Agenda

04diciembre2021

Inauguració de l'exposició "Caos", de Sissi Salinas

Dissabte, 4 de desembre, a les 18h30, tindrà lloc al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya la inauguració de l'exposició "Caos", de l'artista Sissi Salinas, premiada al concurs Oliverart 2021. Serà una inauguració molt especial, amb performance, copa de vi i pica-pica. L'activitat és gratuïta. Cal inscripció prèvia via l’enllaç: https://bit.ly/sissisalinas

19noviembre2021

Presentació del llibre "L'ignot oest. Una geografia viscuda." d'Ingasi Aldomà

El divendres, 19 de novembre, a les 19h30, tindrà lloc al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya la presentació del llibre "L'Ignot Oest. Una Geografia viscuda", d'Ignasi Aldomà, professor de Geografia i Ordenació del Territori a la Universitat de Lleida.

La presentació anirà a càrrec de l'autor i inclourà un debat i una copa de vi en acabar.

L'activitat és gratuïta. Cal inscripció prèvia a: www.bit.ly/ignotoest

28octubre2021

Fira de l'oli de La Granadella. La primera premsada entre oliveres. Vol. 7

Del al

Del 28 al 31 d'octubre es celebrarà a La Granadella la Fira de l'Oli de la Primera Premsada. Aquest any s'ha apostat per un format mixt adaptat a la situació actual: les jornades tècniques seran en format virtual i les activitats presencials es realitzaran a l'aire lliure.

A continuació us presentem el programa detallat:


DIJOUS, 28 D'OCTUBRE DE 2021

19h00 Jornada tècnica en línia. Presentació dels resultats del projecte "Increment de polifenols en Oli d'Oliva Verge Extra produït a les terres de Lleida", desenvolupat per la Cooperativa de La Granadella, L'Olivera i Simbionatur.

Tradicionalment els olis varietats d'Arbequina presenten una marcada suavitat degut al baix contingut fenòlic (els polifenols són els responsables de l'amargor i picant dels olis). Diferents estudis posen de manifest que els olis d'Arbequina produïts a Lleida tenen un major potencial de producció per arribar al contingut fenòlic que els permeti aplicar l'al·legació de salut.

Per arribar-hi és necessari un procés d'adaptació de les condicions de la matèria primera i una optimització del procés d'extracció que permeti transferir en major proporció els fenols del fruit a l'oli.  

Programa de la jornada: 

19h00. Presentació de la jornada. Sr. Josep M. Barrufet Olivart, enginyer agrònom.

19h10. Els polifenols i l'al·legació de salut. Sra. M. Paz Romero Fabregat. Universitat de Lleida.

19h40 El maneig i la maduració als polifenols de l'oli. Sra. Antonia Ninot Cort. IRTA.

20h10. Oli del raig i oli filtrat. Sra. M. Paz Romero Fabregat. Universitat de Lleida.

20h50. Precs i preguntes.

21h15. Cloenda de la jornada.

Inscripció gratuïta a: www.ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt 

Per a més informació: Escola Agrària de Les Borges Blanques 973 14 31 88 - aecabor.daam(ELIMINAR)@gencat.cat


DIVENDRES, 29 D'OCTUBRE DE 2021

12h00 Jornada tècnica en línia. Oleomàrqueting digital.

L'oli d'oliva verge extra és un producte de màxima qualitat. Els darrers mesos amb motiu de la Covid-19 ha augmentat la consciència per l'alimentació saludable i també la comercialització de productes on-line. Tenir una bona estratègia digital és clau per accedir i posicionar-se en el mercat digital.

Programa de la jornada: 

12h00. Presentació de la jornada. Sr. Llorens Canela Martí, cap de l'Oficina Comarcal de Les Garrigues del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

12h05. Oleomàrqueting digital. Com augmentar les vendes d'oli on-line. Sra. Gemma Capell Dalmau, directora de l'agència de gastromàrketing Red Peppers.

13h10. Torn de preguntes.

13h30. Cloenda de la jornada.

Inscripció gratuïta a: www.ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt 

Per a més informació: Escola Agrària de Les Borges Blanques 973 14 31 88 - aecabor.daam(ELIMINAR)@gencat.cat


DIUMENGE, 31 D'OCTUBRE DE 2021

MUSEU DE L'OLI

9h30 Sortida 4a caminada popular entre oliveres "La Primera Premsada".

Ruta de 9km de dificultat baixa pel terme de La Granadella organitzada pel Club Excursionista Garrigues Altes.

Inscripcions gratuïtes i fins el 30 d'octubre a: www.bit.ly/caminada3110 

De 10h00 a 13h30 Portes obertes del Museu de l'Oli de Catalunya.

Aforament limitat i entrada amb grups reduïts.

FINCA D'OLIVERES

A partir de les 11h30.

- Benvinguda a càrrec d'Atzara Noguera, alcaldessa de La Granadella, i Ramon Barrull, president de la Cooperativa de La Granadella.

- Presentació de l'oli nou a càrrec d'Àngels Calvo, cap del Panell de Tast d'Olis de Catalunya.

- Presentació de línia d'envasos d'oli de plàstic reciclat de la Cooperativa de La Granadella.

- Apadrinament de l'oli nou a càrrec de Ferran Casas, periodista i subdirector de Nació Digital.

- Entrega del premi "La Primera Premsada" al projecte: Grup operatiu Inccrement de polifenols en oli d'oliva verge extra.

- Presentació i degustació de tapes elaborades amb l'oli nou.

- Cloenda a càrrec de Joan Gòdia, Director General d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gasgtronomia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Inscripcions a: www.bit.ly/primerapremsada2021 
Preu: 3€
 

23octubre2021

Xerrada/taller "Etiquetatge nutricional i ecològic: aprenem a llegir-lo"

Dins del marc de la Setmana Bio, el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya organitza el dissabte, 23 d'octubre de 2021, a les 10h30, una xerrada/taller sobre l'etiquetatge nutricional i ecològic.

Es tractarà d'una activitat amena per aprendre a llegir i interpretar la llista d'ingredients, informació nutricional, etiquetatge de productes ecològics i reclams nutricionals i publicitaris dels aliments que formen part del nostre rebost.

La xerrada/taller anirà a càrrec de Maria Pes Mateu, dietista i nutricionista, i es durà a terme al CCOC: Pl de la Independència 1, La Granadella.

