Noticias

Viure a pagès i el Museu de l’Oli, novetats dels tallers de l’oli per a escolars d’arreu de Catalunya.

La passada edició van participar més de 1.000 escolars als tallers educatius del CCOC

L'any passat van participar als tallers del CCOC més de 1.000 escolars procedents principalment de les terres de Lleida, Tarragona i diferents municipis de la província de Barcelona.

En l'edició anterior el taller que va tenir més èxit va ser el de "Pagesos per un dia - Anem a collir olives!", el qual sol es pot realitzar en temps de collita de les olives, de novembre a gener, per aquest motiu aquest any s'ofereix un taller nou: "Pagesos per un dia - Les feines del camp", el qual es pot fer tot l'any: es visita un camp d'oliveres per tal d'aprendre l'ofici de pagès, el taller acaba amb la plantada d'una olivera.

D'altra banda, la inauguració del Museu de l'oli de Catalunya a la Granadella, realitzada aquest mes de març, permet disposar d'un nou espai formatiu, per tant, el nou taller que s'ofereix és "L'oli i la industria", que inclou una visita interactiva al Museu de l'oli i molí d'oli per descobrir on i com es fa l'oli, perquè es construeix el molí, i quines són les repercussions socials i econòmiques que comporta.

Els altres tallers que es fan són: "Hem begut oli", és una iniciació al tast d'oli tot adquirint els coneixements bàsics sobre les qualitats de l'oli i les varietats d'olives, "Oli, pa i xocolata" i "Fem cuinetes", aquets estan dirigits als més menuts per tastar també l'oli però d'una manera més divertida.

Els CCOC és un espai innovador que, mitjançant una proposta educativa vivencial i adaptada als continguts curriculars dels alumnes, pretén promoure la cultura de l'oli entre els escolars de Catalunya.

Pujar