés de trencat i preparació dels diferents tipus d'ametlles que l'empresa comercialitza.

Un dinar gastronòmic d'homenatge a la cuina garriguenca i a l'ametlla, a càrrec de Montse Freixa, del Restaurant el Castell de la Floresta, permetrà assaborir originals maridatges elaborats amb productes de les Garrigues i els vins DO Costers del Segre subzona les Garrigues.

Per acabar amb la diada de l'ametlla, un taller mostrarà als visitants com fer les millors ametlles garapinyades artesanes de la mà d'una veïna del municipi.

Per participar en aquesta experiència turística, que té un cost  de 37 euros per persona adulta i de 15 euros per nens fins a 12 anys, cal fer reserva prèvia  a info(ELIMINAR)@culturadeloli.com. Les places són limitades.

S'aconsella quedar-se fins a la posta de sol i portar càmera fotogràfica, el paisatge és espectacular!

Pujar