L'activitat és gratuïta i les places son limitades. Cal inscripció prèvia mitjançant el següent formulari: www.bit.ly/setbio2021

01octubre2021

Inauguració de l'exposició Males Herbes, de Digna Gros

El divendres 1 d'octubre a les 20h tindrà lloc al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya la inauguració de l'exposició Males Herbes, de la dissenyadora i artista Digna Gros, premiada al concurs Oliverart 2021. L'entrada és gratuïta i l'acte anirà acompanyat d'una copa de vi.

Males Herbes és una col·lecció de peces d'indumentària estampades amb il·lustracions que representen les considerades "males herbes" del nostre entorn.

L'artista descriu la seva obra com una col·lecció càpsula de caràcter reivindicatiu amb la que, per una banda, es dona valor a la vegetació autòctona a través d'una mirada artística i, per altra banda, en un sentit més personal, plasma les "males herbes" interiors a través les característiques de les mateixes plantes juntament amb la simbologia dels colors i les formes.

28agosto2021

Inauguració de les obres guanyadores a Oliverart 2021

El dissabte 28 d'agost a les 19h30 al Passeig Escultòric del Mirador de les Terres de l'Ebre tindrà lloc la inauguració de les obres premiades a Oliverart 2021 en la modalitat Land Art. La inauguració comptarà amb la presència dels artistes guardonats, Jordi Gonzàlez i Sergi Molina.

31julio2021

Vine a passar un matí diferent!

Dissabte, 31 de juliol a les 9h

Sabies que antigament les escombres es fabricaven amb plantes que podem trobar al nostre entorn?

Si vols aprendre'n més sobre com es feien i passar un matí ben entretingut, t'esperem el dissabte 31 de juliol a les 9h al CCOC.

Al programa:

- Passejada pels voltants de La Granadella.

- Visita de l'exposició "Plantes i gent, etnobotànica garriguenca", del Centre d'Estudis de les Garrigues.

- Esmorzar saludable: macedònia de fruites marinada amb oli d'oliva verge extra Degustus.

- Taller d'elaboració d'escombres a càrrec del Centre d'Estudis de les Garrigues i el grup de recerca en etnobotànica.

L'activitat té un preu de 2€ excepte per als menors de 12 anys, que és gratuïta. Cal inscripció prèvia abans del 29 de juliol, a l'Ajuntament de La Granadella o via el següent enllaç: bit.ly/dissabte31 Atenció, les places són limitades.

Es complirà amb totes les mesures Covid.

02julio2021

Inauguració de l'exposició La Permanència de l'Efímer

El dissabte 10 de juliol, a les 20h, tindrà lloc al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya la inauguració de l'exposició La Permanència de l'Efímer, de l'artista Susana Malagón, premiada al concurs Oliverart 2021. Serà una exposició participativa i anirà acompanyada d'una copa de vi.

La Permanència de l'Efímer és una proposta que busca ajuntar les paraules perdudes amb les fulles que cauen dels arbres. En utilitzar aquests dos elements fa que l'un sigui  el suport de l'altre i es complementin, tot resistint-se a la desaparició. En aquest cas, la natura morta, deixa d'estar-ho per complir la funció de llenç i tenir així una segona funció. D'aquesta manera, la fulla segueix estant viva per comunicar-nos la paraula que ha estat estampada al seu damunt. Al mateix temps, la llengua és orgànica i és també  un motiu pel qual les paraules reposen escrites sobre les fulles. Unint la fragilitat dels dos elements aconseguim la permanència d'aquests. 

El projecte és un treball de memòria col·lectiva, que pretén rescatar algunes paraules de l'oblit. Es tracta de mots que no trobem a faltar perquè ja no ens serveixen, però que sí que coneixem i hem escoltat en alguna etapa de la nostra vida. En evocar-les, ens transporten al record de temps passat en el qual es  feien servir. D'aquesta manera no les deixem anar del tot, sustentem la riquesa del  nostre vocabulari i mantenim la identitat. En prendre'n consciència i tornar a utilizar-les, les protegim. Així provoquem que no desapareguin, com si es tractés d'una espècie  en extinció, i això depèn únicament de nosaltres, dels parlants.

26junio2021

5a edició Oleaterra, escenaris d'art

Oleaterra, escenaris d’Art, és una proposta artística que uneix patrimoni, paisatge, llenguatges artístics, cultura de l’oli i gastronomia.

i

Aquesta 5a edició tenim un programa que no et deixarà indiferent:

Dissabte, 26 de juny - 20h00

El Josep Martí ens oferirà una visita guiada de la sumptuosa església Santa Maria de Gràcia. Tot seguit, també a l'església, la soprano Victorina Pérez i el pianista i aquafonista Pau Elias ens delectaran amb un concert líric titulat "Brava", on interpretaran àries d'òpera força conegudes. Per acabar, gaudirem d'una copa de vi.

Dissabte, 17 de juliol - 20h30

A l'antic dipòsit d'aigua coneixerem la cervesa artesana Margalef Beer, que podrem tastar mentre gaudim amb la música del cantautor irlandès Brian Caffrey, acompanyat de Jean Paul a la guitarra i Alex Gaspa a la percussió.

Les entrades es poden comprar a l'Ajuntament de la Granadella, al CCOC o al següent enllaç: http://bit.ly/oleaterra2021

T'hi esperem!

06junio2021

Caminada i visita a Trenca

Amb motiu de la setmana de la natura, us convidem el dia 6 de juny a les 09h30 a una caminada des del Coll de Bovera, a La Granadella, fins a l'Associació Trenca, a Bovera. Junts descobrirem o redescobrirem racons del nostre entorn i coneixerem l'important paper que l'associació Trenca juga en la conservació i recuperació de la fauna autòctona i el patrimoni mediambiental.

Si només voleu venir a la visita de la finca Trenca, ens trobarem a les 10h30 a la Plaça Major de Bovera. I si teniu ganes de conèixer l'Associació Trenca però no podeu assistir el dia 6 a la visita presencial, @olisalvatgetrenca organitza tres directes via el seu Instagram per donar a conèixer la seva feina. Els directes es faran el dilluns 31 de maig i dijous 3 i divendres 4 de juny.

Per a més informació ens podeu contactar via les nostres xarxes socials, via el correu info(ELIMINAR)@culturadeloli.cat o podeu consultar el perfil Instagram de @olisalvatgetrenca.

