Noticias

Quinta edició d’Oliverart al passeig escultòric del mirador de les Terres de l’Ebre, Coll de Bovera de la Granadella.

Aquest any s’inauguraran dues obres dels artistes: Cristian Gil i Íngrid Tost.

El proper divendres, 4 d'agost, a les 20,15 h. l'Ajuntament de la Granadella inaugurarà dues noves obres al passeig escultòric a l'aire lliure al mirador de les Terres de l'Ebre (Coll de Bovera) que forma part del projecte del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) Oliverart 2023. Aquest any se celebra la cinquena edició.

El desembre de 2022 el CCOC va obrir la convocatòria Oliverart 2023 per a la presentació de projectes amb la finalitat d'incentivar la creació artística contemporània i explorar el diàleg entre art i natura. La convocatòria, oberta a qualsevol disciplina, establia la temàtica enfocada en incidir en conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge, o la sostenibilitat del territori. El lloc d'exposició permanent a l'aire lliure és consensuat entre organització i artista en l'entorn del passeig del mirador de les Terres de l'Ebre (Coll de Bovera) del municipi.

Oliverart compta amb dues categories, la modalitat 1 és per a exposicions temporals a la sala d'exposicions del CCOC, i la modalitat 2 és per a obres per a ser instal·lades de manera permanent a l'exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera.

Respecte a la modalitat 2, passeig escultòric, el proper dissabte s'inauguraran les obres:

·  Cristian Gil Gil, amb l'obra "Homenatge al vent de la Granadella". Peça de ferro que s'activa amb l'impacte del vent creant un moviment giratori entorn d'un eix.

·  Íngrid Tost Dalmau, amb l'obra "Talaia". Escultura de pedra natural en forma de fulla d'olivera amb un forat al seu interior amb forma ametllada a través del qual es podrà observar el paisatge de l'entorn natural del Coll de Bovera. 

Els dos artistes explicaran el procés de la realització de les seves obres i a continuació hi haurà una debat amb els mateixos. Es clourà l'acte amb una degustació de vins.

En l'edició anterior d'Oliverart es van inaugurar les obres "La Collita", de Josep M. Pastó ;  i "Homo naturalis", de Susana Malagón.

El CCOC ha posat en marxa amb Oliverart un projecte innovador amb l'ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent.

Pujar