Noticias

La “Primera Premsada” de la Granadella convoca el segon concurs de gravats de gran format

El 5 de novembre es presentarà l’oli nou i es faran un seguit d’activitats gastronòmiques, culturals i artístiques al municipi

El Museu i Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya de la Granadella celebraran la festa de la Primera Premsada: oli, art i gastronomia, que tindrà lloc el diumenge 5 de novembre. Aquesta jornada contarà amb un seguit d'activitats, entre les quals hi haurà una caminada popular, una jornada tècnica, un happening artístic i un dinar popular.  Aquest any, s'ha convocat la segona edició del Concurs de Gravats de Gran Formats adreçat a artistes professionals que es desenvoluparan paral·lelament amb un Happening Artístic, dirigit a curiosos, tot en el marc festiu de l'arribada de l'oli nou. Tots els gravats seran premsats amb una màquina aplanadora facilitada per la organització.

Aquest concurs de gravats de gran format és pioner a Catalunya en la seva modalitat i té 3 premis de: 300€, 200 € i 125€.

Els artistes interessats podran formalitzar la seva inscripció a través del correu info(ELIMINAR)@culturadeloli.cat abans del 30 d'octubre. Els participants hauran de crear en directe, de les 10 a les 13 hores, un gravat d'1x1,70m que haurà de tenir com a temàtica l'oli, però podran portar les planxes i elements que considerin oportuns. Els premis seran lliurats abans del dinar popular pel jurat, format per professionals del disseny i les arts visuals.

Paral·lelament, els participants al Happening Artístic també crearan en directe gravats del mateix tamany, els quals seran subhastat en benefici de la Marató de TV3.

Entre  les novetats cal remarcar que, prèviament al concurs i al happening artístic, el CCOC organitzarà un taller d'iniciació al gravat per joves i adults, programat pel 14 d'octubre de 10 a 14 h impartit per l'artista Carme Vilafranca amb la finalitat de donar a conèixer les tècniques d'aquesta modalitat artística. La participació es oberta a tothom amb places limitades de 10 participants per sessió, amb inscripció prèvia a info(ELIMINAR)@culturadeloli.cat

Pujar