Per assistir a l'activitat presencial és necessària una inscripció prèvia que podeu fer mitjançant el següent formulari: https://forms.gle/RdCpLfmY6XDhs6T9A

Us hi esperem!

15mayo2021

Tast virtual de vins del Celler Matallonga

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya, conjuntament amb el Celler Matallonga, organitza pel dissabte 15 de maig a les 19h00 un tast de vins virtuals.

El Celler Matallonga es troba a Fulleda, a la comarca de Les Garrigues i forma part de la D.O. Costers del Segre. És un projecte familiar, que neix fruit d'una llarga tradició com a pagesos i viticultors i d'un gran respecte per la terra i l'entorn. Els seus vins provenen de vinyes pròpies situades entre els 500 i 650 metres d'altitud sobre el nivell del mar.

La Rosa i el Joan, els propietaris, ens presentaran el seu celler i d'una forma molt amena ens guiaran en el tast de dos dels seus vins: el vi Escorça, un vi blanc de vinyes velles macabeu 100%, i el vi Selecció, una selecció dels millors vins negres Matallonga amb una criança de 12 mesos en bota de roure francès. Durant el tast, es podrà participar activament, preguntant i comentant tot el que us interessi.

Per participar a l'activitat cal:

1 – Inscriure’s aquí: bit.ly/TastMatallonga

      El dia abans de l'activitat rebreu un correu amb l'enllaç per accedir al tast virtual.

2 – Comprar els vins necessaris: Escorça i Selecció

      Podeu comprar-los a través de Mengem Garrigues: bit.ly/MengemGarrigues

      Recordeu fer-ho abans del dia 12 per rebre la comanda el dia abans del tast.

L'activitat és completament gratuïta i entre tots els participants es sortejarà una visita i un tast de vi per a 6 persones al Celler Matallonga.

25abril2021

Presentació del llibre Terra de dones. Pageses de Catalunya.

Us convidem a la presentació del llibre Terra de dones. Pageses de Catalunya.

L'autora i periodista, Laura Saula i Tañà, conversarà amb Ester Gomis, una de les protagonistes del llibre, i les pageses Anna Gibert i Mercè Masip.

L'acte tindrà lloc el diumenge 25 d'abril a les 12h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya.

En acabar l'acte, hi haurà un tast guiat d'avellana amb degustació de productes de Cal Rosset i una copa de vi.

L'aforament és limitat. Cal inscripció prèvia a: http://bit.ly/terrapageses

01abril2021

Inauguració de l'exposició La Vall de Bovera

El dijous 1 d'abril a les 19:00h tindrà lloc la inauguració de l'exposició "La Vall de Bovera" de l'associació Trenca.

Per grups reduïts o de forma individual es podrà accedir a la sala d'exposicions.

L'acte és totalment gratuït i serà acompanyat d'una degustació de vi.

Inscripció necessària a http://bit.ly/lavalldebovera

12diciembre2020

Debat virtual Land Art

A la jornada es presentaran també les bases de la quarta convocatòria d’Oliverart 2021.

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha organitzat pel proper dissabte 12 de desembre a les 19h. un debat virtual sobre Land Art, amb el títol: "Land Art, per què?".

El debat comptarà amb Sergi Quiñonero i Susana Malagón, artistes seleccionats per Oliverart en la modalitat de passeig escultòric els anys 2019 i 2020 respectivament, i serà moderat per l'artista Sergi Gonzàlez, escollit per Oliverart 2020 en la secció d'exposicions temporals. A la jornada es debatrà la finalitat del Land Art, art a la natura, des de la perspectiva dels mateixos artistes.

En la mateixa sessió es presentaran també les base de la quarta edició d'Oliverart 2021, que compta amb dues categories: la modalitat 1, exposicions temporals a la sala d'exposicions del CCOC, i la modalitat 2, obres per a ser instal·lades de manera permanent a l'exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera.

10octubre2020

Inauguració de l'exposició "El paisatge de l'oli"

19.30 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

El dissabte 10 d'octubre a les 19:30h tindrà lloc la inauguració de l'exposició "El paisatge de l'oli" de l'artista Jordi González. Ens explicarà la seva obra, pintures amb tinta xinesa dels paisatges garriguencs.

Per grups reduïts o de forma individual es podrà accedir a la sala d'exposicions. Finalment, acompanyarem l'esdeveniment amb productes de Km0.

Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 és necessària inscripció prèvia a l’enllaç que trobareu a continuació. 

L'acte és gratuït.

19septiembre2020

Tast de cervesa i presentació de l'Oliba Green Beer

El dissabte 19 de setembre a les 19:00h tindrà lloc la presentació de l'Oliba Green Beer. Ens trobarem tots a la plaça de l'exterior del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya, on Ivan Caelles ens explicarà com produeixen aquesta cervesa artesana,  ja que conté olives del Pallars Jussà, i les seves qualitats. Posteriorment farem un tast de la cervesa.

Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 demanem que per assistir a l'esdeveniment realitzeu el formulari d’inscripció.

Les places són limitades i el preu de l'activitat és de 3€. És imprescindible ser major de 18 anys.

03septiembre2020

Vídeo taller de sabó casolà

Arribem a casa vostra

El dijous 3 de setembre a les 19:30h realitzarem un vídeo taller amb Ton Bundó de la casa rural Can Pastor per aprendre a fer sabó casolà. Es podran realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'expert.

Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris.

L'activitat és totalment gratuïta i limitada a 15 persones.

Us podeu inscriure a l’enllaç que trobareu a continuació.

21agosto2020

Inauguració de l'exposició "Cosmologies"

De l'artista Sergi Quiñonero

El divendres 21 d'agost a les 20.00 hores tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Cosmologies" de l'artista Sergi Quiñonero. Ens trobarem a la Plaça de la Vila a les 19:45h, des d'on l'artista realitzarà una acció fins arribar al Centre de la Cultura de l'Oli.

L'artista, guanyador del projecte Oliverart durant 3 anys consecutius, explicarà la seva obra i per grups reduïts o de forma individual es podrà accedir a la sala d'exposicions. Com és costum acompanyarem l'esdeveniment amb una copa de vi i pica-pica de Km0 a l'exterior del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya.

Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 demanem que per assistir a l'esdeveniment cal inscriure's el formulari que trobareu a continuació.

L'acte és obert i totalment gratuït.

