Agenda

02septiembre2016

CREA2 Propostes pel sector oleic.

Nova exposició temporal al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

Del al

'Crea2', és una iniciativa del Departament de Joventut de la Paeria, que promou l'emprenedoria artística i que permet optar a  joves de 18 a 35 anys, estudiants o professionals de disseny gràfic, disseny de producte, il·lustració o similars amb inquietuds per emprendre.

Així, els 12 joves seleccionats han presentat els seus dissenys d'envasos, packaging i elements de disseny gràfic per a institucions i empreses del sector de l'oli resultants d'aquest projecte, que amb l'acompanyament delprofessor i enginyer de disseny de producte, Guillem Ferran, han dissenyat ampolles, etiquetes i/o capses per a l'oli d'oliva.

Per fer el projecte, el Departament de Joventut va demanar la col·laboració a la Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues, al Clúster Oleícola de Catalunya i al Museu de l'oli de La Granadella, perquè formessin part del projecte des de l'inici, com a clients potencials dels dissenys resultants de l'experiència. Els participants són majoritàriament dissenyadors gràfics, però també hi ha fotògrafs i joiers, que han presentat els seus treballs a empresaris i institucions del sector de l'oli. Les creacions s'han basat en necessitats reals expressades des d'empreses i organismes vinculats als sector de l'oli.

El projecte ha consistit en la celebració de cinc jornades de 5 hores de formació, a la Palma. Els continguts s'han centrant en la recerca, la conceptualització i el disseny, el desenvolupament, el seguiment i la presentació dels resultats. A més, de les sessions informatives, els participants han hagut de dedicar temps per elaborar els dissenys fora de l'horari presencial.

La mostra dels dissenys, configura aquesta exposició, que estarà del 2 de  setembre al 29 d’octubre a la Sala d’Exposicions temporals del CCOC.