Agenda

02julio2021

Inauguració de l'exposició La Permanència de l'Efímer

El dissabte 10 de juliol, a les 20h, tindrà lloc al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya la inauguració de l'exposició La Permanència de l'Efímer, de l'artista Susana Malagón, premiada al concurs Oliverart 2021. Serà una exposició participativa i anirà acompanyada d'una copa de vi.

La Permanència de l'Efímer és una proposta que busca ajuntar les paraules perdudes amb les fulles que cauen dels arbres. En utilitzar aquests dos elements fa que l'un sigui  el suport de l'altre i es complementin, tot resistint-se a la desaparició. En aquest cas, la natura morta, deixa d'estar-ho per complir la funció de llenç i tenir així una segona funció. D'aquesta manera, la fulla segueix estant viva per comunicar-nos la paraula que ha estat estampada al seu damunt. Al mateix temps, la llengua és orgànica i és també  un motiu pel qual les paraules reposen escrites sobre les fulles. Unint la fragilitat dels dos elements aconseguim la permanència d'aquests. 

El projecte és un treball de memòria col·lectiva, que pretén rescatar algunes paraules de l'oblit. Es tracta de mots que no trobem a faltar perquè ja no ens serveixen, però que sí que coneixem i hem escoltat en alguna etapa de la nostra vida. En evocar-les, ens transporten al record de temps passat en el qual es  feien servir. D'aquesta manera no les deixem anar del tot, sustentem la riquesa del  nostre vocabulari i mantenim la identitat. En prendre'n consciència i tornar a utilizar-les, les protegim. Així provoquem que no desapareguin, com si es tractés d'una espècie  en extinció, i això depèn únicament de nosaltres, dels parlants.