08agosto2020

Inauguració de les obres Oliverart 2020

A les 19:30h al passeig escultòric del Coll de Bovera

Comptarem amb la presència de les artistes Susana Malagón i Marta Pruna, que ens explicaran el procés de realització de les seves obres, seleccionades pel projecte Oliverart2020 i finalment gaudirem d'una degustació de productes km0.

Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció del COVID-19 és necessària la inscripció prèvia. Tot seguit, trobareu l’enllaç per fer-ho.

26julio2020

Ioga entre oliveres

Al pla de la Vila a les 9:00

Taller de ioga entre oliveres per començar el diumenge amb energia positiva. Forma't en aquesta pràctica ancestral beneficiosa per al cos i la ment.

Aportació: 10€ (grup de 15 persones). Places limitades.

És necessari realitzar inscripció prèvia, tot seguit trobareu on fer-ho.

23julio2020

Vídeo taller d'orelletes

Realitzarem un nou vídeo taller amb Ton Bundó i Carme Dalmau de la casa rural Can Pastor per aprendre a fer orelletes, són un dolç típic de la comarca de Les Garrigues. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb els experts.

Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris.


L'activitat és totalment gratuïta i limitada a 15 persones.

És necessari realitzar inscripció prèvia, tot seguit trobareu on fer les inscripcions

03julio2020

Exposició "Textures"

20.00h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

El divendres 3 de juliol a les 20.00 hores tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Textures" de l'artista comarcal Ton Gorgues.

L'artista explicarà la seva obra i per grups reduïts o de forma individual es podrà accedir a la sala d'exposicions, com és costum acompanyarem de l'esdeveniment amb una copa de vi i pica-pica de Km0 a l'exterior del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya.

Amb la finalitat de complir les mesures de prevenció de la COVID-19 demanem que per assistir a l'esdeveniment cal inscriure's el següent formulari: https://bitly.com/tongorgues

L'acte és obert i totalment gratuït.

25junio2020

VÍDEO XERRADA PEDRA SECA

Pedra seca: Tradició Contemporània. Aplicació de la tècnica en l'arquitectura actual.

Realitzarem la xerrada de pedra seca amb l’expert Santiago Pujol Keller, arquitecte i especialista en la intervenció en patrimoni construït. Ha treballat en diversos projectes d’edificació a Espanya i el Brasil i des de ZercIO gestiona diversos projectes que difonen la pedra seca, patrimoni immaterial de la UNESCO. Podreu realitzar preguntes i dubtes amb l’expert durant la videotrucada. 

Us podeu inscrire al formulari que trobareu al peu d'aquesta pàgina. Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada.

11junio2020

Vídeo taller gastronòmic

Aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d’arbequina del territori de Les Garrigues

Realitzarem el taller Aplicacions gastronòmiques dels diferents perfils d'arbequina del territori de Les Garrigues, utilitzant els olis d'oliva verge extra Degustus Premium i Degustus producció integrada, amb l'experta Montserrat Freixa Arenillas. Xef i sommelier d'olis. Creadora del mètode Evòóeasy. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'experta. 


Podeu adquirir els dos olis necessaris per al tast al web: www.degustus.com Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports seran gratuïts!                                                                                                                              
Ús podeu inscrire en el formulari que trobareu al peu d’aquesta pàgina. Una vegada inscrits rebreu un correu amb l'enllaç on realitzarem la videotrucada.

Les places són limitades a 15 persones. 

DIJOUS 11 DE JUNY A LES 19.00 HORES 

21mayo2020

Vídeo taller de cuina saludable amb oli d'oliva verge extra.

Taller en directe a l'instagram @culturadeloli

El dijous 21 de maig a les 19.00 hores tindrem en directe el nostre Instagram (@culturadeloli) la Dra. Antonieta Barahona del Centre mèdic d'assessorament nutricional, acompanyada d'Alexa Trilla d' Archi Cook Ture.

Ens ensenyaran com utilitzar l’oli d’oliva verge extra en plats saludables, les seves propietats i podreu realitzar preguntes s’obre l’oli i la nutrició.

07mayo2020

Vídeo taller de salses mediterrànies

Del al

El djous 7 de maig i el divendres 8 de maig a les 19.00 hores realitzarem un taller sobre l'elaboració i l'aplicació gastronòmica de dues salses típiques del mediterrani, per fer-ho ens acompanyarà el Xavier Benet. Xef amb una menció Michelin, propietari del Restaurant Hostal Benet situat a Les Borges Blanques i productor de l'oli d'oliva verge extra +ART. Podreu realitzar preguntes i resoldre dubtes amb l'expert.   

Realitzarem un autèntic allioli amb l'oli d'oliva verge extra Degustus producció integrada que podeu comprar a www.degustus.com. Tot seguit, el xef ens ensenyarà els secrets d'una bona salsa de romesco preparada amb oli d'oliva verge extra +ART etiqueta negra, que podeu adquirir a www.olisbenetrebull.com 

Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports de l'oli Degustus seran gratuïts i amb el codi #Taller7-5+ART  obtindreu un descompte en el transport de l'oli +ART amb compres superiors a 30€.  

Trobareu el formulari d’iscripció a continuació.

03abril2020

Vídeo tast d'oli

El dimecres 15 d'abril a les 19.00 hores realitzarem un taller de tast d'oli d'oliva verge extra de forma virtual. Serà un taller interactiu amb el Josep Maria Audi, membre del panell de tast d'oli de Catalunya i professor del CFGM d'olis d'oliva i vins de l'Ins Josep Vallverdú de Les Borges Blanques. Podreu realitzar les preguntes que cregueu oportunes sobre l'oli i el seu sector.

En aquest taller es realitzarà el tast de l'oli d'oliva verge extra Gran Degustus i Degustus de la Cooperativa de La Granadella. Podeu adquirir aquests productes a la següent pàgina web: www.degustus.com. Amb el codi descompte TASTOLIDEGUSTUS els ports seran GRATUÏTS.

Uns dies abans del taller rebreu un enllaç al correu on podreu connectar-vos per fer el vídeo tast d'oli. En aquest correu també s'especificaran els materials necessaris que tots tenim a casa.

Hi ha un màxim de 15 places establertes per ordre d'inscripció. INSCRIU-TE l’enllaç de sota.

