Noticias

Tercera edició d’Oliverart al passeig escultòric del mirador de les Terres de l’Ebre de la Granadella.

El passat dissabte, 28 d'agost, a les 19,30 h. l'Ajuntament de la Granadella va inaugurar dues noves obres al passeig escultòric a l'aire lliure al mirador de les Terres de l'Ebre (Coll de Bovera) que forma part del projecte del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) Oliverart 2021. Aquest any se celebra la tercera edició.

El desembre de 2020 el CCOC va obrir la convocatòria Oliverart 2021 per a la presentació de projectes amb la finalitat d'incentivar la creació artística contemporània i explorar el diàleg entre art i natura. La convocatòria, oberta a qualsevol disciplina, establia la temàtica enfocada en incidir en conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge, o la sostenibilitat del territori. El lloc d'exposició permanent a l'aire lliure és consensuat entre organització i artista en l'entorn del passeig del mirador de les Terres de l'Ebre del municipi.

Oliverart compta amb dues categories, la modalitat 1 és per a exposicions temporals a la sala d'exposicions del CCOC, i la modalitat 2 és per a obres per a ser instal·lades de manera permanent a l'exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera.

Respecte a la modalitat 2, passeig escultòric, el proper dissabte s'inauguraran les obres:

 -Escala al cel, de Jordi González  (El Masnou). Obra de fusta, constituïda per una desena d'escales de fusta reciclada de diferent longitud, recolzades les unes en les altres.

-Simbiosi, de Sergi Molina (Balaguer). Obra d'acer, es realitzaran buits en una xapa d'acer corten que representaran el perfil d'una olivera.

Els dos artistes van explicar el procés de la realització de les seves obres i a continuació hi va haver un debat amb els artistes.

En l'edició anterior d'Oliverart es van inaugurar les obres "Buida-ment" de Marta Pruna i "El cor del mirador" de Susana Malagon.

El CCOC ha posat en marxa amb Oliverart un projecte innovador amb l'ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent.

Pujar