18marzo2020

II Fòrum Verge Extra

Del al

Del 18 al 20 de març tindrà lloc el II Fòrum verge Extra: Oli i Territori. Aquest event, reunirà productors d'oli d'oliva Verge Extra, agents turístics i administracions públiques del Segrià Sec, les Garrigues i l'Urgell amb l'objectiu de crear un relat de territori conjunt que ajudi a potenciar la comercialització de l'Oli d'Oliva Verge Extra.

21marzo2020

AJORNAT el Taller de burgers veganes

A causa de la situació actual del país i seguint les mesures preventives acordades per la Generalitat de Catalunya el dia 11 de març, el Taller de burgers veganes queda ajornat fins a nova convocatòria.

Disculpeu les molèsties, us mantindrem informats sobre la nova data i esdeveniments quan sigui possible.

23febrero2020

Entre ametller florits

Un dia al voltant de l'ametller.

Un altre any torna l'experiència entre ametllers florits en col·laboració amb Oleasoul. Realitzarem un esmorzar entre les flors dels ametllers, tot seguit un passeig guiat de la mà d'un pagès local, dinar i molt més!

El preu de l'activitat és de 37 euros, inclou l'esmorzar, el dinar, 2 visites guiades i un taller.

El lloc de trobada serà el CCOC, cal inscripció prèvia. Per a més informació podeu contactar amb nosaltres.

22febrero2020

Taller d'olis aromàtics

Podràs apendre a infusionar olis

El Parc de les Olors de l'Albi ens porta aquest taller on podrem infusionar el nostre oli amb herbes aromàtiques per donar-li propietats extra. Us podreu emportar els vostres propis olis infusionats.

El taller té un preu de 10 € i inclou tot el material. Les places són limitades, per aquest motiu cal inscripció prèvia. Podeu realitzar-la en el següent formulari: bit.ly/OlisAromatics

31enero2020

Inauguració "Retrospectiva"

20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

Del al

Jaume de Francisco presenta l’exposició “Retrospectiva”, que parla de com explicar històries amb fotografies de Lleida i La Granadella.

L’exposició es pot visitar a la sala d’exposicions del CCOC fins al 1 de març, de forma gratuïta.

25enero2020

Taller infantil de cuina

Fem salses mediterranies

Ens aproximem a l'oli d'oliva i la dieta mediterrània de la millor manera: a través dels sentits! Mentre cuinen, els nens i nenes treballen el llenguatge, les matemàtiques, les formes i els colors.

Llegirem les receptes, calcularem ingredients, cuinarem plegats i ho tastarem tot!

El taller es realitzarà el dissabte 25 a les 11.00 hores, és totalment gratuït. Només cal inscriure's a info@cultuardeloli.cat.

11enero2020

Taller d'estampat de bosses

El dia 11 de gener a les 11 hores tindrà lloc un taller per a confeccionar les vostres pròpies bosses amb estampació botànica. Realitzarem l'estampació amb fulles d'olivera i altres plantes de l'entorn sobre cotó, llana i seda. Emprarem tints naturals i material 100% sostenibles.

Us podeu inscriure al CCOC escrivint a info@culturadeloli.cat. El preu del taller és de 10 euros amb tot el material inclòs.

03noviembre2019

LA PRIMERA PREMSADA V EDICIÓ

Un any més, el primer cap de setmana de novembre ens trobem a La Granadella per celebrar la primera premsada i donar la benvinguda a l’oli nou.

Aquest any, com a novetat, hi haurà un dinar amb menú degustació “Oleum” per a tothom qui vulgui, així com diverses activitats com són la tercera cursa i marxa de la primera premsada, el concurs de gravat, una jornada tècnica i altres activitats relacionades amb el sector.

Per a més informació, podeu escriure a info@culturadeloli.cat o trucar al 973094101. Descarregueu els fitxers adjunts per a veure el cartell i el programa!

Us hi esperem!

21diciembre2019

Presentació Cal Balcells

Al CCOC a les 20h

L’obrador familiar de productes artesans Cal Balcells, dels Torms, ens presentarà els seus productes. En acabar l’acte farem un petit maridatge per a tots els assistents.

06diciembre2019

Inauguració exposició Carles Domènech

A les 20h al CCOC

L’artista de Bovera Carles Domènech ens presenta la seua obra “Paisatges Nocturns de la Vall de Bovera”. Racons màgics que tenen un toc diferent una vegada s'ha post el sol.

Tots els assistents que ho desitgin es podran fer una fotografia de light painting al photocall que organitzarem.

15noviembre2019

Presentació llibre + debat

A les 20h al CCOC

Judit Manuel ens presentarà el seu llibre “Més enllà de l’agricultura ecològica: una recerca etnogràfica entre productors ecològics a La Conca de Barberà”. En acabar, tindrem un petit debat sobre aquesta manera de treballar la terra.

24octubre2019

Setmana bio: l'oli d'oliva biodinàmic

A les 19h al CCOC

Aquesta jornada tècnica consisteix en una introducció a la biodinàmica en l'oli d'oliva verge extra. Comptarem amb les vivències de productors i gaudirem d'una experiència gastronòmica. L'activitat s'emmarca en els actes de la Setmana BIO.

Jornada gratuïta. Inscripcions a agarrigues.daam@gencat.cat i al 973 142 082.

19octubre2019

Taller d'inicació al gravat

Al museu de l’oli a les 10h

Carme Villafranca impartirà un taller de gravats a l’interior del molí de La Granadella. Emprarem les premses hidràuliques del 1920 per a fer les estampacions.

Cal inscripció prèvia a info@culturadeloli.cat. Preu: 10€, material inclòs.

11octubre2019

Jornades Europees del Patrimoni

Al CCOC a les 19h

Presentació de la plataforma “Salvem lo Montsià”, dins del marc de les jornades europees del patrimoni. La Mancomunitat del Sénia ens parlarà de les seues oliveres monumentals i comptarem amb la presència d’altres agents del territori com el GEPEC.

04octubre2019

Inauguració exposició de Ton Gorgues

A les 20h al CCOC

L’artista de Cervià de les Garrigues Ton Gorgues presentarà una exposició artística sobre el característic paisatge garriguenc. Hi haurà un petit maridatge amb productes de la terra per als assistents.

07septiembre2019

Visita a la finca de Trenca

Al Museu de l’Oli a les 10h

Visitarem la finca que l’associació Trenca té a la Vall Major, on treballa en la conservació i recuperació de la fauna autòctona i del patrimoni mediambiental.

06septiembre2019

Presentació oli Salvatge

Al CCOC a les 20h

Coneixerem el projecte de custòdia del territori desenvolupat per l’Associació Trenca al terme de Bovera i podrem degustar l’oli Salvatge, ecològic, amb valor social i ambiental i fruit d’un treball pacient i curós a unes finques amb encant emmarcades per un paisatge excepcional. Gratuït.

23agosto2019

Sopar maridatge

Al CCOC a les 21h

Per aquesta edició tenim el plaer de comptar amb el Jaume Culleré i la Rosa Mònico, gerents i xefs del restaurant La Placeta d’Arbeca. Ens faran un sopar maridat amb safrà El Tossal, de l’Albagés. Preu: 25€. Places limitades.

09agosto2019

Inauguració Mirador Oliverart

Al Coll de Bovera a les 20h.

Instal·lació i inauguració de les escultures seleccionades a la convocatòria de projectes artístics OLIVERART 19, en la modalitat de Land Art. Comptarem amb la presència dels artistes i un pica-pica. Gratuït.

21julio2019

Taller de ioga i natura

A la pinada de l’ermita de Sant Antoni a les 9:30

Taller de ioga entre pins per començar el diumenge amb energia positiva. Forma’t en aquesta pràctica ancestral beneficiosa per al cos i la ment. Aportació voluntària: 12€ (grup de 10 persones). Places limitades.

12julio2019

Inauguració de l'exposició "Pagesos del s.XXI"

ANUL·LAT

Gerard Pinyol, veí de Bovera, ens presenta la seua exposició “Pagesos del segle XXI”. Un projecte fotogràfic amb la tècnica del col·lodió humit, que recull d’una manera inusual la tendresa de la pagesia a la seca i dura terra garriguenca. Gratuït

06julio2019

Taller de vímet

Al CCOC a les 10h

Una jornada pràctica per introduir-nos en el món del vímet i la confecció d’objectes. Treballarem amb la matèria primera i coneixerem les diferents eines. Vine a fer el teu fruiter de vímet! Preu: 23€.

01junio2019

Benvinguts a pagès a La Granadella

Del al

dissabte 1 i diumenge 2 de juny

Vine a celebrar el cap de setmana a pagès amb les activitats que t’hem preparat: 

1 de juny: Oleaterra 2019: música i OOVE

1 i 2 de juny: Juguem a l’hort de la Mercè

2 de juny: Healthy morning: ioga i esmorzar saludable entre oliveres

+ informació

info@culturadeloli.cat

15junio2019

5è Curs de pedra seca

Del al

Amb el curs intensiu L’art i la tècnica de la pedra seca: teoria i pràctica aprendràs tots els secrets de l’arquitectura popular lligada al món rural. Amb el CIPS Torrebesses i la UdL d’estiu difonem la construcció i tècniques de pedra seca que han estat recenment declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Les PLACES són LIMITADES. Per a més informació i inscripcions a info@culturadeloli.cat

04mayo2019

Oleaterra

El festival OLEATERRA inicia la seva programació d’una manera molt màgica. Gaudirem d’un espectacle de màgia a càrrec de Melanie i un concert d’arpa de Berta Puigdemasa. A més, presentacions gastronòmiques a l’interior d’una balma amb molta història. PLACES LIMITADES Venda d’entrades a TICKETEA.

13abril2019

Taller "Jardí zen Garrigues"

Inspirant-nos en l’exposició temporal “Els artistes van amb tractor”, us proposem crear un paisatge de Les Garrigues en miniatura. El CCOC us ofereix materials vegetals recollits a terme, vosaltres hi poseu les idees. Preu: 2€ PLACES LIMITADES

05abril2019

Inauguració "Els artistes van amb tractor"

Exposició Sara Boldú

Del al

L’artista Sara Bonldú ens presenta el seu projecte, on ens mostra com les feines del camp són artístiques si es miren des del cel. L’exposició vol ser un homenatge a la terra i a la pagesia des d’un punt de vista artístic, visula i poètic.

Podreu visitar aquesta exposició al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya fins el 31 de maig en el nostre horari habitual.  

06marzo2019

1er Forum Verge Extra: Oli i Territori

Del al

Un grup d'experts tècnics visiten diferents agents relacionats amb el món de l’oli, de les comarques de les Garrigues i l’Urgell.

29marzo2019

Taller de tast de cerveses

Aprenem a degustar cerveses de la mà de Torrent Beer, elaboradors de cerveses artesanes (Torrebesses). Preu: 5€ PLACES LIMITADES

17marzo2019

Taller de cosmètica natural

Aprèn a fer les teves pròpies cremes naturals, lliures de substàncies tòxiques. Elaborem un bàlsam amb amb la Dolors Català, de Thymus Organic Soaps. Preu: 5€ PLACES LIMITADES

15febrero2019

Del Mos al Mot; sopar tertúlia

Activitat exclusiva per als membres del Club d’Amics de l’Oli. Amb la participació de Ferran Casas (subdirector NacióDigital.cat), Xavier Benet (restaurant Hostal Benet) i l’oli + Art. Preu: 40€ PLACES MOLT LIMITADES

01febrero2019

Exposició 'Primer Raig'

Inauguració exposició col·lectiva itinerant. Recull dels gravats guanyadors de les darreres tres edicions del concurs de gravat ràpid de la Festa de la Primera Premsada: oli, art & gastronomia. 

13enero2019

5ª Marxa de la boira

Inclosa dins el circuit de marxes saludables de Ponent marxa.cat, no és competitiva i inclou dos recorreguts. + INFO i inscripcions: boiraexperience.cat

30enero2019

Presentació Guia de Ponent

Amb la presència de l’autor, Quintí Casals, decobrirem els principals racons i actractius de les Terres de Lleida. 

22diciembre2018

Taller de polvorons d'oli

A les 12h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

Aprofitem l’arribada del Nadal per fer-li el millor regal als més llèpols de la família. Elaborarem diferents dolços típics amb oli d’oliva i altres productes del nostre territori. Cal inscripció prèvia. Preu 5€ (inclou material).

16noviembre2018

Presentació i degustació amb Mel BeeHappy

20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

Bee Happy és un petit projecte apícola dedicat a la passió pel món de les abelles i a la producció de la mel. Dos joves de Juncosa (Les Garrigues), la Sílvia Pallejà i el Jordi Castelló, ens ho explicaran de primera mà. Cal inscripció prèvia. Preu 3€

07diciembre2018

Exposició i maridatge atípic

20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

L’artista Oriol Moragas presenta la seva obra pictòrica, realitzada en diferents etapes, entre Catalunya i Bolívia. Al seu temps, la Gemma Capell, de l’agència RedFlavors, ens prepara un maridatge atípic amb productes de proximitat. GRATUÏT

04noviembre2018

Festa de la Primera Premsada

Tot el dia

La primera fira de l’oli de Catalunya es celebra a La Granadella. Inaugurem la temporada de la manera més variada: art, gastronomia, esport i molt més, per donar la benvinguda a l’oli nou.

26octubre2018

Setmana BIO: Tast d'olis d'oliva ecològics

Cap de setmana 27 i 28 d'octubre a les 12h

Del al

La Setmana Bio per l'alimentació ecològica és un esdeveniment en el que es celebraran tot un conjunt d'activitats per tot el territori català, amb l'objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. Al #CCOC et proposem vindre a tastar #OOVE ecològic de primera qualitat. GRATUÏT

20octubre2018

Taller de gravat al molí

De les 10 a les 14h al Museu de l'Oli de Catalunya

L’artista Carme Villafranca conduirà un taller de gravats a l’interior de la sala de màquines de l’antic molí d’oli de la Granadella. Emprarem les premses hidràuliques del 1920 per realitzar les estampacions. Preu 10€ / Places limitades

19octubre2018

Geografíes habitades

20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

Inauguració de l’exposició de Marco Ranieri i Lorena Mulet. Projecte seleccionat a la convocatòria OLIVERART 18.

L’exposició es pot visitar fins el dia 23 de novembre en horari d’atenció al públic.

13octubre2018

Geocàtxing de secà

Jornades Europees del Patrimoni 2018

Del al

DISSABTE 13 i DIUMENGE 14 OCTUBRE ' A PARTIR DE LES 10 H

Descobreix el patrimoni etnològic de la Granadella a través d'una gymkhana GPS. Coneix el terme mentre busques els tresors amagats a diferents punts del mapa. Viu el nostre entorn en família a través de la realitat aumgmentada.Cal inscripció prèvia. GRATUÏT

20septiembre2018

Experiències oleoturístiques que inspiren

Des de les 9.15h al Centre Cívic de la Granadella

L'objectiu d'aquesta jornada és donar a conèixer experiències d'oleoturisme locals i d'arreu que siguin capdavanteres i que els agents del nostre territori les puguin prendre com a referents.

14septiembre2018

Inauguració exposició Florència Coll

a les 20h al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya

L’artista, originària de Sitges, ens presenta unes obres inèdites, especialment pensades i creades per a mostrar-se a la nostra sala d’exposicions temporals del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya. En acabar, vi d’honor maridat amb productes de la terra. TOTS ELS PÚBLICS.

09septiembre2018

+ que vermut

a les 12.30h al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya

Presentació de l’empresa familiar situada a Fulleda, que elabora licors artesanals. Guanyadors de la medalla d’or en licor d’herbes la medalla de plata en licor envellit, ala Catavinium World Wine & Spirit Competition 2018. Cal inscripció prèvia. Preu 3€.

25agosto2018

Sopar maridatge etnobotànic

a les 21.30h al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya

La xef Montse Freixa, del restaurant El Castell (La Floresta) i l’antropòleg Ferran Obiols, de Les Basselles- Jardí Etnobotànic de la Vall de la Coma (l’Albi), ens faran gaudir amb un àpat ben especial. Preu: 25€ Places limitades. Cal inscripció prèvia.

15julio2018

Maridatge gastronòmic Ruta Emili Pujol

Després de conèixer La Granadella del músic i compositor Emili Pujol, ens trobem al #CCOC per maridar 4 varietats diferents d’oli d’oliva. Entrada lliure

06julio2018

prunA)naturA(esculturA

20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

El pròxim divendres estem d'inauguració! L'artista Marta Pruna, establerta a Cervià de les Garrigues i el fotògraf Ramón Cornadó, de Tarragona, ens presenten un registre visual de la integració de les escultures de la Marta en el paisatge garriguenc. Entrada lliure

15junio2018

Presentacio oli Castelló

20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

Gabriel Alsina, conrea multitud de varietats d’oliva que es molturen per separat al seu molí de Castelló de Farfanya (La Noguera). Vine a conèixer el projecte i tasta aquestos olis d’oliva tan especials.

09junio2018

Benvinguts a pagès

Del al

La Granadella t'obre les seues portes perquè la puguis descobrir a través del seu producte més preuat: l'oli d'oliva verge extra de les seves arbequines!
 

02junio2018

El treball de la pedra seca: teoria i pràctica

Curs d'estiu UdL

Del al

El curs s'adreça a tothom que vulgui descobrir les tècniques constructives tradicionals de pedra seca, als interessats a conèixer aquest patrimoni i que vulguin donar suport a la seva conservació i sostenibilitat.

Els dies 2 i 3 de juny i 16 i 17 de juny s'impartirà a Torrebesses Centre d'Interpretació de la Pedra Seca) en jornada de dissabte i els diumenges respectius al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC), situat a La Granadella .

18mayo2018

Degustació i maridatge de fruits secs

a càrrec de l'empresa Foment Agrícola Les Garrigues.

20 h Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya

Vine a provar els fruits secs de la comarca: natural, caramelitzats, salats, amb xocolata...tot maridat amb vins de la zona. 

Entrada lliure fins completar aforament.

27abril2018

Inauguració exposició Naturalment

20 h al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

Cristian Gil és un jove artista valencià amb un vincle molt fort amb el camp i el conreu de la terra
L'exposició recull una selecció d'obres realitzades durant els darrers 5 anys i que troben la inspiració al paisatge i la natura de l'entorn rural que li envolta: l'Horta de València. Les obres, algunes realitzades in situ i altres no, són fruït del reciclatge i la reutilització d'elements trobats.

L’artista és un dels 6 seleccionats a la convocatòria OLIVERAR18, llençada des del CCOC per promoure la creació i l'art contemporani lligat als territoris rurals. 

En acabar pica pica amb vi de les Garrigues i productes km0.

21abril2018

Caminar el paisatge, trobar l'objecte

Caminada/ xerrada amb Sergi Quiñonero

La deriva començarà al Pla de la Vila a les 12 h i acabarà al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya, on es convidarà als assistents a un #vermut

Aquesta activitat és #gratuïta i servirà per posar punt i final a l'exposició 'Del natural', del mateix artista, que ha estat exposada al #CCOC el darrer mes.

Hi esteu tots i totes convidades a passar un matí de dissabte diferent! 

20abril2018

Degustació de plats gourmet

Assaboreix Les Garrigues

A les 20 h al CCOC.

Presentació del projecte Alcrigourmet i degustació de dos plats maridats amb vi D.O. Costers del Segre – Subzona Garrigues. Preu: 12€. Cal inscripció prèvia. Places limitades. 

20abril2018

Acte presentació OleaTerra 2018

Coneix els tallers artístics que t'oferim

Aquest divendres 20 d’abril, a les 19h, vine al Centre Cívic per conèixer la programació de la 3ª edició d’OleaTerra.

31marzo2018

JORNADA PORTES OBERTES

al Museu i Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

Vine a visitar-nos de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.

29marzo2018

JORNADA PORTES OBERTES

al Museu i Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

Vine a visitar-nos de 10 a 13 h i de 15 a 19 h.

23marzo2018

Inauguració exposició 'Del natural'

Divendres 23 de març a les 20 h

L'artista, Sergi Quiñonero, de les Terres de l'Ebre, inaugurarà una nova exposició al CCOC. A l’acte inaugural, podrem gaudir d’una performance en directe a càrrec del propi artista i un pica pica amb productes de proximitat i vi de Les Garrigues.

23marzo2018

Taller de sabó i cosmètica d'oli

El mil·lenari art de fer sabó és ideal per tancar el cicle vital i d'ús de l'oli d'oliva. Elaborarem sabó per a la roba i un cosmètic natural amb base d'oli.

Durada: 2 hores (de 18h-20h)
Preu: 12€ (inclou materials)

Places limitades. Cal inscripció prèvia

16marzo2018

Presentació de l'ampolla d'oli del CCOC

Presentació de les noves ampolles d'OOVE del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya. Ho farem amb la presència de la dissenyadora i il·lustradora Laura Ferreres –autora del disseny– i un membre del Panell Oficial de Tast d'Olis de Catalunya, Josep M. Audí. En acabar, gaudirem d’una degustació dels nostres olis amb productes km 0.  

Entrada lliure

11marzo2018

Convidades al Museu

Museu de la Cultura de l’Oli de Catalunya

Podrem visitar el Museu de la Cultura de l’Oli de Catalunya acompanyats d’unes guies excepcionals. Totes elles -productores d'oli, sòcies de cooperatives, pageses, tècniques, docents… – ens desvetllaran el paper i la presència de la dona al món de l'oli a través de les seves experiències.

Durada: 2 hores (d’11h-13h)

Entrada lliure. Per a tots els públics. Aforament limitat

24febrero2018

Taller de gravat al molí

Museu de la Cultura de l'Oli de Catalunya

Activitat per experimentar la petjada o l’emprempta dels cofins, utilitzant-les com a premsa de papers per a fer monotips. El taller està facilitat per les artistes gravadores Núria González i Carme Villafranca.

Preu: 10€ (inclou materials)

Places limitades

23febrero2018

Inauguració exposició 'Premsada al trull'

Gravats d'oli amb Núria González

Acte inaugural 23 Febrer a les 20h

L'artista, realitza gravats a un trull cada any, un cop finalitzada la campanya de l'oli. A més a més, va ser la guanyadora del 1er premi del concurs de gravat ràpid de gran format de la Primera Premsada 2017.  
 

26enero2018

Taller dels 7 pecats

Maridatge d'olis a través dels pecats capitals

Taller gastro sensorial a càrrec de Montserrat Martínez, productora de l’oli Peccatum7.

05enero2018

Concurs d'Instagram #hivern2018

del 5 de gener al 19 de març

El Museu i Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya impulsen un nou concurs de fotografies a través de l’eina Instagram. Amb aquest nou concurs, el que es busca és fomentar el gaudi dels paisatges de l’oli mitjançant el passeig i l’observació dels elements que l’integren.

El concurs comença al gener, amb floració del romaní i finalitzarà al març, amb la floració dels ametllers i el solstici de primavera.

Els i les participants estan convidades a fotografiar i, si els ve de gust, a identificar o investigar sobre les altres plantes, herbes o arbres que conviuen als paisatges de l’oli. Podran aportar, si així ho creuen adient, el nom de les plantes, els seus usos medicinals o altres curiositats.

Podeu consultar les bases al document adjunt.

Bona sort i bones fotos!

29diciembre2017

Exposició col·lectiva de gravats

Inauguració de l’exposició de gravats realitzats pels i les participants del taller d’iniciació al gravat,  facilitat per l’artista Carme Villafranca, i dut a terme a les instal·lacions del CCOC al mes d’octubre.

Al taller es va treballar a partir de monotips realitzats pels propis participants, sobre suport d’acetat, de fusta o de linòleum. A més a més, es van incloure textures i matèries orgàniques relacionades amb el món de l’oli, com ara: sacs, borrasses, cofins, cordes o fulles d’olivera.

L’exposició podrà ser visitada fins al mes de febrer en l’horari d’atenció al públic del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya.

15diciembre2017

Degustació de vins a càrrec del Celler Matallonga

El proper divendres 15 de desembre gaudeix d'una degustació de vins acompanyada de productes de proximitat

El dia 15 tens una cita gastronòmica al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya! Joan Penella, del Celler Matallomnga presentarà els seus vins i ens oferirà un tast. Acabarem la jornada maridant els bons vins amb productes de la terra, tots km 0. 

Per tal de poder gaudir de l’activitat és necessari formalitzar la reserva per correu electrònic – info@culturadeloli.cat o per telèfon – 973 09 41 01. L’activitat té un preu estàndard de 5€ i per als membres del Club d’Amics té un cost de 3€. 

05noviembre2017

Cursa i caminada de la Primera Premsada

A partir de les 8:30 hores del matí, es podrà gaudir dels paisatges de l'oli caminant o en bicicleta

Ens trobarem davant del Museu de l’Oli de Catalunya (la Granadella) per donar la sortida de la primera Cursa i Caminada de la Primera Premsada, dos recorreguts que ens portaran a través dels paisatges de l’oli. 

Tots els participants tindran una sèrie d’obsequis i esmorzar de brasa inclòs amb el preu de la inscripció.